Pan Marcel do spraw technicznych Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 AndyN a sprawdzałeś karte w innych slotach pci ?? ja tak i nie działała to nie pozostaje nic innego jak przyjacielska wizyta u kumpla :) Jak masz CD to odpal z niego CTZAPXX.exe. To ci wyczysci rejestr z ewentualnych smieci po poprzednich instalacjach. Zeby bylo prosciej, nie instaluj sterow z CD, tylko te z sieci. Link do wersji normalnej (nie-beta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Jak to mówią "doopa blada" Wywaliłem stery, przełożyłem kartę do innego slotu. To samo ... :? :( Wyjąłem x-fi, uruchomiłem zintegrowanego SBLive. Jutro spróbuję włożyć x-fi do innego kompa, zobaczę co z nią. Chyba zdechła, coś mi się wydaje :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 OD dzisaij stałem sie posiadaczek X-FI extreme miusic i ja nie widzę aż dak dużej różnicy od mojej zintegrowanej na DFI, obecnie posiadam wzmacniacz i 2 kolomny być może na zestawie 5,1 by to otworzyło skrzydła :P planuje niedługo zakupić Logitecha Z5500 co sądzicie o tym sprzecie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 @patryk1234 do grania i filmów to bardzo dobre głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 najlepszy komputerowy zestaw, polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) @NoVVy a do odtwarzania muzyki ?? da sie z nich wycisnąć tyle żeby uszy zaczeły boleć czy się nie da :):) ?? na tych logitechach Z 5500 Edytowane 19 Czerwca 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 @NoVVy a do odtwarzania muzyki ?? da sie z nich wycisnąć tyle żeby uszy zaczeły boleć czy się nie da :):) ?? na tych logitechach Z 5500 zalezy do jakiego pomieszczenia *wielkość , graja głośno, i uszy boleć będą , dzwiek jest czysty... wiadomo przy zestawach audiofilskich masz dodatkowe odczucia jeszcze ,ze dzwiek jakby przez Ciebie przechodził ,tego na lodzitechach nie poswiadczymy lub w mniejszym stopniu ale jest niezle , napewno nie bedziesz zawiedziony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 @Blue moje pomieszcze ma 3,9 m na 2,8 m czy to wystarczy ?? i czy X-Fi lepiej sobie z nimi radzi niż jakaś dzwiękówka zintegrowana ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 oczywiscie ze starczy, na xfi bedzie dzwiek duzo duzo lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 @NoVVy a do odtwarzania muzyki ?? da sie z nich wycisnąć tyle żeby uszy zaczeły boleć czy się nie da :):) ?? na tych logitechach Z 5500 Jeśli chodzi o muzykę typu "bum bum bum" to można sobie posłuchać ;) Dla osób słuchających innego rodzaju muzyki brak średnich tonów da się odczuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) jak narazie tak dużych róznic nie widzę w basie jest ciutke lepiej i w wysokich tonach a tak to róznicy nie widzę w porównaniu ze zintegrowana dzwiękówką :(:(. A mp3 odtwarzam w winampie czyżby ten zakup mi się nie opłacał ?? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) jak narazie tak dużych róznic nie widzę w basie jest ciutke lepiej i w wysokich tonach a tak to róznicy nie widzę w porównaniu ze zintegrowana dzwiękówką :(:(. A mp3 odtwarzam w winampie czyżby ten zakup mi się nie opłacał ??A jakie masz do tego głośniki? Przecież mp3 to nie jest format bezstratny ... A zwykłe audio CD? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) @AndyN ja posiadam altusy 75 i końcówkę mocy :) , a formatu audio bardzo a to bardzo dawno używałem . MP3 słuchm cały czas bo to jak dla mnie, mniej zajmujący format niż Audio i do tego duzo tego można mieć dla tego słucham tego formatu . A Wy na czym odtwarzacie piosenki ?? i w jakim formacie ?? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) A Wy na czym odtwarzacie piosenki ?? i w jakim formacie ?? pytanie niezbyt do tematu o X-Fi co do zintegorwanej dzwiękowki a X-Fi to roznice widac.. ale napewno nie w techno .. tam to moze bardziej bas bedzie slychac sam przeszedlem ta zmiane .. nie mowie ze jest diametralna .. ale .. napewno jest czysciej w muzie klasycznej .. wiecej sluchac tła w aranżacjach na wiele instrumentów (powazna, metal, rock, itp) basik jest cieplejszy .. taki miekki .. no i zacznijmy od tego ze do takich testow mp3 w jakosc 128kbps sie raczej nie nadaja Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Różnice od zintegrowanej do x-fi bardziej odczuwa się przy mp3 powyżej 192kbs. Ja przesiadałem się ze SoundStorma i różnica wyraźna a przecież ten SS był najlepszym audio zintegrowanym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 ja natomiast zauważyłem bardzo dużą poprawę odtwarzanego dźwięku w utworach spokojnych i refleksyjnych :D wokal i czystość Katie Melua :) odkryłem na nowo, różnica po przesiadce z Karajana na X-FI w utworach tej wokalistki jest naprawdę odczuwalna co do formatów w jakich odtwarzam muzę to przeważnie jest to FLAC(rzadziej APE), MPC oraz MP3 320 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Porownujac SS do X-fi to jest duza roznica na kozysc X-fi(w grach, filmach i muzyce). Instowaliscie najnowsze stery(beta) do X-fi. Jak dla mnie basik faktycznie brzmi duzo lepiej i ogulna jakosc dzwieku jest lepsza. Co o tym