Dimek Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 O ile ktos nie uzywa ostatniego dziecka Microsoftu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Gamer ma EAX 5.0HD i to jest najważniejsza różnica dla gracza. spytam z ciekawości czy to warte jest dopłacania tych 80zł? Ogólnie na super wypas efektach mi nie zależy, chociaż jeśli dzięki edycji Gamer mam zyskać na jakości dźwięku dużo to nie widzę problemu żeby poczekać np. z mies i kupić tą kartę. Wiecie ja się na kartach muzycznych nie znam, więc nie wiem która jest lepsza a która gorsza. Jakbyście się mnie zapytali o samochody to moglibyśmy porozmawiać :D. Nie chcę kupić badziewia którego funkcje są dobre, ale tylko na papierze :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pool80 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Nie wiem czy to nie problem tych ostatnich sterowników od Creative. No i niestety równierz nie pomogło zmiany sterów na updejt 3 i 2....zaktualizowałem biosa na mobo i rownierz bez jakichkolwiek zmian. Dalej w panelu entertajment trzaski,,,jak opisywałem na poczatku. Albo mam zajebistego pecha albo x-fi jest do [gluteus maximus]. Czyałem jakis wywiad z wazniakiem z sreatiwa to ponoc te trzaski to owoc niepelnego wypełniania buforasratatata.A co mnie to interesuje .Karta za tyle pieniedzy nie powinna miec jakichkolwiek niedopacowan.A oprogramowanie i dostep do nich jakby ci sie pfuu płytka org zapodziała to kaplica. Jeszcze pytanko ,czy jest a jak tak to z kąd wezme soft tych paneli w jakiejs starszej wersji. I MOZE JEDNAK KTOS MA JESZCZE JAKIES DOBRE RADY ech.. spytam z ciekawości czy to warte jest dopłacania tych 80zł? Ogólnie na super wypas efektach mi nie zależy, chociaż jeśli dzięki edycji Gamer mam zyskać na jakości dźwięku dużo to nie widzę problemu żeby poczekać np. z mies i kupić tą kartę. Wiecie ja się na kartach muzycznych nie znam, więc nie wiem która jest lepsza a która gorsza. Jakbyście się mnie zapytali o samochody to moglibyśmy porozmawiać :D. Nie chcę kupić badziewia którego funkcje są dobre, ale tylko na papierze :?Jak ci nie zalerzy na super mega extra [ciach!]łach to do znacznej poprawy ,głębi dzwieku to wystarczy audigy2zs za 1/3 kasy.Wersje gold za 200pln ok i napewno nie bedzie takich problemow z x-fi co piszą ludzie w np tym forze... Edytowane 6 Listopada 2007 przez pool80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 spytam z ciekawości czy to warte jest dopłacania tych 80zł? Ogólnie na super wypas efektach mi nie zależy, chociaż jeśli dzięki edycji Gamer mam zyskać na jakości dźwięku dużo to nie widzę problemu żeby poczekać np. z mies i kupić tą kartę. Wiecie ja się na kartach muzycznych nie znam, więc nie wiem która jest lepsza a która gorsza. Jakbyście się mnie zapytali o samochody to moglibyśmy porozmawiać :D. Nie chcę kupić badziewia którego funkcje są dobre, ale tylko na papierze :?Roznica miedzy Audio a gamer jest taka ze ta pierwsza nie ma procesora DSP - nie ma wlasnej mocy obliczeniowej. Co za tym idzie wlaczenie EAX'ow i innych efektow bedzie powodowalo obciazenie procesora, chociaz podejzewam ze dla C2D liczenie EAX'a to nie jest jakis wielki problem ... :rolleyes: Problem moze sie pojawic jak jakas gra chodzi ci "na styk" i wtedy na przyklad wlaczenie EAX5 odbiera ci kolejne pare klate... i robi sie juz slide-show. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
półtoragościa Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 X-fi Gamer Pro jest boska... Dla niedowiarków polecam Quake`a4... wszystko inne to erzatz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Mam kilka pytań: 1. Czy podłączenie wieży z kompem przez optyczny kabel wyraźnie poprawia jakość dzwięku? 2. Czy X-Fi Xtreme Gamer od X-Fi XTREME GAMER-FATALITY PRO różnią się tylko x-ramem? I czy daje coś ten ram? http://pclab.pl/art16315-6.html - z danych creative niby tak, ale innych testów nie znalałzem. 3. Widze że cyfrowe wyjścia tych kart wymiwnionych wyżej są elektryczne, czyli z wieżą nie podłącze, bo wieża ma optyke... right? 4. I co ważne, duża różnica jest między X-fi a Realtek ALC888? Różnica w kwestii jakości dzwięku i obciążenia CPU (teoretycznie więcej fps?)... Edytowane 10 Listopada 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Mam kilka pytań: 1. Czy podłączenie wieży z kompem przez optyczny kabel wyraźnie poprawia jakość dzwięku? 