__Juras__ Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 rozejrzałem się po sieci w poszukiwaniu tanich coolerów i jednym z sensowniejszych rozwiazan wydla mi sie spire whisperrock IV. Znalazlem jedna aukcje w ktorej przypadku mam możliwość odbioru osobistego. Jednak nie jestem pewien czy to oryginal Wentylator Spire WhisperRock IV (socket A) (numer 78625507) ?? jest tez spire whisperrock V ale z tego co widze na allegro to jest tylko jedna firma u ktorej zakupy zle wspominam.... Jakies rady ? jak mozecie to pomozcie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Hmmm.... wydaje mi sie że Spire WhisperRock IV powinien miec niebieski wentylator :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 to raczej wyglada na FalconRocka II = szybszy/glosniejszy wentylek w tym coolerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Juras__ Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a orientuje sie ktos jak jest z wydajnoscia tego coolera ?? bo sugerowałem sie testem tanich coolerów TUTAJ ale chyba wtedy jeszcze falconrocka nie bylo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 teoretycznie wentylator metalowy powinien zwiekszac wydajnosc (wieksza powierzchnia oddawania ciepla) - ale w roznych testach roznie bylo u jednych to si enie potwierdzalo a u innych tak np wg dansdata FRII mial lepszy wspolczynnik rezystancji termicznej 0.63°C/W (skuteczniej przewodzil cieplo) niz WRIV 0.67°C/W pasek po prawej http://www.dansdata.com/coolercomp_p5.htm#sfr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Juras__ Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 w sumie to chyba go wezme bo gorszy raczej nie jest a w tej cenie i tak lepszego raczej nie dostane. pozdro i dzieki za wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Jak będzie za głośno to możesz wiatrak wymienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...