mctel Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Witam Od paru dni siedzie i przebieram w ofertach i zastanawiam sie ktory laptop kupić...Odrzucilem juz Asus a3h-5012 i Acera 2413WLMi na placu boju pozostaly HP i Toshiba. Laptopa potrzebuje do pracy biurowej, czasem w coś pograć ( przewaznie starsze tytuły) ,obejrzeć film - cos w cenie oscylujacej wokol 3000zł. Ktory z tych 2 lepiej zakupić ? Mam jeszcze kilka pytań ogólnie o lapach: 1. Jaka jest wydajnośc GMA 900/ Radeona mobility 200 w stosunku do Gf440 Mx 2. Ktora firma posiada lepszy serwis ? Sklaniam sie ku Toshibie, którą moge kupic jutro w okazyjnej cenie w promocji makro za 2846zl ( 20 rat x 142 zl) i martwi mnie ze bedzie sie dlawić przez 256Mb ramu - jak wyglada serwis/rozbudowa - moge sobie dokupić kostke 256mb i mi zalożą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a więc od początku: -gma900 jest porównywalny z gf4mx440, szczerze mowiąc ja nie odczułem różnicy przesiadając się na grafę z podpisu, która jest podobno o połowę miej wydajniejsa od gma! chipset ATI powinien być wydajniejszynieznacznie od intela -co do serwisu się nie wypowiadam, nie miałem i mam nadzieję, że nie będę musiał go odwiedzać :) -co do ramu: kupujesz sobie kostkę, odkręcasz 2 śrubki, wkładasz w wolny slot, zakręcasz i masz więcej :) u toshiby bez utraty gwary, ja mam 1 kość 512,drugi slot jest wolny, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mctel Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 dzieki za odp. Jak sie sprawuje twoja Toshiba ? Na moim miejscu co byś wybrał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 na Ati, przy niższych detalach masz szanse nawet na coś nowszego... ;) sprawdzone empirycznie. Wyniki w 3dMarku 2k3 X200 oscylują ok 900-950 pkt. A co do marki, to jednak hp polecam. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 dzieki za odp. Jak sie sprawuje twoja Toshiba ? Na moim miejscu co byś wybrał ? Myśle, że wybrałbym toshibę, jak czytałeś moją recenzję, to też pewnie widziałeś, że wachałęm się nad nx6110. dlaczego? sam sobie to pytanie zadaję :) A tak poważnie nie mam do niej żadnych (prawie) zastrzerzeń. jedyny mankament jaki wyszedł po pewnym czasie to przepalony jeden subpixel w prawym dolnym rogu. Byłem tego świadomy że coś takiego możę być, ale trzeba się bardzo przyglądać, żeby go zauważyć. dlaczego wbrałem tą markę? mam w domu 2 cyfrówki i drukarkę hp (niedawno zmieniona na canona) i sprawują się bez zarzutu, dlatego postanowiłem wybrać coś nowego; drugi powód to idealna ergonomia i bdb wykonanie - nie jestem zapalonym graczem i chciałem mieć poządny (czytaj solidny) sprzęt ps. złego słowa nie powiem na żadną inną markę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mctel Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 witam zakupilem toshibe. narazie testuje :) Co 1:10 min wlacz sie wiatrak na 1 sek i strasznie glosno chodzi - w innych modelach jest podobnie ? Czy moge sobie sam zamontowac pamiec ? - facetka w sklepie powiedziala zeby sie kontaktowac z serwisem bo moga by c gdzies ukryte plomby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 interesujace to co piszesz o tym wiatraku :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ja z wiatraczkiem nie mam problemu; a co do ramu to ja go już rozkręcałem, wyciągałem kość i ie ma tam żadnej plomby, ihmo nie dam sobie urwać głowy że u ciebie będzie tak samo. pokrywka od ramu to ta środkowa z tyłu z dziurkami przykręcona na 2 śróbki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mctel Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 zadzwonie ciekawe ci powiedza. Narazie pierwszy test za mna i jestem troche zalamany 3dmark 2001 -2100 pkt ! :( . Czy to wina tego ze 192Mb zostaje na system a 64 na grafe ?? Spodziewalem sie lepszego wyniku od GMA 900 ... a tymczasen jestem mocno zawiedziony.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) tzn zego sie spodziewles po GMA 900, przeciez to nie jest grafika do grania tylko do arkuszy kalkulacyjnych. Oj sory mctel przeczytalem twoja ostatnia wypowiedz i ja zle zinterpretowalem :-) Sciagnij sobie sterowniki najnowsze od grafiki oraz chipsetu plyty glownej. Tylko sformatuj dysk zanim zapodasz nwe stery. Napewno sie poprawi. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mctel Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Mam toshibe ktora ma zintegrowanego Radeona mobility X200 a nie GMA 900 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 wez della ale poszukaj kumonow promocyjnych to moze uda ci sie lepsza konfiguracje wyciagnac za ta sama kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...