2. Czy X-Fi Xtreme Gamer od X-Fi XTREME GAMER-FATALITY PRO różnią się tylko x-ramem? I czy daje coś ten ram? http://pclab.pl/art16315-6.html - z danych creative niby tak, ale innych testów nie znalałzem. 3. Widze że cyfrowe wyjścia tych kart wymiwnionych wyżej są elektryczne, czyli z wieżą nie podłącze, bo wieża ma optyke... right? 4. I co ważne, duża różnica jest między X-fi a Realtek ALC888? Różnica w kwestii jakości dzwięku i obciążenia CPU (teoretycznie więcej fps?)... 1. Jaka wieża? 2. Wg mnie to jest chłyt marketindody :D 3. Nom 4. Teoretycznie więcej fps, praktycznie to sam musisz sprawdzić, różnica w jakości jest słyszalna na dosyć dobrym sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Zwykła wieża panasonica, 2x140W - naprawde daje czadu jak na 2 głośniki Co do 4 pyt. - to bardziej pytanie dla użytkowników, którzy zmienili zintegrowany układ na x-fi - jest różnica? http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...i/strona-1.html ...współdzielone wejście liniowe, mikrofonowe i optyczne (w X-Fi Gamer). - to ma opticala? Brakuje w tym artykule porównania ze zintegrowanym dźwiękiem, a zamiast niego jest porównanie z Audigy 2...choćby każdy miał tą karte muzyczną - gdzie tu logika? EDIT: ciekawe są komentarze do tego artykułu... Edytowane 10 Listopada 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 I co ważne, duża różnica jest między X-fi a Realtek ALC888? Różnica w kwestii jakości dzwięku i obciążenia CPU (teoretycznie więcej fps?)...Różnica w jakości i dynamice kolosalna! Żaden realtek nie zbliża się do porządnej dźwiękówki. Co do ilości fps to przy dzisiejszych CPU to chyba niezbyt istotna kwestia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pool80 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) z dzwiekiem zintegrowanym wogle nie ma co porownywac.Dzwiek nie jest płaski jest dynamiczny głęboki wyraźny... do niedawna działałem na integrze realteka przesiadłem sie na x-fi jak pusciłem prison brejki to ten sampel basowy imitujący ludzki puls rzucił mnie na kolana i zaczołem grysc parkiet.spoko zapusciłem gotika 2 wkoncu na prubkowaniu 44khz - efekt piorunujący. to juz nie bede wspominał o muzyce. Co do ramu na karcie to... trzeba by porobic testy ja nie zauwazyłem roznicy resasumując dzwiek niezintegrowany tak.pytanie tylko czy warto wydac kase na najnowszy produkt...czy a2zs nie styknie... Edytowane 10 Listopada 2007 przez pool80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Pytanie tylko czy warto dopłacać te do wersji fatality? Macie gamera czy platiniuma? Ma ta karta muzyczna wyjscie optyczne? Chętnie bym sprawdził jak się to sprawuje... Edytowane 11 Listopada 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Pytanie do właścicieli X-FI. Czy trzeba instalować oprogramowanie , ten taki kolorowym mixer w kształcie wieży aby mieć dostęp do wszystkich opcji. Czy starczą same sterowniki ? Bo po zainstalowaniu samych sterowników są opcje poprostu jako karta z zakładkami, ale czy wszystkie. Pytam z ciekawości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Jest wszystko. Mnie tylko brakuje equalizera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Przepraszam za mały OT ale czy słyszał ktoś o następcy x-fi? chociaż jakichś wstępnych planach creativ'a czy coś takiego ma być wogole w najbliższym czasie? Edytowane 11 Listopada 2007 przez schadow36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Jak do tej pory to jeszcze nie wykżystano potencjału x-fi więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pool80 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 ponawiam pytanie dotyczace problemu trzasków ...czy ktos pokusi sie jeszcze o jakąś podpowiedz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 To ja mam pytanie co lepiej kupić do słuchania muzyki na lapciaku A2ZS pod pcmcia czy lepie X-fi Pod expressCard cena taka sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam. Ostatnio coś dupci zaczeła dawać moja SB Audigy 2 OEM SB0240.Może to wina visty albo sterów - ale wcześniej było dobrze teraz żle. Myśle ogólnie o zmianie: Pytanie czy warto dopłacać do X_FI?Jesli tak to jaki model? Czy dać sobie spokoj i kupić Audigy ZS GOLD ? Czym sie różni GOLD od KOLOROWYCH ? Ze jest tylko fajniejsza....? Glosniki Creative G500 , gram ogladam filmy , czasem muzyka ..... Wczesniej uzywalem mojej karty z sterami KX - ale odkad jestem na viscie dzialam na standardowych sterach i nie jestem zbytnio zadowolony.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemboy Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 witam, czy mógłby ktoś zUploadować płytkę ze sterami xtreme music na xpeka? gdzies mi się zapodziała a te sterki z neta to jakaś bieda(zamiast mixera mam "regulator glosnosci") albo ewentualnie jeśli jest ktoś z wrocka to czy mógłby mi odsprzedać czy też może podrzucić kopię, tudzież zamienić na płytkę ze sterami na vistę, której niepotrzebuję. dzięki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) witam, czy mógłby ktoś zUploadować płytkę ze sterami xtreme music na xpeka? gdzies mi się zapodziała a te sterki z neta to jakaś bieda(zamiast mixera mam "regulator glosnosci") albo ewentualnie jeśli jest ktoś z wrocka to czy mógłby mi odsprzedać czy też może podrzucić kopię, tudzież zamienić na płytkę ze sterami na vistę, której niepotrzebuję. dzięki z góry. Moze ta stronka sie przyda :?: Albo ogolnie ta :?: Edytowane 29 Listopada 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam, a co sadzicie o takiej karce: http://allegro.pl/item273914889_creative_s...gwarancja_.html ? Oplaca sie kupowac? Ogolnie najwiecej slucham muzyki, czy bedzie dobra do moich glosnikow? Ogolnie na dzwiekową mam max 200zl, i w gre wchodzi zakup tylko w normalnym sklepie, nie na allegro wiec chyba niestety odpada Audigy 2ZS bo w zadnym sklepie chyba tego nie maja? Prosze o porady, z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Arczimodo nie kupuj tego dziadostwa z linku! to jest technologicznie coś jak sb live no może audigy 1 tyle że droższe 3x :blink: jeżeli chcesz x-fi to pierwsza nieokrojna wersja to extreme music ale to koło 300zł a w takiej cenie co tych checsz to na pewno audigy 2 zs najlepszy wybor . PS jakie masz głośniki z ciekawości zapytam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 shadow, takie posiadam: Genius SW-HF 5.1 5000 Home Theater To jaka karte polecilbys do 200zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 To jaka karte polecilbys do 200zl?Używane SB Live! 24, Audigy2 Value, Audigy4 OEM. Audigy2 ZS nie ma odtwarzania bit-accurate i do muzyki nie warto kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaFiB Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam serdecznie W moim konsole Luncher brakuje zakładki DD oraz DTS. Mam kartę X-FI MUSIC i system VISTA64 oraz najnowsze drivery 150004. Czy ktoś może wie dlaczego nie ma tych zakładek? pozdr RaFi B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 jak ktos ma x-fi i nie podoba mu sie data sterownika xp(ostatni aktualny driver 10.06r) to polecam wdepnięcie na stronke driverheaven.net na forum, i tam w zakladce audio są przerobione, sprawne sterowniki do x-fi bazujące na tych z visty, data 5-11-07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravus Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam mam pytanie czym sie róznia karty z seri X-fi model http://proline.pl/shop.php?prodid=SB+X-FI+MX+XTR+GAM od modelu http://proline.pl/shop.php?prodid=SB+X-FI+FATAL1TY+CH a chodzi mi o dane techniczne tych kart vbo znalesc nie umiem a na stronach sa rozne dane napisane Prosze o POmoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 A szukałeś na takiej magicznej stronce www.creative.com ? A czy przejżałeś ten wątek od początku? Pierwsze różnice widać gołym okiem na zdjęciu - panel + pilot Druga różnica w wersji Fatal1y jest 64MB dodatkowej pamięci ram. Wszystko razem podnosi cene. Jak nie potrzebujesz panela to nie warto dopłacać - ta dodatkowa pamięć podnosi ilość fps w grach w znikomych ilościach! Pozatym to dwie identyczne karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 jak ktos ma x-fi i nie podoba mu sie data sterownika xp(ostatni aktualny driver 10.06r) to polecam wdepnięcie na stronke driverheaven.net na forum, i tam w zakladce audio są przerobione, sprawne sterowniki do x-fi bazujące na tych z visty, data 5-11-07 Czy zassales te stery i mozesz udostepnic je :?: Chyba, ze jest gdzies mozliwosc zassania bez rejestracji na ich forum :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basterall Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witam Banalne pytanie, dopiero co kupiłem X-fi Platinum w dobrej cenie. Mianowicie jak odpalić pilota i czym on tak naprawdę steruje ? Sterowniki mam ze strony creative oraz dodatkowo program Creative Media Source5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...