Skocz do zawartości
kisiel91

Patsta Czy Taśma?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

mam zamiar kupić radiatorki na pamięć mojego 9550 i przyczepiając je pastą termoprzewodzącą podobno można stracic gwarancje i podobno lepiej używać taśmy termoprzewodzącej. Czy jeżeli podczepie je za pomocą taśmy to czy wydajność tych radiatorków będzie o wiele mniejsza niż jakbym je przyczepił pastą? Czytałem na początku działu test past termoprzewodzących i znalazłem tam także paste dołączaną do radiatorów pentagrama, a ponieważ chcę kupić chłodzenie pentagrama 80 Alcu to czy te radiatorki tam dołączane są dobre i czy pasta dołączana jest dobra? Czy się łatwo ją na później usuwa? Napewno dużo osób miało jakąś styzność z tymi produktami więc proszę o pomoc :D :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

mam zamiar kupić radiatorki na pamięć mojego 9550 i przyczepiając je pastą termoprzewodzącą podobno można stracic gwarancje i podobno lepiej używać taśmy termoprzewodzącej. Czy jeżeli podczepie je za pomocą taśmy to czy wydajność tych radiatorków będzie o wiele mniejsza niż jakbym je przyczepił pastą? Czytałem na początku działu test past termoprzewodzących i znalazłem tam także paste dołączaną do radiatorów pentagrama, a ponieważ chcę kupić chłodzenie pentagrama 80 Alcu to czy te radiatorki tam dołączane są dobre i czy pasta dołączana jest dobra? Czy się łatwo ją na później usuwa? Napewno dużo osób miało jakąś styzność z tymi produktami więc proszę o pomoc :D :-P

pasta to nie klej, nic pasta nie przylepisz, wydajnosc zalezy od wykonania pasty/kleju/tasmy, mozna stracic gwarancje :lol: a kto to tobie powiedzial i na jakiej podstawie??? :lol2: :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha no fajnie wiedzieć że na paste nic nie przylepie... :D ktoś mi powiedział że można na jakimś innym forum :D . To wkońcu jak się przyczepia radiator na pamięć karty graf.? Najpierw smaruje się ją pastą a potem przylepiamy np za pomocą taśmy radiator? czy jakoś inaczej? Pierwszy raz coś mam zamiar zmieniać w chłodzeniu i widze że musze sie jeszcze dużo pouczyć :D

Edytowane przez kisiel91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu kupujesz taśme wycinasz odpowiedni kawałek i jedziesz :D

A co do pasty..to oczywiście, że można przykleić radiator tylko z domieszką kropelki na kantach ramu :D eot.

btw. w FAQ to jest opisane. A regulamin sie czytało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi