Skocz do zawartości
Elephant21

Altusy 110 Czy Logitech ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

LOL ale żeś wyjechał z tą zamiana LOL ----> powiadają że unitry dobre są...:):):) kup sobie Technicsem SU-V500, SU-A600. Tylko nie wiem czy się w cenie zmieścisz. O ile mi wiadomo to one przewyższają niektóe wzmacniacze któe są 2 razy droższe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się poprostu nie znam, a gdziekolwiek czytam to każdy pisze, że altusy są słabe, więc zastanawiałem się czy do filmów ew. gier i muzyki nie wystarczyly by któreś z tych wymienionych głośników komputerowych, bo recenzje mają dobre.

Aha no i wzmacniacz ten co mam to Unitra Trawiata 301S. Więc jakie propozycje co do wzmacniaczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Altusy są słabe porównując je do nowoczesnych kolumn , ale porównujac z plastikowym badziewiem to sa 10X lepsze. Co do wzmacniacza jak nie masz duzo kasy to wybierz sie np: na giełdę jakąś ze sprzetem elektronicznym np : we wrocku do 400 zika kupisz : pionka, technixa , diore ten ostatni model , yamahe, jakies sony tez widzialem. Wybor jest duzy .

P.S. : Sam mam altusy ale 150W daja rade ogolnie jak doloze do pieca to sie wszystko trzęsie.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie może czy taka giełda jest w katowicach ?? No i właściwie jakie parametry mają te altusy 110 ??

Moc znamionowa W 70

Moc max W 110

Impedancja Ohm 8

Pasmo przenoszenia Hz 35 - 22 000

Prawdopodobnie [;

Ja sam wlasnie wzialem od rodzicow na odsluch takie Altusy i w zyciu nie zamienilbym na komputerowe "pierdziawki" ;)

Ale tego zabardzo nie mozna porownywac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

LOL czytaj dokładnie ! nie pisz jakie propozycje wzmaków jak ci pisze że Technicsem SU-V500, SU-A600 !!! TO są bardzo dobre wzmaki. Tu nei chodzi o recenzje! Jak ci się dobrze na nich słucha, dla Ciebie sa super to po co zmieniać?jest jakaś giełda elektorniczna bo kupowałem tam karte graficzna ale nei jestem z Katowic wiec nie wiem :/ :/ :/ Popatsh na allegro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu1777 ---> ty to jesteś jakiś fanatyk Technics'a chyba :>

Polecam - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78420379

Jak ci się altusy znudzą i będziesz chciał kupić coś lepszego to nie będziesz musiał zmieniać mega super hiper wypasionego Technicsa bo ten Lux starczy na dłuuuuuuuugi czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL czytaj dokładnie ! nie pisz jakie propozycje wzmaków jak ci pisze że Technicsem SU-V500, SU-A600 !!! TO są bardzo dobre wzmaki.

OK OK.. ale chciałem też usłyszeć inne propozycje..

a właściwie.. może lepiej zmienić same głośniki, a wzmacniacz póki co zostawić ten sam.. bo te kolumny (szczególnie prawa- głośnik niskotonowy trzeszczy :/) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kumpal miał kiedyś radio-odtwarzacz Diora z kolumnami Altus 75. Ten sprzęcik grał naprawdę nieźle. Uważam że nie opłaca Ci się wymieniać tego na te 2.1. Złap jakiś dobry wzmacniacz i będzie ok, tylko uważaj na pokrętło głośności :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dzięki za pomoc..

Teraz mam pewne propozycje, które jestem ciekawy czy są godne uwagi... bo jednak wole kupować nowe rzeczy i nie przez allegro, bo ostatno kupilem sluchawki sony mdr-ex71 i mi sie zepsuly po miesiacu, a mialy roczna gwarancje i sprzedawca mi ich nie przyjął :/

Więc do rzeczy droższych z allegro z pewnym dystansem podchodze, a jak się domyślam te wzmacniacze technics-a już nie są do kupienia w sklepie ?

w każdym razie to moje propozycje :

odnośnie amplitunera (nie wiem jak uzbieram te kase, ale chyba na raty wezme:):

Yamaha RX-V357

JVC RX-E 100 (aktualnie promocja!!)

JVC RX-5052

a odnośnie głośników:

JBL Balboa 10

JBL Control One

Co o nich sądzicie?? które głośniki były by lepsze? bo te Control ONE wydają się być wykonane z plastiku... a mimo to są droższe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

->lechu1777

ja to powiem tak odnosnie technicsa na poczatek - kolumny robi fatalne... ten sam poziom co altusy... albo i gorzej

wzmacniacze su-v500 i tym podobne modele sa bardzo slabe, zbudowane na scalakach serii STK i malutkich trafkach... dzieki ktorym dzwiek charakteryzuje sie brakiem mocy co owocuje rozlazlym basem i brakiem kontroli przy szybszych partiach dzwieku dzieki czemu niuanse zlewaja sie w jedna calosc - czyli jak to technics na STK... mulisty dzwiek bez wyrazu - nie polecam

ps. posluchaj wzmacniaczy: NAD'a, rotela, HK, Denona... wtedy zmienisz zdanie o technicsach

->Elephant21

sprawa nastepna.. po co ci amplituner 5.1 skoro kompletujesz zestaw stereo ??

Kyle dobrze prawi....5.1 za 3000zl zagra w stereo gorzej niz jakis wzmak za 500zl

JBL serii balboa sobie daruj... sa cienkie i graja podobnie jak budzetowe zestawy eltaxa

napisz ile masz kasy na wzmacniacz + kolumny, czego sluchasz i jakiej wielkosci masz pomieszczenie gdzie to bedzie stalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc...

myśle ze jak wszystko pójdzie dobrze to może około 1500 zł (ale to jest max.), a tak to do 1000 zł, no ale pozostają jeszcze raty :P

Są mi potrzebne do pokoju 16m2 i dlatego szukam czegoś małego, bo altusy na pewno male nie sa :P i lekko zagracają mi pokój.

No i wracając do muzyki, której słucham to jest to praktycznie wszystko, choć głównie hardstyle (dla niewtajemniczonych to takie ostre techno:) ) i hip-hop, czyli muzyka w której dominuje bas.

no ale wracając do tych JBL Balboa 10- to są jedne z tańszych, nowych głośników (i chyba są lepsze niż altusy?), więc tak czy siak pojawia się problem... no chyba żeby najpierw wymienić wzmacniacz? a dopiero potem głośniki lub odwrotnie ?

Jak znacie jakieś fajne sklepy na terenie górnego śląska to podajcie adresy - chętnie sie tam wybiore :) no i jeszcze wie ktoś może na jakiej ulicy jest ta giełda w mysłowicach? no i kiedy jest otwarta ?

przeglądałem allegro i teraz trafiłem na taki wzmacniacz.. co o nim sądzicie ? bo całkiem ciekawie się prezentuje ;)

Harman Kardon HK 635i

Edytowane przez Elephant21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzmacniacz bardzo dobry, stan tez robi wrazenie... do tego co sluchasz wrecz bym polecal wlasnie HK, a kolumny...

podlogowe:

http://www.polpak.com.pl/pl/index.php?katg...=3∏=630#x

podstawkowe:

http://www.polpak.com.pl/pl/index.php?katg...t=19&prod=129#x

zestaw cacy

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajne głośniczki :) ale co sądzisz o modelu tańszym ? "PARADIGM PERFORMANCE ATOM"- te by nie wystarczyły?

a jeszcze jakbyście te skomentowali?? KODA

Bo mają 2 komentarze, z których można zrozumieć ze posiadacze są zadowoleni :) ale najbardziej mnie interesuje jaką one mają charakterystyke bo tam nic nie pisze:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atom jest duzo slabszy od titanow... ktore graja wrecz ze zjawiskowa dynamika w swojej klasie - naprawde warto doplacic 110zl... warto by bylo nawet i 300zl bo roznica jest naprawde ogromna

...a ten model 737 kody jest ... hmmm - dolne rejony klasy sredniej

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi