Skocz do zawartości
yuucOm

Dźiwny Problem Z..

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z grami na Open GL (doom3, quake 4, ET). Mianowicie mam coś takiego. Jak zainstaluje AGP driver ( stery do agp nie od GPU ) to mi sie te gry nie chcą odpalić. Znaczy sie odpalają ale procek jest obciązony na 100% i samo wejscie do menu w d3 trwa 5 min :o!. Gry na DirectX chodzą bardzo dobrze :/.

Znalazłem rozwiązanie ale bardzo słabe :/. Mianowicie uinstaluje agp driver i gry pod open gl zaczynają mi chodzić. Co prawda wolno ale zaczynają. w d3 mam jakies 30 fps wiec da sie grać, to samo w q4. Problem w tym że to jest dużo za mało fps :/. No i dochodzi do tego że gry pod DirectX chodzą bardzo wolno :/. np Counter strike source z Agp driver wyciaga w stress tescie 96 fps a bez Agp driver tylko 50 fps :/. W grze jest kolo 15 fps w akcji wiec sie nie da grać :/.

Help. Bo nie wiem co zrobić. Instalowałem już all stery od 66.93 do 81.xx. Używalem driver cleanera. Komp ledwo co po formacie :E. Pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

open gl to chyba nie da się wywalić, jest na stałe wkompownowany w windowsa. ale dziwne że miałeś tak od początku i dopiero teraz zaczęło ci to przeszkadzać. moze są jakieś łatki do tych gier rozwiązujace ten problem. poszperaj w biose z fast write, agp 4x 8x. jeszcze pokombinuj w opcjach sterownika z suwakami jakość/wydajnośc i w zakładkach open gl

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak. Bawiłem sie już z Fast write i to nic nie dało. Instalowałem dx 9.0c pare razy (pomimo tego że to win xp pr0). Nie bawiłem sie jeszcze z agp i z tym sprobuje.

Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytko:

czy stery od OpenGl mogły by sie źle zainstalwać (wiem że to dziwnie brzmi) ale jak 1 raz instalowałem Win Xp pr0 to mi sie źle zainstalwał. Nie było IE, nie dało sie zmienić stylu windowsa, był tylko taki jak na Win 98.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale open gl chyba nie ma nic do stylów w xp. a jakiegoś syfa przypadkiem nie złapałeś ? może masz jakąś okrojoną instalke tego xp. albo jakiś programi w tle ci muli kompa. spróbuj jeszcze zainstalować SP2

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi