Skocz do zawartości
pietas

Dziad Wyłaczyć Się Nie Chce.

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż mam win xp pro . Wczoraj robiłem nowa instalacje i zauważyłem taką dziwną rzecz: za każdym razem kiedy dodałem nowy program ( instalowałem po jednym na każde uruchomienie.) np nero , komp wyłączał się o ok 5-6 sek dłużej niż poprzednio. ost. wyłaczał sie jakies 45 sekund:( . Teraz sie w ogole nie chce wyłączyć. Nie wiem co jest w rejestrze ustawiałem już czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to smierdzi Nvidia Nforce IDE drivers + Service Pack 1 :) . Odinstaluj te sterowniki ( tylko i wylacznie IDE ) i pozwol zeby system zainstalowal windows'owskie. Powinno pomoc. Pozdrawiam

Edytowane przez Muniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to smierdzi Nvidia Nforce IDE drivers + Service Pack 1 :) . Odinstaluj te sterowniki ( tylko i wylacznie IDE ) i pozwol zeby system zainstalowal windows'owskie. Powinno pomoc. Pozdrawiam

kurde. Nie mam żadnych Nvidia Nforce IDE drivers.. ale zainstalowałem style Xp i Nowe sterowniki do grafy (81.85) (kiedys przed formatem tego nie było i komp chodził szybko)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz SP 2 ?

a własnie zapomniałem o tym napisac.. nie mam.. i NIGDY nie mialem nawet przed formatem.

właśnie przeinstaloweałem strowniki na jakies starsze (cos ok. 66) teraz po naciśnięciou wyłącz/uruchom ponownie napis 'wyłaczanie systemu ' i sie nie wyłącza.. po 4 minutach reset zrobiłem.

Edytowane przez pietas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/Windows-Xp-2003-Opt...cja-t56399.html

tutaj znajdziesz pare rzeczy na temat win xp, ja też miałem ten problem że mi się po zainstalowanie wszystkiego co potrzebne (i czasem tego co nie potrzebne... :)) winda wyłanczała mi się z 3 minuty, nie wiem czy masz ten sam problem co ja, ale dodam że mam sp2 i jeden zw sposobów podanych tam mi pomógł, to było coś z oczekiwaniem na zamknięcie usług czy coś. pogrzeb tam a na pewno znajdziesz rozwiązanie swojego problemu. ewentulnie jakimś programem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi