Bonjo Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 A wiec, mam w domu 2 kompy. Oba sa polaczone do routera (D-link DE850-TP), a Neostrada bezposrednio do jednego z tych komputerow. Siec konfigurowalem przez zwykle "Konfiguruj siec" w Windowsie XP (ktory jest na obu stacjach). I tu zaczynaja sie schody, internet dziala bezblednie, jednak pojawiaja sie problemy ze zwykla siecia. W "Moje miejsca sieciowe" ciezko jest polaczyc sie do drugiej maszyny (brak uprawnien, mimo ze dysk, katalogi sa udostepnione), jednak czasami sie to udaje, a bywa ze drugiego kompa tam nie ma. Wiec konczy sie na tym ze pliki przesylam przez Tlen'a (transfer jest LANowy) I tu pojawia sie moje pytanie, czemu tak sie dzieje? Wydaje mi sie ze to cos z konfiguracja... ja nie jestem "w temacie" wiec prosilbym o jakies rady. Wade routera raczej wykluczam gdyz jak juz wspominalem internet chodzi dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wydaje mi się, że problem jest banalny: włączony firewall w antywirze lub domyślna zapora systemowa, wystarczy wyłączyć, lub skonfigurować, aby tylko użytkownik z danym adresem miał dostęp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rottweiler Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 przyłącze się bo mam podobny problem, łącze to dialog 1Mbit, router D-Link DI-624, switch D-LInk DES-1008D cztery kompy z win xp prof. i jeden z win98, internet wszystkim śmiga, lan połaczenie było na początku jak były trzy kompy z win xp i wtedy nie było problemów udostepnianiem plikow, problem zaczął sie jak dołączyłem switcha i jeszcze dwa kompy, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...