sadzicie. Bo moze to jest tylko moje subiektywne wrazenie. Ale dla mnie jest lepiej w porownaniu do starych oficjalnych sterow :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Porownujac SS do X-fi to jest duza roznica na kozysc X-fi(w grach, filmach i muzyce). Instowaliscie najnowsze stery(beta) do X-fi. Jak dla mnie basik faktycznie brzmi duzo lepiej i ogulna jakosc dzwieku jest lepsza. Co o tym sadzicie. Bo moze to jest tylko moje subiektywne wrazenie. Ale dla mnie jest lepiej w porownaniu do starych oficjalnych sterow :).Już się wypowiadaliśmy na ten temat :) jest zdecydowanie lepiej. Chociaż mam czasem jakies błędy w dźwięku jak gram w B2, tylko nie jestemm pewien czy to zasługa beta driver'ów creative'a czy nowego patcha do gry od EA :? Ale ogólnie jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) mam pytanko jak wyglada porownanie audigy 4 oem vs x-fi xtreme music? analogicznie tak jak z audigy 2? bo mam zamiar sprawic sobie jedna z dwoch kart muzycznych... bardziej mi odpowiada audigy 4 bo kosztujue 160-170 zl pozdro Edytowane 21 Czerwca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 mam pytanko jak wyglada porownanie audigy 4 oem vs x-fi xtreme music? analogicznie tak jak z audigy 2? bo mam zamiar sprawic sobie jedna z dwoch kart muzycznych... bardziej mi odpowiada audigy 4 bo kosztujue 160-170 zl pozdro wystarczy sobie odpowiedziec czym sie rozni audigy 4 od 2 :) generalnie nie duzo ... pozatym oemy mialy tendencje do bycia mocno okrojonymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) znaczy sie ow audigy 4 oem nie jest obciety z zadnych bajerow dzwiekowych, ktore ma normalna boxowa ver. (cos ala audigy 2 oem -> o ktorych bylo glosno kiedys) Edytowane 21 Czerwca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 audigy 4 to sobie najlepiej odpuścić i jak juz to kupić 2ZS, gdzie jakosc dzwieku jest porownywalna z X-Fi jak tam z boxem to jest to nie wiem, ale z audigy 2 było różnie napewno nie bedziesz mial złotych styków na oemie :D next week bede mial X-Fi box i Altec Lansing FX6021, wtedy sie wypowiem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 heh no zobaczy sie :) moze pojade zbierac truskawki :P i uzbieram na x-fi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) heh no zobaczy sie :) moze pojade zbierac truskawki :P i uzbieram na x-fi :)OT: to ktoś jeszcze jeździ na truskawy? :D Do x-fi warto dozbierać, szczególnie jak jesteś graczem - EAX 5 HD! Edytowane 24 Czerwca 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 @rafa a co to jest EAX 5 HD?? to jakkiś rodzaj odgłosów z gry ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 @rafa a co to jest EAX 5 HD?? to jakkiś rodzaj odgłosów z gry ?? Dokładnie - sposób kodowania dźwięku w grach wymyślony przez Creative. Zintegrowane karty dźwiękowe obsługują max EAX2. Environmental_Audio_Extensions tutaj EAX 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 @rafa czyli z tego co zrozumiałem :P to jak się gra i widać coś w oddali to dzwięk jest cichszy a jak sie coś zbliża to jest głośnieszy i takie tam inne dodatki :P (posiadam kolumny i wzmacniacz). A jak się to ma z grami co obsługują EAX 5 podłączonego do zestawó np: 5.1 ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 @rafa czyli z tego co zrozumiałem :P to jak się gra i widać coś w oddali to dzwięk jest cichszy a jak sie coś zbliża to jest głośnieszy i takie tam inne dodatki :P (posiadam kolumny i wzmacniacz). A jak się to ma z grami co obsługują EAX 5 podłączonego do zestawó np: 5.1 ???? No poprostu chodzi o jak najlepsze odzwierciedlenie rzeczywistości. Granie w np. Battlefield2 (napisana z EAX5HD) w stereo a 5.1 to dla mnie kosmiczna różnica! Łatwiej lokalizujesz źródło dźwięku no i wogóle jest bardziej naturalny i przestrzenny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 przesiadłem sie teraz z Audigy 1 player na x-Fi różnica... DIAMETRALNA, szok, super sprzęcik Ale jeżeli ktoś ma ZS'a to imho nie ma sensu zmieniać platformy, chyba że interesują kogoś bajery typu EAX5 i crystalizer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Marcel do spraw technicznych Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Co do EAX 5 to jak przyciąłem w Preya to oszalałem :plum: Wszystkim się wydaje, że EAX to tylko jakieś tam odbicia i echa. A jest w tym trochę więcej niż tylko to, bo między innymi karta przelicza brzmienie głosu zza ściany w zależności od tego jak ta sciana jest gruba i z czego jest zbudowana. W EAX 5 jest zresztą kilka elementów i jeden powinien być szczególnie dobry w multiplejerze: EAX Voice - polega na tym, że mój głos jest przetwarzany dokładnie tak jakby był w tym pomieszczeniu, które jest na ekranie. Czyli jak grasz ze mną i jesteś poziom niżej to będę słyszeć twój głos z dołu + wszystkie odbicia tak jak w pomieszczeniu, w którym ja jestem. Tak to przynajmniej rozumiem. Z Audigy tego niestety nie ma. Gier, które tak działają chyba za wiele niestety nie ma. Zdaje się, że Quake 4 ma ostatni EAX. Ktoś zna jeszcze jakieś inne gry z EAXem 5? (a demo Preya, jak ktoś przegapił, można zassać np. stąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...