vitucky Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ja u siebie mam w wedlug tego programiku TFT test do sciagniecia http://www.benchmarkhq.ru/fclick/fclick.php?fid=271 czas reakcji na poziomie miedzy 16,5ms - 17,5ms. A jak jest u Was?Ciekawi mnie bardzo Crystalbrite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 16,5 ale to dziwne bo jak gram to smuzenia nie widac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 no ja tez nie widze smuzenia widoczne by byly juz na pewno przy 25ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrfee Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Mam tak samo jak Wy, 16.5 - 17.5 ms, matryca 15.4 trubrite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megax Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 to samo (CrystalBrite) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) 16-17ms matryca "bezfirmowa" :) edit: ten programik to chyba jakiś lewy jest :) Na normalnym LCD 17'' LG czas reakcji mi wyszedł 0.2ms :) dobre dobre Edytowane 26 Grudnia 2005 przez roodin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Ja mam 16.6 laptop z podpisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Te czasy reakcji, ktore podajecie to chyba w najbardziej optymistycznym przypadku - czyli nie maja nic wspolnego z rzeczywistym czasem reakcji :P Matryce do notebookow sa zawsze gorsze od matryc w monitorach LCD - mniejsza glebia kolorow 262 tys zamiast 16 mln, dluzszy czas reakcji napewno nie mniej niz 25ms, slabsze podswietlenie, slabe odwzorowanie kolorow. Jezeli juz chcecie przetestowac matryce pod katem smuzenia to polecam program PixPerPan Test. U mnie matryca ma czas reakcji na poziomie 25 ms - dane podawane przez FSC oraz Quanta Display, czyli producenta matrycy. Jestem sklonny temu wierzyc, poniewaz w stacjonarnym LCD tez mam czas reakcji podawany 25 ms (TN+FILM). Notebooka testowalem w paru gierkach i smuzenia nie zauwazylem. Pomijam zjawisko rozmycia czcionek podczas szybkiego przewijania strony - to normalne zjawisko. Monitor desktop Hyundai Q17 - 16,5 ms sredni czas podawany przez ten program :] Acha i chcialem dodac, ze czas reakcji piksela do 25ms=brak smuzenia. Edytowane 27 Grudnia 2005 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...