Skocz do zawartości
RoB_7

Mam Dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Sfajczył mi sie mój Gf 4Ti 4400 i teraz szukam jakiegoś zastępstwa. Znalazłem 2 karty, z których musze wybrać. Czytałem dużo o nich na tym forum, na stronie pclab.pl i nie mam pojęcia co kupić. Kompletnie sie zakręciłem. Te 2 karty to

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78339578 -- Radeon 9600XT

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77876831 -- Radeon 9700PRO

Doradzcie co lepiej kupić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie karty są szajsowate... ten XT jest na kościach prostokątnych z pewnością 4ns a ten 9700 ma szyne 128 bit... dołóż troszke i weź tego http://allegro.pl/show_item.php?item=78724748 on zleje ich wszystkich podwójnie po 1) GPU R350 po 2) szyna pamięci 256 bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne że 9700 Pro jest lepszy od 9600 XT, i to duzo lepszy. Tylko nie biesz tego co podałes bo ma szyne 128 bit wiec kastrat straszny!! ,wez tego co podał gucio89 a zmieciesz z powierzchni ziemi 9600 XT :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne że 9700 Pro jest lepszy od 9600 XT, i to duzo lepszy. Tylko nie biesz tego co podałes ,wez tego co podał gucio89 a zmieciesz 9600 XT :D

No tego to ja też znalazłem, tylko do ilu dojdzie licytacja.... Pewno grubo ponad 400 :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To juz lepiej doloz i wez to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78622873 jest to pelen 9800pro ale dopytaj sprzedajacego jakie taktowanie i jakie kosci ,wyniki wskazuja na pelnego pro :wink: pozdrawiam

BTW. Uwazaj na ta aukcje bo koles pierwszy raz handluje :?

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tego to ja też znalazłem, tylko do ilu dojdzie licytacja.... Pewno grubo ponad 400 :sad:

Nie sadzie ze ponad 400 bo za ta cene nie oplaca sie zabardzo kupic tej grafy. Jezeli nie chcesz kabinowac to wylicytuj to co ja podalem jezeli za ok 350 to bierz :D Edytowane przez Gucio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj cierpliwie, i zastanów sie bo narawde warto 9700 Pro to stare karty ale bardzo jare, gierki chodza pięknie a przy odrobinie szczęscia łądnie go podkręcisz :D 9700 Pro jest stosunkowo tani, chyba ze chcesz to dołurz do 9800 Pro i tez bedzie git :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj cierpliwie, i zastanów sie bo narawde warto 9700 Pro to stare karty ale bardzo jare, gierki chodza pięknie a przy odrobinie szczęscia łądnie go podkręcisz :D 9700 Pro jest stosunkowo tani, chyba ze chcesz to dołurz do 9800 Pro i tez bedzie git :wink:

A ile gościu może sobie za nią krzyknąć?? Bo jest chetny na sprzedaż poza aukcją. Ile mogę dać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

370 za uzywaną karte?? ja dałem na allegro za nową (leżak magazynowy) z 4 miesięczną gwarancją 380 :D ten 9800 Pro co podałes to okropny kastrat i do tego Medion :? blee nie bierz go wez tego 9700 Pro :wink:

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

370 za uzywaną karte?? ja dałem na allegro za nową (leżak magazynowy) z 4 miesięczną gwarancją 380 :D ten 9800 Pro co podałes to okropny kastrat i do tego Medion :? blee nie bierz go wez tego 9700 Pro :wink:

Tylko teraz jest pytanie czy procek mi nie bedzie chamować karty i czy jest sens taką kupować szybką. Mam Athlona 2000+ Thorton, aktualnie 2400+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rob 7 zapraszam do mnie :) Moge sprzedac ci Radeona 9700pro za 350zł albo prawdziwego Radka 9800pro built by ATI za 430zł z gwarancja 1 miesiac :)

Ps.Obie karty na pamieciach 2,8ns (R9700pro na samsungach, a R9800pro na hynixach)

Edytowane przez khamilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rob 7 zapraszam do mnie :) Moge sprzedac ci Radeona 9700pro za 350zł albo prawdziwego Radka 9800pro built by ATI za 430zł z gwarancja 1 miesiac :)

Ps.Obie karty na pamieciach 2,8ns (R9700pro na samsungach, a R9800pro na hynixach)

No na 9700pro bym sie skusił. A masz jakiś opisik tego, foty ewentualnie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na 9700pro bym sie skusił. A masz jakiś opisik tego, foty ewentualnie??

oczywscie :) Dzis wieczorekim bede miał foty :) Zapraszam na gg to sie dogadamy GG 5748524 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi