realm123 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) wiec sprawa wyglada tak...nie mam zielonego pojecia jezeli chodzi o sprzet itp a moj problem polega na tym ze dostalem zestaw 5.1 logitecha x-530 i nie dziala mi dzwiek...to znaczy dzialaja tylko 2 glosniki wiec nie za bardzo fajnie jest...karte dzwiekowa mam zintegrowana na plycie glownej ms8137c+ i nawet nie wiem co to za karta...czy ktokolwiek moglby mi wytlumaczyc tak na chlopski rozum , krok po kroku , co moge zrobic by to dzialalo....z gory dzieki bardzo...pozdrawiam.... Edytowane 25 Grudnia 2005 przez realm123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) W twoim przypadku nie ma mozlwości uzyskania dzwięku wielokanałowego ze zintegrowanej karty dzwiękowej(masz płytę główną firmy Matsonic z 2 kanałowym układem ALC101) Wyjścia są dwa: wymiana płyty głownej na posiadającą nowszy dźwięk zintegrowany lub zakup karty dzwiękowej 5.1 Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Piit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
realm123 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 dzieki bardzo za odpowiedz...i od razu mam nastepne pytanie...jaka karte (z tych tanszych)polecasz?? tak by mi wszystko ladnie gralo...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Sb live 5.1 albo audigy 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fushigi87 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 hmm a nie można by było użyć tego małego czarnego do podłączania konsol??:) w końcu tam się chyba podpina sygnał stereo a na wyjściu podpinamy wszystkie kolumny...... <_< jutro moze to sprawdze jesli chcesz bo dzisiaj juz jakos nie mam zamairu dreczyc sasiadow :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Tak na marginesie, topic o X-530 to juz jest... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=103484 <_< A co do tej przejsciowki - powinna ona dac dziwek a wszystkich glosnikach, ale trzeba miec swiadomosc ze 5.1 to to nie bedzie - tylko rozrzucone na wszystkie glosniki stereo. Aha, uprzedzam ew. pytanie - zeby podlaczyc glosniki do karty za pomoca tego czarnego pudeleczka potrzebna bedzie przejsciowka minijack stereo -> 2x chinch. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fushigi87 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 rozwiązanie połowiczne aczkolwiek zabrzmią wszystkie głosniki czyli efekt chyba osiągniety ;) ale koniec OT..temat o x-530 faktycznie juz jest... zapomniałem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...