Elephant21 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Mam 2 kolumny Altus 110 podłączone do wzmacniacza unitra... i zastanawiam się nad kupnem logitech z-2300 (lub z-4e). Czy warto zmieniać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Nigdy przenigdy !! Popełniłby gigantyczny błąd !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elephant21 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 aha :) a jeżeli chciałbym zmienić wzmacniacz... to jaki polecasz/ polecacie ale tak do 400 zł. Za te cenę pewnie tylko używane wchodzą w rachubę, ale i tak lepiej zmienić, bo ten mój to jest dużo starszy ode mnie :P i niestety nie wiem jaki model :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Może jakąś Yamaszke słabszą??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 LOL ale żeś wyjechał z tą zamiana LOL ----> powiadają że unitry dobre są...:):):) kup sobie Technicsem SU-V500, SU-A600. Tylko nie wiem czy się w cenie zmieścisz. O ile mi wiadomo to one przewyższają niektóe wzmacniacze któe są 2 razy droższe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elephant21 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 ja się poprostu nie znam, a gdziekolwiek czytam to każdy pisze, że altusy są słabe, więc zastanawiałem się czy do filmów ew. gier i muzyki nie wystarczyly by któreś z tych wymienionych głośników komputerowych, bo recenzje mają dobre. Aha no i wzmacniacz ten co mam to Unitra Trawiata 301S. Więc jakie propozycje co do wzmacniaczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Altusy są słabe porównując je do nowoczesnych kolumn , ale porównujac z plastikowym badziewiem to sa 10X lepsze. Co do wzmacniacza jak nie masz duzo kasy to wybierz sie np: na giełdę jakąś ze sprzetem elektronicznym np : we wrocku do 400 zika kupisz : pionka, technixa , diore ten ostatni model , yamahe, jakies sony tez widzialem. Wybor jest duzy . P.S. : Sam mam altusy ale 150W daja rade ogolnie jak doloze do pieca to sie wszystko trzęsie. Edytowane 26 Grudnia 2005 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elephant21 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a wiecie może czy taka giełda jest w katowicach ?? No i właściwie jakie parametry mają te altusy 110 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 w okolicach katowic to tylko zostaja Milowice. tam jest gielda elektroniczna i pelno stanowisk z takim sprzetem. jest tez sklep w katowicach nazywa sie patefon jest na ulicy plebiscytowej i tam za 400 zł juz wyrwiesz fajny wzmacniacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a wiecie może czy taka giełda jest w katowicach ?? No i właściwie jakie parametry mają te altusy 110 ?? Moc znamionowa W 70 Moc max W 110 Impedancja Ohm 8 Pasmo przenoszenia Hz 35 - 22 000 Prawdopodobnie [; Ja sam wlasnie wzialem od rodzicow na odsluch takie Altusy i w zyciu nie zamienilbym na komputerowe "pierdziawki" ;) Ale tego zabardzo nie mozna porownywac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 LOL czytaj dokładnie ! nie pisz jakie propozycje wzmaków jak ci pisze że Technicsem SU-V500, SU-A600 !!! TO są bardzo dobre wzmaki. Tu nei chodzi o recenzje! Jak ci się dobrze na nich słucha, dla Ciebie sa super to po co zmieniać?jest jakaś giełda elektorniczna bo kupowałem tam karte graficzna ale nei jestem z Katowic wiec nie wiem :/ :/ :/ Popatsh na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Lechu1777 tobie chyba chodzi o gielde komputerowa na dworcu w katowicach a to nie to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a wiecie może czy taka giełda jest w katowicach ?? No i właściwie jakie parametry mają te altusy 110 ?? Jak już ktoś wspomniał w Sosnowcu- Milowice, innej typowo elektronicznej nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 lechu1777 ---> ty to jesteś jakiś fanatyk Technics'a chyba :> Polecam - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78420379 Jak ci się altusy znudzą i będziesz chciał kupić coś lepszego to nie będziesz musiał zmieniać mega super hiper wypasionego Technicsa bo ten Lux starczy na dłuuuuuuuugi czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elephant21 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 LOL czytaj dokładnie ! nie pisz jakie propozycje wzmaków jak ci pisze że Technicsem SU-V500, SU-A600 !!! TO są bardzo dobre wzmaki. OK OK.. ale chciałem też usłyszeć inne propozycje.. a właściwie.. może lepiej zmienić same głośniki, a wzmacniacz póki co zostawić ten sam.. bo te kolumny (szczególnie prawa- głośnik niskotonowy trzeszczy :/) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Eeee ziom te 2 modele technicsa rządzą, reszta średnia :) Nie jestem fanek techicsa choć za kolumnami ich przepadam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Mój kumpal miał kiedyś radio-odtwarzacz Diora z kolumnami Altus 75. Ten sprzęcik grał naprawdę nieźle. Uważam że nie opłaca Ci się wymieniać tego na te 2.1. Złap jakiś dobry wzmacniacz i będzie ok, tylko uważaj na pokrętło głośności :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elephant21 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 no dzięki za pomoc.. Teraz mam pewne propozycje, które jestem ciekawy czy są godne uwagi... bo jednak wole kupować nowe rzeczy i nie przez allegro, bo ostatno kupilem sluchawki sony mdr-ex71 i mi sie zepsuly po miesiacu, a mialy roczna gwarancje i sprzedawca mi ich nie przyjął :/ Więc do rzeczy droższych z allegro z pewnym dystansem podchodze, a jak się domyślam te wzmacniacze technics-a już nie są do kupienia w sklepie ? w każdym razie to moje propozycje : odnośnie amplitunera (nie wiem jak uzbieram te kase, ale chyba na raty wezme:): Yamaha RX-V357 JVC RX-E 100 (aktualnie promocja!!) JVC RX-5052 a odnośnie głośników: JBL Balboa 10 JBL Control One Co o nich sądzicie?? które głośniki były by lepsze? bo te Control ONE wydają się być wykonane z plastiku... a mimo to są droższe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Amplitunery 5.1 (budżetowe czyli np. m.in yamaha rx-v357) mają słabą wydajność prądową - objawia się to trudnościami z wysterowaniem kolum w zakresie basu. Ten JVC 5.1 to samo. Edytowane 26 Grudnia 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ->lechu1777 ja to powiem tak odnosnie technicsa na poczatek - kolumny robi fatalne... ten sam poziom co altusy... albo i gorzej wzmacniacze su-v500 i tym podobne modele sa bardzo slabe, zbudowane na scalakach serii STK i malutkich trafkach... dzieki ktorym dzwiek charakteryzuje sie brakiem mocy co owocuje rozlazlym basem i brakiem kontroli przy szybszych partiach dzwieku dzieki czemu niuanse zlewaja sie w jedna calosc - czyli jak to technics na STK... mulisty dzwiek bez wyrazu - nie polecam ps. posluchaj wzmacniaczy: NAD'a, rotela, HK, Denona... wtedy zmienisz zdanie o technicsach ->Elephant21 sprawa nastepna.. po co ci amplituner 5.1 skoro kompletujesz zestaw stereo ?? Kyle dobrze prawi....5.1 za 3000zl zagra w stereo gorzej niz jakis wzmak za 500zl JBL serii balboa sobie daruj... sa cienkie i graja podobnie jak budzetowe zestawy eltaxa napisz ile masz kasy na wzmacniacz + kolumny, czego sluchasz i jakiej wielkosci masz pomieszczenie gdzie to bedzie stalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elephant21 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) No więc... myśle ze jak wszystko pójdzie dobrze to może około 1500 zł (ale to jest max.), a tak to do 1000 zł, no ale pozostają jeszcze raty :P Są mi potrzebne do pokoju 16m2 i dlatego szukam czegoś małego, bo altusy na pewno male nie sa :P i lekko zagracają mi pokój. No i wracając do muzyki, której słucham to jest to praktycznie wszystko, choć głównie hardstyle (dla niewtajemniczonych to takie ostre techno:) ) i hip-hop, czyli muzyka w której dominuje bas. no ale wracając do tych JBL Balboa 10- to są jedne z tańszych, nowych głośników (i chyba są lepsze niż altusy?), więc tak czy siak pojawia się problem... no chyba żeby najpierw wymienić wzmacniacz? a dopiero potem głośniki lub odwrotnie ? Jak znacie jakieś fajne sklepy na terenie górnego śląska to podajcie adresy - chętnie sie tam wybiore :) no i jeszcze wie ktoś może na jakiej ulicy jest ta giełda w mysłowicach? no i kiedy jest otwarta ? przeglądałem allegro i teraz trafiłem na taki wzmacniacz.. co o nim sądzicie ? bo całkiem ciekawie się prezentuje ;) Harman Kardon HK 635i Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Elephant21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) wzmacniacz bardzo dobry, stan tez robi wrazenie... do tego co sluchasz wrecz bym polecal wlasnie HK, a kolumny... podlogowe: http://www.polpak.com.pl/pl/index.php?katg...=3∏=630#x podstawkowe: http://www.polpak.com.pl/pl/index.php?katg...t=19&prod=129#x zestaw cacy Edytowane 27 Grudnia 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elephant21 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 bardzo fajne głośniczki :) ale co sądzisz o modelu tańszym ? "PARADIGM PERFORMANCE ATOM"- te by nie wystarczyły? a jeszcze jakbyście te skomentowali?? KODA Bo mają 2 komentarze, z których można zrozumieć ze posiadacze są zadowoleni :) ale najbardziej mnie interesuje jaką one mają charakterystyke bo tam nic nie pisze:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) atom jest duzo slabszy od titanow... ktore graja wrecz ze zjawiskowa dynamika w swojej klasie - naprawde warto doplacic 110zl... warto by bylo nawet i 300zl bo roznica jest naprawde ogromna ...a ten model 737 kody jest ... hmmm - dolne rejony klasy sredniej Edytowane 28 Grudnia 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...