Skocz do zawartości
DJPreZes

Ktora Karte Kupic?6600 Czy R9800pro?

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dostep to R9800pro built by ati (czyli najprawdziwszy r9800pro) po 430zł oraz R9700 i R9500 wiec jak bys cos chiał to zapraszam :)

Edytowane przez khamilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9500pro po 260zł

R9700 narazie brak

R9700pro po 350zł

R9800pro po 430zł

R9800pro rdzen R360 po 450zł

Wszystko built by ati z 1 miesiacem gwary ;)

Edytowane przez khamilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm troche drogo, 9700pro na alegro udaje się czasem nawet za 300...

EDIT: w styczniu może będę kupowal 9700pro, ale to ponizej 300 musze znalesc...

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm miałem ten sam wybór ostatnio ( jakies 2-3 tygodnie temu) kupywałem karte miałem 450zł.

Zastanawiałem się nad 9800 pr0 ( ale tym built by ati nie zadne mediony) lub 6600 winfasta.

Pomyslalem sobie 9800pro fajnie ale :| na allegro , potem w razie wpadki gwarancja itd ( a nastawiłem się na kręcenie kart więc gwarancja jest ważna) jakoś że nie lubię wysyłać wszystkiego w ciemno itd, postanowiłem że mosi to być sklep u mnie (gliwice) nie mają 9800pro już, więc polazłem do Prolina (10 minut drogi) i mam to co w sigu, a ewentualne reklamację wolę twarzą w twarz załatwiać:)

To tyle .

Od siebie dodam że kumpel na podobnym kompie jak ja ( 9800@pro, athlon 2ghz, 512 ramu i kt880)

jak narazie mnie rozczarował w kilku grach ( MW, UT2k4, Quake 4, earth 2160 ) w tych grach lepiej sprawowała się moja karta która jest podkręcona SŁABIUTKO (planuję 600/700 ale chłodzenie zmienić muszę)

Naprawdę jego karta jak miałem ti4200 była demonem, a teraz jest dobra:) no chyba że dorzuci się AA:P wtedy juz 6600 zaczyna wysiadać:) ( napewno mniejsze spadki są na ati)

Jednakże patrząc obiektywnie on mogłby kręcić wyżej ta karte:) no ale:) mosisz zadać sobie jedno pytanie; CZY ZWISA CI FAKT ZE KARTE KUPUJESZ Z ALLEGRO..na koniec polecam:

http://pclab.pl/art17356.html

i że zacytuję wnioski:

"400 do 500 złotych

aszym wyborem w kategorii "do 500 złotych" jest GeForce 6600, szczególnie w wersji z pamięciami GDDR3. Tutaj pragniemy zwrócić Waszą uwagę na kartę Galaxy GeForce 6600 GE. Produkt bez mniejszych problemów można podkręcić do poziomu GeForce 6600 GT. Bardzo dużym atutem karty jest atrakcyjna cena (465 złotych). W tej cenie karta jest na tyle atrakcyjna, że postanowiliśmy ją nagrodzić naszym wyróżnieniem - Rekomendacją PCLab.pl.

eśli z jakichś powodów nie uda nam się kupić karty GeForce 6600 z pamięciami GDDR3 (karta Galaxy jest na razie nowością i jest trudno dostępna), możemy nabyć "zwykłego" GeForce 6600 (o taktowaniu 300/275 MHz), który bardzo dobrze się podkręca. Porównywalną wydajnością ceciach!e się Radeon X700 o taktowaniu 400/250 MHz (wersja szybsza, 400/350 MHz, kosztuje ponad 550 złotych), ale ten jest o kilkadziesiąt złotych droższy. Gdybyśmy mieli wybierać pomiędzy GeForce 6600 i Radeonem X700 400/250, wybralibyśmy tego pierwszego.

Tutaj także odradzamy kupowanie karty 256 MB, chyba że musimy do niej dopłacić nie więcej niż 10-15 złotych. W grach, w których GeForce 6600 czy Radeon X700 jeszcze sobie będą sprawnie radzić, 128 MB pamięci w zupełności wystarczy (nie zobaczymy żadnego przyrostu wydajności z tytułu posiadania 256 MB RAM na karcie). Natomiast w tytułach wymagających 256 MB pamięci na karcie graficznej karty klasy Radeon X700 czy GeForce 6600 i tak będą za wolne.

W przedziale cenowym 400-500 zł uplasował się także bardzo interesujący produkt - Club 3D All-in-Wonder 9800 SE. Chociaż nie jest demonem wydajności (poziom porównywalny z Radeonem 9600 Pro), to jednak udostępnia zintegrowany tuner telewizyjny i bardzo wysokiej jakości wejście wideo. Będzie idealnym produktem dla tych z Was, dla których wydajność w grach nie jest najważniejsza, a komputer ma służyć także w roli telewizora czy platformy do edycji wideo. Dodatkowym atutem karty Club 3D All-in-Wonder 9800 SE jest dołączony pilot zdalnego sterowania. Jeśli się nam poszczęści, uda się kartę przerobić na Radeon 9800 Pro (naszego egzemplarza nie udało się przerobić).

Za 400 złotych z groszami można kupić także karty Radeon 9800 Pro. Nie znajdziecie ich już w sklepach – pojedyncze egzemplarze znaleźć można jeszcze na aukcjach internetowych. Radeon 9800 Pro oferuje wydajność porównywalną z GeForce 6600 o podstawowym taktowaniu (300/275 MHz). Pamiętajcie jednak, że Radeona już za bardzo nie podkręcicie. Tymczasem GeForce 6600 można znacznie podkręcić i zyskać o kilkadziesiąt procent wyższą wydajność. Dlatego jeśli wahacie się pomiędzy Radeonem 9800 Pro a GeForce 6600, polecamy tę drugą kartę."

tak więc ja nie żałuję:) a tobie życze powodzenia w wyborze:)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak, do grania bez upiekszaczy [aa i anizo] lepsze jest 6600 po oc.

do grania z aa i anizo zadna z tych kart już sie nie nadaje [no chyba ze chodzi o starsze tytuly]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak, do grania bez upiekszaczy [aa i anizo] lepsze jest 6600 po oc.

do grania z aa i anizo zadna z tych kart już sie nie nadaje [no chyba ze chodzi o starsze tytuly]

popieram:) ale weź tak nie pisz:P zaraz zobaczysz całe grono ludzi " JAK SIE NIE DA JA GRAM NA MAXA! W FEAR ITD! MW! GRA NIE TNIE MOZECIE MI WIERZYĆ"

ale to przypadki dla okulistów:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram:) ale weź tak nie pisz:P zaraz zobaczysz całe grono ludzi " JAK SIE NIE DA JA GRAM NA MAXA! W FEAR ITD! MW! GRA NIE TNIE MOZECIE MI WIERZYĆ"

ale to przypadki dla okulistów:P

ale przeciez po ostrym oc, na tej karcie da sie grac z detalami "na maxa" [tzn bez aa i anizo] :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi