Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie potrzebuje karte do słuchania muzyki, tzn. chciałbym mieć dźwięk dobrej jakości bo przy tej integrze już nie wytrzymuje, takie żebym mógł mieć osłuch np drugiego kanału niezależnego, tzn. żebym na głośnikach miał co innego a np. na drugich co innego, potrzebował bym coś wmiare taniego

jaki dźwięk uzyskam z Audigy SE? albo co innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o konstrukcjach typu:

Audiotrak Prodigy 7.1LT

E-MU 0404

Od jakiegoś czasu chce kupić dobrą k.muz z wykorzystaniem głównie do muzyki, ale przynam że lubie pograć od czasu do czasu w najnowsze produkcje :) Dlatego waham się już długi czas - w sig'u mam X-Fi, którego miałem zamiar kupić, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi posiadaczy na temat wad i zalet, przeanalizowałem i odpuściłem sobie...

Teraz mam mętlik czy zaoszczędzić i wziąć stare dobre A2ZS czy też wydać nieco więcej i wziąć którąś z ww. kart...

Nie wiem tylko jak z obsługą DirectSound przez karty które podlinkowałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz brać stare dobre a2zs to zapłacisz więcej niż za x-fi bo nie ma w sprzedaży już a2zs bulk... są tylko Platinum za ok. 700 zł i Platinum Pro za ok. 900zł (ceny z komputronika w wawie) ale zawsze możesz kupić używańca z allegro :) ja osobiście miałem SB Live 1024, SB Live 5.1 Digital, A2 ZS, i teraz X-fi Platinum, ale skoro masz ograniczone fundusze to kup jak inni radzą dobrego A1 albo A2.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82422981 tu masz A2 ZS uzywańca, bierz bo warto !! i żadnych audigy 4 DTS czy tam podobne bo to szajs !!

Edytowane przez smagal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz mieć przyzwoity dzwięk a do tego możliwość niezależnego sterowania wyjściami, to IMO najtańszy wariant to Audigy1, Audigy2 OEM lub Audigy2 Value i zastosowanie driverów kX.

Karty typu Audigy LS, Live24 czy Audigy2 SE nie są gorsze pod względem dzwięku, ale drivery kX z nimi nie chodzą (i z podobnych przyczyn nie działa wspomaganie sprzętowe w grach). Czyli nie uzyskasz niezależnych wyjść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi