aberos2 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 kupiłem sobie płytke 800 MB i chce teraz nagrać na nią 760 MB daych i włączam Nero on wykrywa ją jako 700MB i mówi abym większą włożył :( Jak mam teraz ją nagrać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 file, preferences, expert features , enable overburn disc at one burning Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 lookinj tu masz wszystko o nagrywaniu http://www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 file, preferences, expert features , enable overburn disc at one burning Zrobiłem tak jak mi mówiłeś i nie chce mi jej czytać :( A przecież to jest 800 MB więc po co overburning ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 file, preferences, expert features , enable overburn disc at one burning Zrobiłem tak jak mi mówiłeś i nie chce mi jej czytać :( A przecież to jest 800 MB więc po co overburning ? bo nero "oficjalnie" obsluguje cd do 700, albo ci nagrywarka nie obsluguje takiej plyty, albo plyta jest walnieta, raczej stawian na 1 opcje... jaka to nagrywarka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusio Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 nie kazda nagrywarka nagra plyte 800 mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Jeżelu już ustawiszz odpowiednio overburning to już przed samym nagraniem ustaw na "no multisession" i jako metodę Dics-At-Once. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 u mnie tak czy owak jak nagrywam 800 megasow pojawia sie komunikat o overburningu ale to napewno dlatego ze nero nie obsluguje tego formatu jak juz tu wczesniej wspomniano. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 a może nowa wersja nero juz obługuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ja mam 55914 wiec przed ostatnia i niestety to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Pewnie masz nagryware która nie obsługuje 800 mb płytek !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 wątpie zeby to była wina 'nagrywarki która nie obsługuje płytek 800mb' to nie o to chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 w nero 1.wlacz overburning 2.zrob obraz danych 3.nagraj obraz danych przy pytaniu czy kontynuowac daj tak p.s. u mnie dziala :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aberos2 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 moja nagrywa ra to LiteOn ma miesiąc 48/12/48 i obsługuje 800 MB !!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 zassij tego nero jest przedostatni jaki wyszedl, po seriala wal na priva :) http://www.cyberbob.no/pub/progs/Nero%20v5....0/Nero5590.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedBaron Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 nero nawet w najnowszej wersji nie obsluguje duzych plytek, nawet po ustawieniach o ktorych piszecie - ono po prostu nie wykrywa tych wiekszych plytek a overburning dot. sie standardowych cd (700-800) Proponuje CdrWin 5 - tam dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 włącz w nero ofcje overburning, taki smieszny ptaszek.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 nero nawet w najnowszej wersji nie obsluguje duzych plytek, nawet po ustawieniach o ktorych piszecie - ono po prostu nie wykrywa tych wiekszych plytek a overburning dot. sie standardowych cd (700-800) Proponuje CdrWin 5 - tam dziala. Tak, tak oczywiście i co jescze... U mnie normalnie lecą 800, a ta twoja najnowsza wersja nie jest z przed roku? :) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 a skoro mowa o nagrywaniu cd powiedzcie mi jedna rzecz mam jakis cd z danymi i chce zrobic jego obraz na dysku w pliku *.iso jak to zrobic programem nero??? Czy moze jakims innym??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 winiso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 winiso albo CloneCD :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zdecydowanie clonecd... prosty i to jego najwieksza zaleta! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zdecydowanie clonecd... prosty i to jego najwieksza zaleta! Można wcześniej jeszcze użyć Clony XXL, który fajnie powykrywa zabezpieczenia i odpowiednio ustawi opcje nagrywania/robienia image'u w CloneCD 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 nie kazda nagrywarka nagra plyte 800 mb dziwne ja mam sedziwa nagrywarke teac 4x4x32 i bez porblemu nagrywa 800MB płytki, grezj z ich odczytem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 a teac 40/12/48 czyta bo mi cos nie chce nagrac (moze cos zle robie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 kupiłem sobie płytke 800 MB i chce teraz nagrać na nią 760 MB daych i włączam Nero on wykrywa ją jako 700MB i mówi abym większą włożył :( Jak mam teraz ją nagrać ? Ja tez mialem z tym problem. Rozwiazanie jest takie: jesli posiadasz nagrywarke o predkosci co najmniej 16x to na 99,9% bedzie dzialac. Przede wszystkim przy uruchomieniu Nero ZAMYKASZ kreatora. Wyswietla sie okienko z nazwa NOWA KOMPILACJA. W zakladce "ilosc sesji na plytce" zaznaczasz "pojedyncza sesja" Kolejna zakladka to zapis (u gory po prawej na koncu). Tutaj zaznaczasz najpierw oba pola: "zapisz na nosnik" i "zamknij cd (...)" poniewaz chcesz nagrac wiecej niz 700 MB (Nero nie pozwoli na zapis wielosesyjny). Nastepnie w "metoda zapisu plyty" zaznacz "DISC AT ONCE". Nastepny krok: Naciskasz "NOWY" otwiera sie standardowe okienko Nero. U gory z menu wybierasz "PLIK/PREFERENCJE", w zakladce "ustawieni zaawansowane" zanznacz "zezwalaj na overburning" i w polu "max. dlugosc cd" wpisz 88 min. (to jest ok 760MB czyli tyle ile chcesz nagrac). Potem standardowo juz metada "przeciagnij i upusc" zaznaczasz pliki do skopiowania i naciskasz "wypalaj". Gdy program spyta "zy na pewno chcesz wylkorzystac overburnig" zaznacz "ok" (plytke wsadz 800MB! bo inaczej bedziesz musial kupic nowa nagrywarke;) ) i jesli wszystko jest ok (tzn jesli nagrywara obsluguje tryb overburningu) to zapis powinien sie rozpoczac :) U mnie tak to wszystko dziala. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 a skoro mowa o nagrywaniu cd powiedzcie mi jedna rzecz mam jakis cd z danymi i chce zrobic jego obraz na dysku w pliku *.iso jak to zrobic programem nero??? Czy moze jakims innym??? W prgramie NERO masz taka opcje jak otworzy sie standardowe okno w ktorym zaznaczasz pliki do kopiowania. Ta opcja jest w menu u gory. Wybierasz NAGRYWARKA/WYBOR NAGRYWARKI a nastepnie IMAGE RECORDER. w tym momencie zapisuje ci wybrany plik na virtualnym cd stworzonym na dysku w katalogu ktory sam sobie wybierzesz. Mozesz dowolnie nazwac plik ktory ma byc w ISO ;) Nero to swietny program. Naprawde :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...