Skocz do zawartości
Gość Tomas1

2x512mb Ddr

Rekomendowane odpowiedzi

Siemqa.

1) Ktore pamięci byście polecili z podanych:

Patriot 2x512

Geil 2x512

Corsair 2x512

ewentualnie 2x512 Twinmos SpeedPremium

2) Czy ktos moglby mi powiedziec czy ktores z tych kosci sa BH-5 bo podobno najlepiej sie kreca? Czy sa to Bh-6 albo inne (jakie)??

3) Czy beda normalnie dzialaly dwie dwustronne kości na s754??? Czy beda dzialaly na DDR333 zamiast DDR400???

Pamięci będą miały współgrać z Gigabyte K8NE oraz Sempem64 3100+. No i oczywiście wszystko mam zamiar kręcić.

Edytowane przez Tomas1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął Patriot'y. Są wydajne i poddatne na overlocking. Corsair i Geil również są wydajne i dobrze się kręcą. Z Sempronem i Gigabyte K8NE powinny działać bezproblemowo. Pamięci DDR400 spokojnie będą chodziły na DDR333, gdyż prędkość dostosowują do najwolniejszej kości RAM w pececie lub do możliwości płyty głównej.

Pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ale 754 i procki na 754 są na szynie 200-efektywne 400 więc po co pytanie o 333. Bierz patrioty albo corsairy, geile sie słabo kręcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz te Patrioty.

Ogólnie bardzo dobre pamiątki, podatne na podkręcanie

Nie zwróciliście uwagi na Twinmosy speed premium, które są bardzo dobrze, kręcą się się bardzo dobrze...

Podobno nowe partie nie są produkowane na kościach winbonda i przy niezmienionej cenie nie opłaca się ich brać.

Wielka szkoda :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zwróciliście uwagi na Twinmosy speed premium, które są bardzo dobrze, kręcą się się bardzo dobrze...

Z TwinMos'ami jest jak z ruletką - jedne się krecą wyśmienicie, inne prawie wogóle. Dlatego lepiej brać markowe pamięci.

Pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tych corsairach cl2? Czy warto dopłacić stuwkę i wziążć je zamiast Patriotów 2x512mb KH??? Czy lepiej podkręcać Patrioty???

Edytowane przez Tomas1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

3) Czy beda normalnie dzialaly dwie dwustronne kości na s754??? Czy beda dzialaly na DDR333 zamiast DDR400???

Dwie kości dwustronne będą pracowały bez problemu na 400 MHz, ale trzy już niestety na 333. Nie pamiętam teraz dokładnie ale chyba udało mi sie odpalić 3 x 512 Kingston cl 3 na 200 MHz ale przy 2T

Ktoś powie że wystarczy 1GB ale taki F.e.a.r. przykładowo rozwija skrzydła dopiero na 1.5 GB Ram i różnica jest naprawde zauważalna, więc mimo wszystko szukałbym kości jednostronnych.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem nieźle się podkręciły ale myślę, że z Corsair 3200C2 cl2 wyciągnę więcej.

Tylko czy ktoś kupował te Corsair'y w ECS'ie bo nie wiem na jakich one są pamięciach? Czy są to może Samsung TCCD??

Edytowane przez Tomas1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi