Skocz do zawartości
Bonjo

Problem Z Wykrywaniem Sieci Pod Win Xp

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec, mam w domu 2 kompy. Oba sa polaczone do routera (D-link DE850-TP), a Neostrada bezposrednio do jednego z tych komputerow. Siec konfigurowalem przez zwykle "Konfiguruj siec" w Windowsie XP (ktory jest na obu stacjach). I tu zaczynaja sie schody, internet dziala bezblednie, jednak pojawiaja sie problemy ze zwykla siecia. W "Moje miejsca sieciowe" ciezko jest polaczyc sie do drugiej maszyny (brak uprawnien, mimo ze dysk, katalogi sa udostepnione), jednak czasami sie to udaje, a bywa ze drugiego kompa tam nie ma. Wiec konczy sie na tym ze pliki przesylam przez Tlen'a (transfer jest LANowy)

I tu pojawia sie moje pytanie, czemu tak sie dzieje? Wydaje mi sie ze to cos z konfiguracja... ja nie jestem "w temacie" wiec prosilbym o jakies rady. Wade routera raczej wykluczam gdyz jak juz wspominalem internet chodzi dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyłącze się bo mam podobny problem,

łącze to dialog 1Mbit, router D-Link DI-624, switch D-LInk DES-1008D

cztery kompy z win xp prof. i jeden z win98,

internet wszystkim śmiga,

lan połaczenie było na początku jak były trzy kompy z win xp i wtedy nie było problemów udostepnianiem plikow,

problem zaczął sie jak dołączyłem switcha i jeszcze dwa kompy,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi