Lysyn Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) 1. Czy warto wymienia Audigy 1 na X-FI Gamer? Mam 2 +1 głosniki Logitecha X-230. Czy wogole warto dla glosnikow 2+1 kupowa ta karte? Edytowane 8 Lutego 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam, Wlasnie rozpatruje zakup nowej karty dzwiekowej, jestem zadowolony z poprzednich produktow creativa wiec zostane przy nim, jaki model polecacie, mam tak okolo 300 zlotych do wydania. Minimum 2502103[/snapback] 1. Czy warto wymienia Audigy 1 na X-FI Gamer? Mam 2 +1 głosniki Logitecha X-230. Czy wogole warto dla glosnikow 2+1 kupowa ta karte? Warto, mialem przedtem Live 24 BIT nie maco komentowac x-fi rulez :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 1. Czy warto wymienia Audigy 1 na X-FI Gamer? Mam 2 +1 głosniki Logitecha X-230. Czy wogole warto dla glosnikow 2+1 kupowa ta karte? Warto, mialem przedtem Live 24 BIT nie maco komentowac x-fi rulez :lol2:Tylko ile wspólnego z prawdziwym x-fi ma ten gamer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Wszystko poza: panelem przednim czy zewnetrznym z pilotem, pozłacanymi koncówkami, pełnym profilem, i edytorem dzwieku ( w sumie u mnie działa z asio takze nie wiem dlaczego na opakowaniu ta opcja jest zaciemniona), poza dodatkowa pamiecia x-ram. Reszta czyli wsparcie w grach jest, eaxy są, brzmienie na 99.9% te same. Gamer zawiera wszystko czego potrzebuje przecietny uzytkownik reszta to zbedne bajery za ktore płaci sie krocie :lol: (to jest prawdziwy x-fi ma nawet czerwona diodke podswietlajaca wyjscie cyfrowe ) PS Jesli chodzi o przyspieszenie w grach jest najwidoczniejsze w Far Cry, w software po kliknieciu myszka czeka sie okolo 0.5 sekundy na dzwiek strzału z akceleracją klikam i słysze dzwiek odrazu :) I zeby nikt sie nie czepial pomimo braku wsparcia DTS (moze braki dotycza wyjscia cyfrowego) odtwarza bez problemu w pelni jakosci http://img258.imageshack.us/img258/696/10474617qp7.jpg Edytowane 10 Lutego 2007 przez Raider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) czyli tak - dla przecietnego gracza (ja :)) wystarczy XtremeGamer? Niczym nie różni sie od platinium i fatality w jakosci i odwzorowania dźwięku? Kurde chciałbym zobaczyc tets proównawczy wszystkich modeli, znalezc nie moge :/ Macie linka? Aha cos tutaj przeczytalem o EAX5HD w niektórych grach, dzieki czemu gra na X-fi jest duzo lepsza... rozumiem ze zarówno na słuchawkach, jak i głośnikach? :) Czy ktosm a tandem X-fi + Creative inspire 580? Edytowane 15 Lutego 2007 przez MaZZeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Aha cos tutaj przeczytalem o EAX5HD w niektórych grach, dzieki czemu gra na X-fi jest duzo lepsza... rozumiem ze zarówno na słuchawkach, jak i głośnikach?Tak, jest więcej efektów w grach. Oczywiście dużo zależy na ile programiści wykorzystali potencjał EAX5 ale na przykładzie Batlefield2 efekt jest super (dla mnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Mysle, ze zainteresuje to wszystkich posiadaczy wytworu firmy Creative. Jeszcze wczoraj w nocy na forum serwisu YouP-PAX pojawiła się informacja o wyjściu alternatywnego pakietu sterowników i oprogramowania dla kart muzycznych Sound Blaster X-Fi. Software Suite 2007. Oprogramowanie przeznaczone jest dla systemów Windows XP/Vista i wnosię sporo nowych funkcji jakie ukrywają sterowniki X-Fi. http://www.youp-pax.org/viewthread.php?tid...;extra=page%3D1 Osobiscie sciagam z tego zrodla. Waga: 465MB Użytkowników kart muzycznych Sound Blaster z serii X-Fi ucieszy zapewne fakt, że Creative wypuścił Finalną wersję sterowników dla tych kart dedykowanych systemom Windows Vista 32-bit. Więcej na temat zmian w wersji w linku poniżej. Creative Sound Blaster X-Fi 2.13.0012 Lista zmian Edytowane 11 Marca 2007 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 No tak stery do Visty nowe zmiany jak zwykle żadne, przynajmniej nie warte uwagi. Known issues: * This driver does not support the following: o Decoding of Dolby® Digital and DTS™ signals o DVD-Audio o DirectSound®-based EAX games o 6.1 speaker mode. Testował ktoś ten soft "Software Suite 2007" z tego serwisu YouP-PAX i może powiedzieć czy warto to instalować i czy nie ma z nimi jakiś problemów w grach i jak jakość dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 mastertab ja próbowałem, ale ni ciach nie mogę tego wgrać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 mastertab ja próbowałem, ale ni ciach nie mogę tego wgrać :( Faktycznie instalacja jest dosc specyficzna. Ja jak zobaczylem ze THX Console wyglada inaczej (screeny) stwierdzilem, ze jest OK. Problemow narazie nie stwiedzilem, roznic, oprocz THX Console rowniez ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Możecie podać link do strony Creative z najnowszymi sterami dla X-Fi Platinum? http://asia.creative.com/support/downloads...mp;x=32&y=6 Edytowane 17 Marca 2007 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 A ja mam pytanie co do awaryjności X-fi :)! Na allegro pojawiło się dużo oemowych Xtreme Music z gwarancją na 3 miesiące i zastanawiam się czy kupić. I jeszcze mam pytanie czy którąkolwiek z nowo wydanych kart można porównać do Xtreme Music wzwyż :)?! Z góry dzięki za rady ! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Awaryjność znikoma - możesz kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 A jeszcze mam pytanko jak się ma X-Fi Xtreme Gamer Fatality Pro edition do Music ?! Bo cena tej pierwszej jest w miarę, a i z wyglądu jest podobna do XtremeMusic?! Z góry dzięki za odpowiedź ! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Zainstalowałem YouP-Paxy co podał Slow do Visty i muszę stwierdzić że w jestem mile zaskoczony. W porównaniu ze sterami od creativa według mnie dżwięk jest dużo lepszy. Audofilem nie jestem ale różnicę słyszę. Działa konsola wyboru między trybem game, entertainment i audio, czyli wsio jak w XP. Nie obyło się bez małych problemów przy instalacji, mianowicie zaistalowało się całe oprogramowanie oprócz sterów do samej karty. Po wskazaniu ręcznie sterowników z paczki wszystko ruszyło. Muzyczka gra już dobre 2 godz i nic się nie kaszani, niestety w gierkach nie sprawdzę bo Viste mam na dyku 10GB i żadna gierka się już nie zmieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) Testował ktoś ten soft "Software Suite 2007" z tego serwisu YouP-PAX i może powiedzieć czy warto to instalować i czy nie ma z nimi jakiś problemów w grach i jak jakość dźwięku.Jak mają sie te sterowniki na WIN XP, warto instalować ? bo kończe ściagać i jeśli nie, to nie chce syfu robić w systemie. Ja ściagam stąd http://youppax.shcsclan.com:80/YouP-PAX-X-FI2007.rar Edytowane 25 Marca 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Czy Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro 64MB, będzie lepszym wyborem, od X-FI XtremeMusic? Ceny porównywalne, którą wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) podpowiedzcie mi jakim kablem podlaczyc panel od elite pro do kartz extreme music ?? i czy w ogole da rade podlaczy ? jest sens kupowania tego panelu? Edytowane 26 Marca 2007 przez wojooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 jest sens kupowania tego panelu?To zależy czy Tobie jest potrzebny! Nikt Ci tego nie powie. Ja np używam prawie codziennie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 napisz mi jakim kablem to mozna podlaczyc bo nie mam pojecia. Nie ma tego w zestawie i nie mam czym tego podlaczyc :( albo chociaz link gdzie to mozna zakupic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 @dem Z tego co się dowiedziałem, to xtreme gamer fatal1ty od xtrememusic różni się tym, że ma na pokładzie 64mb xram'u ! Imho jeżeli ci na nim zależy to wybierz właśnie gamera , jeżeli nie to music ! Ale z tego co szukałem , to xtrememusic można mieć taniej o kilkadziesiąt złociszy , a czy jest sens płacenia za te 2-3 fpsy w niektórych grach :)??!! No chyba że wynalazłeś jakiś sklep, gdzie można dostać xtreme gamer w naprawdę ładnej cenie :)! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) powiedzcie w czym moze byc problem ... wlaczam battlefielda 2142 i w ustawieniach dzwiekowych ustawiam na X-FI gdzie po paru sekundach zupelnie mnie wyrzuca z gry ... heh co jest O_o Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez wojooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Poczekaj na nowy patch do gry. "powiedycie mi w cyzm moye bzc problem" - popracuj nad tym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 ""powiedycie mi w cyzm moye bzc problem" - popracuj nad tym " heh ... a tobie nie zdasza sie nie ustawic polskiej czcionki wciskajac ctrl + shift ze tak sie nabijasz? nie moja wina ze win xp jest tak beznadziejnym systemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Się nie nabijam tylko zwracam uwage. Mnie też się to zdarza tylko przed wysłaniem posta czytam to co napisałem...peace... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Panowie proszę was o pomoc. Więc kupiłem sobie X-FI EXTREME MUSIC OEM na allegro. I co się okazało że te oemki to karty dodawane do komputerów HP i DELL (dlatego nie mają złoconych styków). Zanim się skapnąłem o co chodzi miałem za sobą kilka godzin prób wgrania sterowników od creativa :mur:. Po tych kilku godzinach znalazłem wreszcie na zagranicznych forach (u nas jakoś widać wszystkim wszystko gra:) informację o modzie który trzeba doinstalować do obrazu ISO oryginalnej plyty creative i wypalić. Wszystko poszło jak z nut i już nawet odechciało mi się odsyłać plytę do sprzedawcy. Ale teraz już mi nerwy siadły bo mikrofon podłączony do gniazda mic za cholere nie chce działać. Próbowałem wszystkich ustawień, przejrzałem Google i nic. Mikrofon mam teraz podłączony do karty zintegrowanej i wszyskto jest ok. Ale co mi z karty jak nie wiem czy jest zepsuta czy jest jakiś konflikt sprzętowy czy sterowniki do d... Jeśli nie znajdę rozwiązania to odsyłam ten sprzęt i kupuje prodigy 7.1 no chyba że to jest wina tej wersji OEM to wtedy kupuje oryginał Creative. Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Keniger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jak jest konfilkt sprzętowy to od tego jest meneger urządzeń! Co to za karta "progigy 7.1"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja tez kupilem X-FI EXTREME MUSIC OEM na allegro ale wersje GOLD. Wszystko śmiga jak trzeba. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. A mozesz przeslac linka do tej aukcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 http://allegro.pl/item175813840_creative_s...memusic_gw.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xentrix Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Kupiłem XtremeGamer i za cholerę nie mogę ich podłączyć do MegaWorks THX 250D. Wcześniej miałem Audigy 2 ZS i nie było żadnych problemów z podłączeniem przez spdif. Czy nie da się podłączyć tej karty do głośników przez spdif? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...