Gość Tomas1 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Siemqa. 1) Ktore pamięci byście polecili z podanych: Patriot 2x512 Geil 2x512 Corsair 2x512 ewentualnie 2x512 Twinmos SpeedPremium 2) Czy ktos moglby mi powiedziec czy ktores z tych kosci sa BH-5 bo podobno najlepiej sie kreca? Czy sa to Bh-6 albo inne (jakie)?? 3) Czy beda normalnie dzialaly dwie dwustronne kości na s754??? Czy beda dzialaly na DDR333 zamiast DDR400??? Pamięci będą miały współgrać z Gigabyte K8NE oraz Sempem64 3100+. No i oczywiście wszystko mam zamiar kręcić. Edytowane 26 Grudnia 2005 przez Tomas1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ja bym wziął Patriot'y. Są wydajne i poddatne na overlocking. Corsair i Geil również są wydajne i dobrze się kręcą. Z Sempronem i Gigabyte K8NE powinny działać bezproblemowo. Pamięci DDR400 spokojnie będą chodziły na DDR333, gdyż prędkość dostosowują do najwolniejszej kości RAM w pececie lub do możliwości płyty głównej. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ale 754 i procki na 754 są na szynie 200-efektywne 400 więc po co pytanie o 333. Bierz patrioty albo corsairy, geile sie słabo kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Nie zwróciliście uwagi na Twinmosy speed premium, które są bardzo dobrze, kręcą się się bardzo dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Bierz te Patrioty. Ogólnie bardzo dobre pamiątki, podatne na podkręcanie Nie zwróciliście uwagi na Twinmosy speed premium, które są bardzo dobrze, kręcą się się bardzo dobrze...Podobno nowe partie nie są produkowane na kościach winbonda i przy niezmienionej cenie nie opłaca się ich brać. Wielka szkoda :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Nie zwróciliście uwagi na Twinmosy speed premium, które są bardzo dobrze, kręcą się się bardzo dobrze... Z TwinMos'ami jest jak z ruletką - jedne się krecą wyśmienicie, inne prawie wogóle. Dlatego lepiej brać markowe pamięci. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) A co myślicie o tych corsairach cl2 2-3-3-6: Corsair 2x512mb cl2 ? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Tomas1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Co sądzicie o tych corsairach cl2? Czy warto dopłacić stuwkę i wziążć je zamiast Patriotów 2x512mb KH??? Czy lepiej podkręcać Patrioty??? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Tomas1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 do mnie jutro przyjda wlasnie takie patryiotki ;] ehe wiec jak chcesz to napisze jak sie kreca ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wiec jak chcesz to napisze jak sie kreca ...Byłbym wdzięczny. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Czekam na wasze opinie nt Corsair 2x512 cl2 Corsair 2x512 cl2 vs Patriot KH 2x512 cl2,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 IMO corsiary lepsze ze względu na cl2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gallp Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Witam 3) Czy beda normalnie dzialaly dwie dwustronne kości na s754??? Czy beda dzialaly na DDR333 zamiast DDR400??? Dwie kości dwustronne będą pracowały bez problemu na 400 MHz, ale trzy już niestety na 333. Nie pamiętam teraz dokładnie ale chyba udało mi sie odpalić 3 x 512 Kingston cl 3 na 200 MHz ale przy 2T Ktoś powie że wystarczy 1GB ale taki F.e.a.r. przykładowo rozwija skrzydła dopiero na 1.5 GB Ram i różnica jest naprawde zauważalna, więc mimo wszystko szukałbym kości jednostronnych. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Weź Corsairy. Mają Cl2, a Patrioty Cl2,5 Twinmosy nie są już takie jak dawniej, a GeIL'ach ludzi rajcuje ten niebieski radiatorek (niestety samteż dałem się na to nabrać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 oki kupilem przetestowalem .. i jush wiem .. spokojnie poszly na 480 ze standardowymi timingami czyli 2,5-3-3-7 dalej jush nie moge bo proc nie wyrabia :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Całkiem nieźle się podkręciły ale myślę, że z Corsair 3200C2 cl2 wyciągnę więcej. Tylko czy ktoś kupował te Corsair'y w ECS'ie bo nie wiem na jakich one są pamięciach? Czy są to może Samsung TCCD?? Edytowane 31 Grudnia 2005 przez Tomas1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 @pipanol-pl Na jakich pamięciach jest ten Patriot KH??? Samsung??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...