Skocz do zawartości
mludy

Juz Zglupialem:/mobo Na S754

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Od pewnego czasu poszukuje płyty głównej która miała by następujące cechy:

-dosyć dobre możliwości o/c(kupuje semprona 2800+ 64bity i mam zamiar wykręcić go na 2400mhz.Oczywicie jezeli on sam da rade)

-w miarę dobry dzwięk

-stabilna, bezkonfliktowa

-Nie musi mieć niepotrzebnych bajerów

-działająca dobrze z kościami geila

-blokująca możliwość spalenia dysku sata przy o/c

-z AGP

-przystępna cena.W granichach 300-320złociszy.

Od czytania różnych artykułów,porównań,opisów zrobił mi się całkowity mętlik w głowie.Miałem różne typy takie jak:

Epox 8KDA3J

Gigabyte K8NS

DFI LANParty UT nF3 250Gb (odpadł w przedbiegach.ta cena)

Ale teraz to już nie wiem.Co wy myslicie.Jakie posiadacie płyty,jakie moglibyście mi polecic?Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uwazam ze dobrym wyborem jest MSI K8N Neo3 nF4. Sam ja posiadam i jestem z niej bardzo zadowolony. Poziada slot AGR czyli tak jakby agp tak wiec moze byc platforma przejsciowa. Nie posiada zadnych zbednych bajerów ale ma wszystko to co najwazniejsze. W oc rowniez sie sprawdza bardzo dobrze. No i jest bardzo stabilna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASROCK 939 DUAL-SATA2 - 228zl

SEMPRON64 s.939 3000 - 362zl

razem to wszystko lacznie z transportem 610zl dostepne w apollo.pl

ten asrock ma pelnowartosciowe agpx8 i pci-ex x 16 w miare dzwiekowke bo na ALC850 takze polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na temat slotu agr slyszalem ze obniza wydajnosc karty graficznej:/A ten asrock?Nie przepadam w sumie za ta firma i nie cenie jej zbyt wysoko.Posiada jakies mozliwosci oc?Ktos moze mi dac o niej jakies info?

Edytowane przez mludy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147

Peosze bardzo caly temat o tej mobo i ta plytka jest naprawde dobra skoro ludzie na zachodzie wkladaja do niej X2 opterony i rozne inne badziewie

a zapewne maja znacznie wiecej kasy niz my skoro stac ich na x2 dkatego w tym przypadku nie ma co patrzec na nazwe firmy tylko na chipset na jakim mobo jest zbudowane.

Pozatym jaki jest sens brania plyty ktora kosztuje ponad 500 zl na s.939 czy prawie 400zl na s.754 skoro sempronka na s.754 podkreci sie na 2400mhz nawet na gigabyte K8NS dlatego jak dla mnie dfi jest tylko dla tyvh co chca wyciskac siodme poty ze swojego sprzetu a do lajtowego oc starczy prawie kazda plyta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wytrzymalem i wzialemdfli lan party UT nf3 250gb.za 300zl.jak ja zobaczylem(na zdjeciu:P) to wiedzailem ze musze ja miec.eh zebym nie zalowal.Poczytalem troche o tym asrocku i zeczywiscie jest to ciekawa propozycja.Moze niedlugo zmienie znow.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi