aberos2 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Witam Podłaczyłem wczoraj moj dysk do kompa kuzynki i niektóre pliki stały się jakieś dziwne, tzn. w jednym folderze np. zamiast filmu znajnowały się pliki o przedziwnych nazwach *(*&$(#yyy// wyglądaly jak ściągnięte z japonii lub też z chin :P Nie każdy plik się zamieniał w takie coś lecz tylko niektóre, co je jeszcze charakteryzowało to to , że nie można było wtedy określić rozmiaru danego folderu ani go skopiować. podlączyłem dysk pod inna taśme i wlaczyl sie scandisk który zaczal laczyc jakies dane, wiec sie ucieszylem i myślałem , że wszystko bedzie w porzadku, lecz co się okazuje wszystkie te foldery ktore wczesniej mialy w sobie przedziwne pliki staly sie plikami bez jakiegokolwiek rozszerzenia i zajmuja KAŻDY po 32KB :((( Zrobiłem scandisk na moim kompie i nic nie podziałało, nie wiem co robić, czy ktoś tak miał lub wie jak sprawić aby moje kochane mp3 i filmiki powróciły? Co jeszcze właśnie zauwazyłem, że dysk ma pojemnośc 186GB a pliki które widze zajmuja 115GB. Na dysku jest 5GB wolnego miejsca więc są ukryte 3 foldery o nazwach FOUND.000 65,2GB zawiera same pliki o rozszerzeniu .CHK FOUND.001 1,35GB zawiera same pliki o rozszerzeniu .CHK System Volume Information ok23MB Wydaje mi sie, że tam są dane moje , tylko jak je przywrócić??? Edytowane 26 Grudnia 2005 przez aberos2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 witam to powinno tobie pomoc ----->>>> http://www.easyrecovery.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...