pazdzio Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Cześć. Mój problem tkwi w nagrywarce dvd firmy sony modewl dru-530a. Dotychczas chodziła pięknie. Odczytywała nawet mocnozarysowane oraz nagrane z błędami płyty. Noi raz zasiadam przed kąpem i przegrywam jedną płytke. Nienagrało mi jej. No ale nic, włączyłem gre i zaczołem grać. Noi nagle chciałem włączyć jakiś film na dvd, noi moja nagrywarka zaczełą się "dusić" :blink: spróbowałem z inną płytką dvd i tak samo. wwgrałem nowy firmware i to też nic niepomogło. Wyłączyłem kąpa na jakieś pół godziny i wkładam płytke dvd z filmem który był zamieszczany w gazecie i odziwo zaczeło czytać i to bardzo szybko. Ale z tymi zgrywanymi przez tą lub inną nagrywarkę nieidą. Czy to wina lasera? <_< Prosze pomóżcie mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 może laser siada albo jest zabrudzony, albo też nagrywarka się nagrzała od odczytywania płyt i musiała ochłonąć (moja tak ma). albo wina leżała po stronie wadliwych płyt. jesli nagrywasz na jakichś tanich i słabych nosnikach to się nie dziw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdzio Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) No tak ale czy to logiczne że to przestało odczytywać tak nagle nagle z tanich niśników. Przecież odczytywało bez problemu? Być może wina też leży w zabrudzeniu lasera, ale jak go wyczyścić? Jestem zielony w tych sprawach. :blink: Edit: Wyczyściłem laser ale nadal nieodczytuje mi przegranych płyt które wcześniej bez problemu odczytywało między innymi nośniki firmy tdk Edytowane 26 Grudnia 2005 przez pazdzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdzio Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Dalej czakam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...