deserted Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Witam. Zacznę od tego jaki mam sprzęt: Karta dźwiękowa SB Live! 24bit (na płycie Asus AN8-E jest też karta dźwiękowa na 8 głośników) Wzmacniacz Technics Zestaw głośników Samsunga: 4 satelitki, centralny i sub (5.1) Jest to zestaw z kina domowego. DVD się zepsuło i zostały same głośniki. Sub jest bez wzmacniacza i podpięty jest pod lewy kanał w Technicsie. 2 głośniki Altus 110 (uszkodzone membrany, ale jeszcze grają :wink: ) i teraz pytanko, czy nie orientujecie się czy można kupić do tego jakiś wzmacniacz/amplituner z wyjściem na 6 lub 8 głośników? Cena? Do 500zł, MAX 600. 2 pytanie, czy jeśli już będę miał ten wzmacniacz/amplituner, to czy wykorzystam ten sprzęt w filmach DVD na kompie, czy potrzebny jest jeszcze jakiś dekoder? Myślałem też żeby sprzedać te głośniki i kupić jakiś zestaw pod komputer, np Creative'a, ale troche mi ich szkoda, bo nawet fajnie grają. No, ale może się myle. Edytowane 26 Grudnia 2005 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Po pierwsze musiał byś drapnąć jakiś ampli z dvd, bo z tego co widze to sie zepsuło. Po drugie nie wiem po co Ci wyjście na 8 głośników, 5.1 Ci starczy w zupełności. Za 600 zł nówki dobrej nie znajdziesz ale używke napewno tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skopek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Kupowanie głośniczków creativa i logitecha to moim zdaniem nieporozumienie. A pchanie się w tanie 5.1 to też przesada. Najlepszym sposobem bylo by sprzedanie wszystkiego oprócz wzmacniacza i zakup kolumn stereo. Napisz o jakiej powierzchi masz pokój i ile byś miał kasy po sprzedarzy wszystkiego oprócz wzmacniacza. A tak pozatym napisz jaki masz model tego technicsa :) Ja troche poczytałem przed zakupem czegoś bo miałem przedtem wieże jvc i teraz jestem zadowolony z obecnego sprzętu. A mój sprzęt to: - kolumny podłogowe KODA AV-702F ~750zł za pare - używany amplituner stereo denona + cd denona No i teraz przymierzam się do kupna karty dźwiękowej, a tak pzoatym to jestem zadowolony z tego. Jest jeszcze jedno wyjście. Sprzedajesz wszystko i kupujesz amplituner 5.1 w rozsądnej cenie + fronty i narazie jedziesz na tym. Z biegiem czasu dokupujesz reszte kolumn do pełnego 5.1 z tej samej seri i cieszysz sie przyzwoitym 5.1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...