Skocz do zawartości
Qbexus

K8n51gmf-9 Denne Efekty

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zlozylem komus kompa na tej plycie.

Do plyty A 64 3000+ ,2x256 RAM ,Dysk 80 Gb sata II Maxtor,Zasilacz Modecom 350 W.

Czyli sprzet do internetu, no i tu pojawil sie problem poniewaz co jakis czas obraz miga na

monitorze CRT Samsung.

Komputer dziala stabilnie i poza tym jednym nieco denerwujacym objawem

nie ma sie do czego przyczepic .

Pytanie czy ktos mial juz podobny problem ?????

Dodam jeszcze ,ze zmienialem stery: od Gf 6100, do plyty gl. oraz flashowalem bios pl.gl. z F7

na F3, F4 i nic nie pomoglo. Obraz miga dalej !!!

Podobno na tej plycie gl. sa czasami problemy z zasilaczami Modecom ?

Czy moze ktos to potwierdzic ?

Z gory dzieki za wypowiedz .

tez to mialem, pomogl najnowszy bios(wtedy najnowszy) i nowe sterowniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sage

to tak samo jak u mnie niestety nic nie pomogło a to z zasileczem co piszesz to bzdura ja patrzałem na 4 różnych zasilkach i nic. U mnie obraz mruga wtedy jak przechodzi cool & quiet pełeną moc a jak wyłącvzysz cool&quiet to obraz będzie okej nic niebędzie skakać ani zrywać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sage

to tak samo jak u mnie niestety nic nie pomogło a to z zasileczem co piszesz to bzdura ja patrzałem na 4 różnych zasilkach i nic. U mnie obraz mruga wtedy jak przechodzi cool & quiet pełeną moc a jak wyłącvzysz cool&quiet to obraz będzie okej nic niebędzie skakać ani zrywać

Dzieki wyprobuje na pewno .

Pozdrawiam : Sage :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wcześniej pisał, że na tej płytce przy mnożniku 9 HTT idzie max na 272Mhz, a u mnie przy tym samym mnożniku mam ustawione 280 i pewnie pójdzie więcej może wynik nie powala ale jak na tą płytkę to nieźle... Zaraz polecą testy na 290 :D

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość amapi3d

Ktoś wcześniej pisał, że na tej płytce przy mnożniku 9 HTT idzie max na 272Mhz, a u mnie przy tym samym mnożniku mam ustawione 280 i pewnie pójdzie więcej może wynik nie powala ale jak na tą płytkę to nieźle... Zaraz polecą testy na 290 :D

odrazu pokazuj screeny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to po dłuższej przerwie reaktywuje temat, czy ktoś ma moze ten sam problem co ja, wentylatory się kręcą, płyta niby się uruchamia ale nie ma obrazu na monitorze i nie mozna wyłączyć kompa przyciskiem power.

Myślicie że usmażyłem procesor czy może to karta graficzna?

Edytowane przez pieczara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi