^NiuNiek^ Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 witam wszystkich bylem ostatnio u kumpla odblokowac mu xp 1600+ i ... przed chwila napisal do mnie na gg "mam problem. Ostatnio dziwnie mi sie komp zachowuje. Kiedys wszystko dobrze smigala a ostatnio jak zaczolem sie brac za kompa to mi szfankuje. Dalem dodatko 2 wentle + odblokowany proc. moj config: 1600 amd athlon XP epox 8kha+ 128ramu samsung , 128 xeno DDR , gf2ti ,zasilacz codgen300W , hdd baracuda III 20gb , strasznie glosno chodzi i mi przenosi wibracje na biurko no i najlepsze napiecia: Maro (11:42) +3.3 1.50 +5V 4.73 +12V 12.22 -12V 1,71 -5V 0.53 +5vsb 5.13 vbat 3.12 Ostatnio zauwazylem ze czasami zalicza dziwne restarty. Po odblokowaniu proca zauwazylem ze czasami po przycisnieciu przycisku reset wylancza mi sie, nawet po przycisku reset wylanczyl mi i wlanczylem go ponownie pochodzil jakies 3 sek i znowu sie wylanczyl potem wlanczylem od nowa i dziala , wczesniej jeszcze przed odblokowaniem gralem w morrowinda i zrestartowal mi sie 3 razy w widnosie xp zauwazyel ze modem omen mi przestal dzialac i juz nawet format nic nie daje modem mi tylko smiga na win 9x dziwne Anazliujac te wady mysle ze to wina albo zwalonego epox 8Kha+ albo zasilacza , co o tym sadzicie?" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 osobiscie stawialbym na walnieta plyte. Jest jeden sposob wrzuc inny zasilacz i sprawdz jesli bedzie oki to zasilka jesli nie to MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Za resty nie wiadomo skąd często odpowiada RAM. Może po odblokowaniu proca dał za wysokie FSB, albo timingi za ostre i już wystarczy. Patrząc na napięcia to one są odczytane podczas obciążenia czy w idle? Generalnie i tak są słabe ! Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 niech ustawi ustawienia nominalne proca pamieci, potestuje, sproboje na innych kosciach pamieci, mozna porzyczyc od kogos zasialcz na koncu stawial bym dopiero na mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Abit BE6 II pokazywał mi że na 12V mam 12.73 sprawdzam zasilacz miernikiem a na 12V jest 11.50 bez obciążenia. Pod słabym obciążeniu (mała żaróweczka) spada do 10.80 5V trzymał dośc dobrze a 3.3 było koło 3. CZasmi sa są dośc duże przekłamania na płytach. Mi pokazywało 12.73 a miałem nawet 10.80 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...