Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wiec sprawa wyglada tak...nie mam zielonego pojecia jezeli chodzi o sprzet itp a moj problem polega na tym ze dostalem zestaw 5.1 logitecha x-530 i nie dziala mi dzwiek...to znaczy dzialaja tylko 2 glosniki wiec nie za bardzo fajnie jest...karte dzwiekowa mam zintegrowana na plycie glownej ms8137c+ i nawet nie wiem co to za karta...czy ktokolwiek moglby mi wytlumaczyc tak na chlopski rozum , krok po kroku , co moge zrobic by to dzialalo....z gory dzieki bardzo...pozdrawiam....

Edytowane przez realm123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W twoim przypadku nie ma mozlwości uzyskania dzwięku wielokanałowego ze zintegrowanej karty dzwiękowej(masz płytę główną firmy Matsonic z 2 kanałowym układem ALC101)

Wyjścia są dwa: wymiana płyty głownej na posiadającą nowszy dźwięk zintegrowany lub zakup karty dzwiękowej 5.1

Edytowane przez Piit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a nie można by było użyć tego małego czarnego do podłączania konsol??:) w końcu tam się chyba podpina sygnał stereo a na wyjściu podpinamy wszystkie kolumny...... <_<

jutro moze to sprawdze jesli chcesz bo dzisiaj juz jakos nie mam zamairu dreczyc sasiadow :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na marginesie, topic o X-530 to juz jest... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=103484 <_<

A co do tej przejsciowki - powinna ona dac dziwek a wszystkich glosnikach, ale trzeba miec swiadomosc ze 5.1 to to nie bedzie - tylko rozrzucone na wszystkie glosniki stereo.

Aha, uprzedzam ew. pytanie - zeby podlaczyc glosniki do karty za pomoca tego czarnego pudeleczka potrzebna bedzie przejsciowka minijack stereo -> 2x chinch.

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi