carvel Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 witam dostałem pod choinkę prezent no i mam problem (IMG:style_emoticons/default/icon_smile3.gif) Wcześniej miałem WD 80GB na ATA i na nim po zaistalowaniu sterowników z dyskietki (Silicon Raid Serial cośtam..) i utworzeniu partycji w Alcoholu dysk pojawił mi się w windowsie, ale w biosie wogóle go niema. Jedynie jak właczyłem SERIAL RAID controler to mi wyświetla komunikat żę go widzi i pokazuje 149 GB, instalator windows wogółe nie wykrywa dysku no i nie mogę postawić systemu (IMG:style_emoticons/default/icon_sad2.gif) Aha zworką przełaczyłem żeby zmiejszył limit transferu do 1,5 Gb/s czyli SATA 1, wkładam też dyskietkę ze sterownikami przy instalacji daję F6 niby wszystko ładuje na dysk, robi restart i instalator nie kontynuje tylko wszystko zaczyna od nowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carvel Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 proszę niech ktoś odpowie !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErvineX Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Witam, Sciągnij nowe sterowniki do kontrolera SATA na płycie głównej (zastąp te które są na dyskietce), musi być w biosie włączona obsługa RAID oraz start systemu z dysku Serial ATA lub SCASI. Zworka nie jest potrzebna. U mnie zadziałało. Pozdrawiam ErvineX sterowniki do Silicon Raid w załączniku 3x12_x86_rdvr_logod_10051.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...