nuras_en Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Witam! Z obawym przed moim megabajtem 350W (naklejkowe 350W :wink: ) Postanowiłem wymienić ino szybko zasilacz. Mój config: - P4 2,4 - MSI 865 - 2 x 512 RAM - 6600 GT - 160GB Seageat SATA - Sound Blaster Live - DVD/RW Za nim podłączyłem karte dzwiękową mogłem spokojnie kręcić proca do 3,6 i nic się nie działo. Teraz jak włącze jakąś lepsza gierke np. Q4 resecik... a więć jestem na default :mad:. Na zasilacz mam max 250zł. Jak już pisałem lubię lekkie OC. zależy mi aby zasilacz był w miare cichy i przedewszystkim dobry :) Na początku chciałem Chiefteca 400W. Ale podobno jest głośny a ja ze względu na święta i przypływ gotówki jestem w stanie dać nie co więcej na zasilacz. Moje typy to: - Tagan TG380-U01 - NeoTEC Maximus 380W Jako, że na zasilaczach nie znam się bardzo więc kieruję do Was to pytanie. A może jeszcze jakiś inny zasilacz? Czekam na odpowiedz. Edytowane 26 Grudnia 2005 przez nuras_en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AERON Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Z tych 2 wybrałbym Taganika - zbiera bardzo pozytywne opinie jeśli chodzi o głosnosć . Tak poza tym podoba mi sie jego design :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Z tych 2 wybrałbym Taganika - zbiera bardzo pozytywne opinie jeśli chodzi o głosnosć . Tak poza tym podoba mi sie jego design :PZ głośnością to właśnie słyszałem, że on lubi sobie pośpiewać :wink: ładny jest fakt, oba są ładne ale nie to się liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Tagan jest zdecydowanie lepszy. Ze względu na: -jakośc wykonania -wygląd -cichszą pracę -wydajnośc jest porównywalna z HK na linii +12v moze trochę gorsza, lecz na liniach 3,3 i 5v będzie nieco wyższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Benito a jak to by było w porównaniu Tagana z Topower SPW-480W EZA? Cena podobna a jak pozaostałe cechy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 A moze jest ktos chetny na mojego szefa z podpisu? na gwarancji ... :) pzdr... sory za OT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Tagan 380 jest wystarczajacy do tej konfiguracji czy kupic wersje 420w AMD64 3000 GeForce 6800gs 2x512 TwniMos pc3200 400mhz Asus A8N-E Nagrywarka CD-rom Stacja dyskietek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 oczywiscieze jest wystarczajacy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 A moze zamiast niego kupic duzo tanszego Fortrona 400w w cenie 100zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Tagan jest zdecydowanie lepszy. Ze względu na: -jakośc wykonania -wygląd -cichszą pracę -wydajnośc jest porównywalna z HK na linii +12v moze trochę gorsza, lecz na liniach 3,3 i 5v będzie nieco wyższa. No to świetnie :) Bo zamówiłem już Tagana ale musze przyznać, że trochę się wahałem gdyz znajomy ma tego Maximusa i wydaję się być bardzo solidnym dobrym zasilaczem. A więc Tagan coming stay tune :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 No to świetnie :) Bo zamówiłem już Tagana ale musze przyznać, że trochę się wahałem gdyz znajomy ma tego Maximusa i wydaję się być bardzo solidnym dobrym zasilaczem. A więc Tagan coming stay tune :wink:I bardzo dobrze zrobiłeś, a do tego dostaniesz najcichszy zasilacz z chłodzeniem aktywnym w tej cenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) aktulanie mam podobny dylemat: Tagan TG380-U01 czy Tagan TG420-U01. teoretycznie ta 380 powinna mi wystarczyc, po prostu chodzi mi zebym nie kupil zasilacza na styk (chodzi tu o linie +5v). z kalkulatora napiec wyszla mi nastepujaca specyfikacja mojego sprzetu (raczej zanizona jesli chodzi o wymagania pradowe wg mnie - chociaz kto by tam wiedzial :D). konfiguracja komputera jak w sygnaturce :D 3.3V line MAX 6,7 A or above 5V line MAX 32,5 A or above : **very important 12V line MAX 5 A or above : **very important 3.3 + 5V combined MAX 184,8 W or above : *important 3.3 + 5 + 12V combined MAX 245,1 W or above total output 255,1 W or above Tagan 380W: natężenie przy napięciu +3.3V 28 A natężenie przy napięciu +5V 37 A natężenie przy napięciu +12V1 22 A natężenie przy napięciu -5V 0,8 A natężenie przy napięciu -12V 1 A natężenie przy napięciu +5VSB 2,5 A Tagan 420W: natężenie przy napięciu +3.3V 28 A natężenie przy napięciu +5V 42 A natężenie przy napięciu +12V1 22 A natężenie przy napięciu -5V 0,8 A natężenie przy napięciu -12V 1 A natężenie przy napięciu +5VSB 2,5 A Edytowane 29 Grudnia 2005 przez tOmki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ja bym wzial to, co mam w podpisie. Kosztowalo 224 zl. Napiecie mierzylem miernikiem przy stressie (3dmark05) +5V 5.05V, +12V 11.98V. Wiatraki w nim kreca sie leniwie, nie sa w stanie przekrzyczec fandera 92 @ 1600 obr/min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ale ten AeroCool BlackLine II o.45 kW ma tylko 32A na lini +5v to troszke zamalo jak dla mnie, twoj procek pewnie jest zasilany z lini 12v wiec mogles ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sobie ten zasilacz, ale ja raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Bierz Tagana, wystarczy bez problemu i do tego ta cisza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Bierz Tagana, wystarczy bez problemu i do tego ta cisza :D ale ktory model ??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ale ktory model ??? :DZ każdego będziesz zadowolony, jak stać Cię na 420 to bierz ją :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 jesli mialbym wybierac z firm Neotec VS Tagan to tylko Tagan ;jakos niemam przekonania do jakosci Neoteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 wezme tagana tylko czy ta 380 nie okaze sie za slaba do mojej konfiguracji. w najblizszym czasie wymienie rowniez karte graficzna (prawdopodobnie na radeon 9700 pro). po prostu nie chcialbym kupic zasilacza na styk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 tOmki przecierz twoj komp (ten z podpisu) w porywach na maxa bedzie pobieral 250W max srednio cos kolo 210-230 jesli kupisz 9700 nawet po OC to powiedzmy 230-250 max niech bedzie 270 nawet wiec 380 styknie w zupelnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 co do mocy to jestem pewien ze mi wystarczy, ale czy natężenie 37A przy napięciu +5V to wystarczajaca wartosc ??? o to mi chodzi czy zapas ok 5A na lini +5v jest wystarczajacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 tak bo proc pobiera napiecie z (+3,3V&+5V) - lacznie mam plyte A7V880 takze bez 4pinATX12V i zasilacz FSP350-60MDN i wszystko smiga bo musi +5V/30A +3,3/28A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) dzisiaj go zamowie, ale jak nie bedzie mi dobrze chodzil to zwracacie mi kasiore :D PS. fajnie by bylo gdyby jeszcze BENITO dal mi blogoslawienstwo co do kupna tego zasilacza :D Edytowane 29 Grudnia 2005 przez tOmki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Tagan 420 to to samo co 380 tylko inna naklejka. Starczy bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 wielkie dzieki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ok Tagan dojechał i jest założony... Pierwsze wrażenia: Kurde ale to ciężkie :blink: w porównaniu do megabajta. Jak by jego poprzednim zgubił kilka kilo przez ciągłe chodzenie :). Czarniutka ładna obudowa. Wentyle są bardzo ciche. A więc co mogę powiedzieć więcej? Polecam! W szczególności dziękuję Benito za bardziej fachową poradę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 wlasnie zamowilem Tagana 380 i czekam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...