Skocz do zawartości
ramzes1975

Program Do Obróbki Zdjęć ? Ale Jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko i wyłącznie PHOTOSHOP! Można robić w nim naprawdę wszystko. Wiem, jest nieco trudny, zwłaszcza na początku...

Ja osobiście zaczynałem go poznawać poprzez wszelkiego rodzaju tutoriale, których jest pełno w necie...

pozdrawiam

A masz oryginala? ;) Jesli chcesz byc zgodnie z prawem, to instaluj GIMP'a, ma mozliwosci porownywalne do Photoshopa (przynajmniej dla szarego usera), jest legalny i darmowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz oryginala? Jesli chcesz byc zgodnie z prawem, to instaluj GIMP'a, ma mozliwosci porownywalne do Photoshopa (przynajmniej dla szarego usera), jest legalny i darmowy

w sumie racja... :) Jesli komus zależy na czystym sumieniu, to również będę polecał PhotoFiltre i GIMP... :-P

Aha, takie proste obróbki jak usunięcie koloru, dodanie sepii czy redukcja czerwonych oczu ma możliwość taki darmowy programik jak Picasa2 czy ACDsee... wszystko jeszcze zależy, kto i co rozumie przez pojęcie "obróbka zdjęć" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaczynalem od Corela Photopaint... programik strasznie prosty o dosc srednich mozliwosciach... (chyba rok czasu na nim jechalem)

No ale postanowilem zabrac sie któregos dnia z PSa... strasznie trudno sie zaczynalo, nie wiedzialem co, jak i czym :P ale 3 dni pracy ze zdjeciami i mialem go opanowanego... jechałem bez tutków ;)

A naprawde go polecam bo mozliwosci olbrzymie.

Edytowane przez Camel-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale postanowilem zabrac sie któregos dnia z PSa... strasznie trudno sie zaczynalo, nie wiedzialem co, jak i czym :P ale 3 dni pracy ze zdjeciami i mialem go opanowanego... jechałem bez tutków ;)

zamiast "go opanowanego" -> "opanowane podstawy" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast "go opanowanego" -> "opanowane podstawy" ;)

popieram ;) chyba że na serio opanowałeś PS'a to na początek poproszę coś łatwego .. coś w tym stylu ...

http://www.geocities.com/fantodz/psgallery/thtmm.jpg

i jedziesz ;) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a co polecacie do "odnawiania" starych czarno bialych fotek? Photoshop tudziez paint shop pro dadza sobie rady ;>

Ma ktos moze jakis poradnik, jak odnawiac takie zdjecia?

Tutorial (nie mój)

Jeśli nie rozwiąże problemu to pewnie się czegoś nauczysz.

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi