devon Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Czy wie ktos jak mozna zlikwidować/ominąc power-on password ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 wyjąc baterie z plyty glownej tak, zeby wszelkie informacje zapisane w biosie zostaly stracone :) wted7y wszystko przywraca sie do default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 wyjąc baterie z plyty glownej tak, zeby wszelkie informacje zapisane w biosie zostaly stracone :) wted7y wszystko przywraca sie do default W laptopie rzadko kiedy coś to daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 w tym problem ze nie moge znalezc zadnej baterii ani zworki :] i niewiadomo co teraz zrobic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 w tym problem ze nie moge znalezc zadnej baterii ani zworki :] i niewiadomo co teraz zrobic ... co to za laptop? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 co to za laptop? jest to Compaq EVO N600C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 jest to Compaq EVO N600C 1: remove the front 4 screws from the bottom located at 2 front corners and right next to them 2: Carefully remove the palm rest on the front side (Battery is located on back side) 3: gently pull the battery wires that are going to the motherboard and unplug it all the way (the wires have a plug on the end that fits back in only one way)LET SIT ABOUT TEN MINUTES OR LONGER WITH BATTERY UNPLUGED 4: reconnect battery and reinstall the 4 screws on the bottom connect power and power up you should see a memory scan in progress once this scan is done you should see a prompt to enter bios now F-10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Wpisujesz w biosie hasło i po krzyku... (powinieneś je znać skoro trzeba je wpisywać przy każdym uruchomieniu lapsa) No chyba że twój laptop jakiś cieplejszy jest - w takich przypadkach jedynie profesjonalny serwis tel. 997 - gorąco polecam... Wyciąganie barerii na nic się nie zda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 nie jest to cipelejszy laptop, jestes pewien ze wyciagniecie baterii nic nie da ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 W laptopach nic to nie daje - przynajmniej w większości z nich - i bardzo dobrze - złodziejom trzeba życie utrudniać (w moim osobistym odczuciu powinno się ich wieszać za jaja i kolana przestrzelić)... @ devon Odpowiedz mi proszę na proste pytanie - dlaczego chcesz omijać power-on password w tak dziwaczne sposoby??? Jak już wcześniej napisałem najprościej jest to zrobić w biosie - jednak żeby tam się dostać musisz znać hasło... Dziwi mnie to, bo owe hasło trzeba podać przy każdym uruchomieniu kompa... Nie mogę Cię o nic osądzać - bo nie wiem jak wygląda sytuacja - ale wszystko wskazuje na to, że... a co będę pisał - qmaty jesteś to się domyślisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Życie zna różne przypadki. Mi osobiście kiedyś moje urwisy poprzez przypadkowe klikanie założyły hasło w biosie na ustawienia. Całe szczęście, że laptop był trochę starszej generacji i hasło nie było ustawione na system :) Z dużą dawką adrenaliny, ale sobie poradziłem. Dzisiaj również nie ma problemów z usunięciem hasła. Idziesz do serwisu, okazujesz dowód legalności posiadania laptopa i po kłopocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...