kisiel91 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam :) mam zamiar kupić radiatorki na pamięć mojego 9550 i przyczepiając je pastą termoprzewodzącą podobno można stracic gwarancje i podobno lepiej używać taśmy termoprzewodzącej. Czy jeżeli podczepie je za pomocą taśmy to czy wydajność tych radiatorków będzie o wiele mniejsza niż jakbym je przyczepił pastą? Czytałem na początku działu test past termoprzewodzących i znalazłem tam także paste dołączaną do radiatorów pentagrama, a ponieważ chcę kupić chłodzenie pentagrama 80 Alcu to czy te radiatorki tam dołączane są dobre i czy pasta dołączana jest dobra? Czy się łatwo ją na później usuwa? Napewno dużo osób miało jakąś styzność z tymi produktami więc proszę o pomoc :D :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam :) mam zamiar kupić radiatorki na pamięć mojego 9550 i przyczepiając je pastą termoprzewodzącą podobno można stracic gwarancje i podobno lepiej używać taśmy termoprzewodzącej. Czy jeżeli podczepie je za pomocą taśmy to czy wydajność tych radiatorków będzie o wiele mniejsza niż jakbym je przyczepił pastą? Czytałem na początku działu test past termoprzewodzących i znalazłem tam także paste dołączaną do radiatorów pentagrama, a ponieważ chcę kupić chłodzenie pentagrama 80 Alcu to czy te radiatorki tam dołączane są dobre i czy pasta dołączana jest dobra? Czy się łatwo ją na później usuwa? Napewno dużo osób miało jakąś styzność z tymi produktami więc proszę o pomoc :D :-P pasta to nie klej, nic pasta nie przylepisz, wydajnosc zalezy od wykonania pasty/kleju/tasmy, mozna stracic gwarancje :lol: a kto to tobie powiedzial i na jakiej podstawie??? :lol2: :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) aha no fajnie wiedzieć że na paste nic nie przylepie... :D ktoś mi powiedział że można na jakimś innym forum :D . To wkońcu jak się przyczepia radiator na pamięć karty graf.? Najpierw smaruje się ją pastą a potem przylepiamy np za pomocą taśmy radiator? czy jakoś inaczej? Pierwszy raz coś mam zamiar zmieniać w chłodzeniu i widze że musze sie jeszcze dużo pouczyć :D Edytowane 25 Grudnia 2005 przez kisiel91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Poprostu kupujesz taśme wycinasz odpowiedni kawałek i jedziesz :D A co do pasty..to oczywiście, że można przykleić radiator tylko z domieszką kropelki na kantach ramu :D eot. btw. w FAQ to jest opisane. A regulamin sie czytało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a czytało się regulamin...tylko jak już założyłem temat wcześniej to dla upewnienia się tu spytałem... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...