rafa Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Xtreme Music jest pełnowartościowym X-Fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Jest sens w chwili obecnej kupowac x-f imusic pod viste?(czy wykorzystam jej wszystkie mozliwosci). Czy narazie kupic audigy2 i poczekac az sytuacja ze sterownikami sie zmieni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Co się ma zmienić jak Vista sprzętowo nie współpracuje? Ewentualnie dopracują jeszcze Alchemy ale chyba to nigdy do końca nie będzie to co na XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Rozumiem. W takim razie brac audigy2 czy x-fi ktorego i tak nie wykorzystam w 100% ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Nie bawiłem sie na tyle z Vista żeby Ci doradzić bo nie wiem jak źle to działa ;) Dlatego ja na długo jeszcze zostane z XP. Edytowane 3 Lutego 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Stronka o modyfikacjach X-FI nie wiem co to warte ale właśnie znalazłem :wink: http://www.esnips.com/web/X-FIOpAmpandCapM...ocsPage=1#files Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 czy ktos ma x-fi xtreme audio na windowsie 2003 ? u mnie po instalacji sterownikow slychac tylko bardzo glosny szum i po jakims czasie zwiecha. probowalem roznych wersji sterownikow rowniez YouP PAX nie mam pojecia co to moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 mam X-FI Extreme Music, stery z płytki, dawno tu nie zaglądałem, poleci ktoś najlepsze stery na dzień dzisiejszy ? karta służy mi głównie do filmów HD i muzyki, podpiete Z-5500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 mam X-FI Extreme Music, stery z płytki, dawno tu nie zaglądałem, poleci ktoś najlepsze stery na dzień dzisiejszy ? karta służy mi głównie do filmów HD i muzyki, podpiete Z-5500. Uzywam Windowsa XP i tych sterow - ostatnie jakie sa... zero problemow :idea: Co do Visty to nie wypowiadam sie, bo musialyby to byc niecenzuralne slowa..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 U mnie pod Vistą v.2.15.0004 i jak narazie bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Uzywam Windowsa XP i tych sterow - ostatnie jakie sa... zero problemow :idea: Co do Visty to nie wypowiadam sie, bo musialyby to byc niecenzuralne slowa..... To znaczy co sie dzieje pod vista? Wacham sie miedzy xf-music a audigy2. Edytowane 5 Lutego 2008 przez ghort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aNDY^aND Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Pod vista obsluga Audigy 2 kuleje pod wzgledem oprogramowania. To przez te udziwnienia obslugi dzwieku w dx10. Problemy sa glownie z AC3, DTS i ogolnie dzwiekiem przestrzennym. Nawet systemowa kalibracja nie dziala wlasciwie. Do tego Alchemy - soft ktory pod vista w niektorych grach jest wymagany do uzyskania dzwieku przestrzennego - jest platny. Do X-fi jest darmowy. Najwieksze roznice sa gdy uzywasz 5.1 lub 7.1. Jesli masz tylko glosniki czy sluchawki stereo to Audigy2 ZS (bo takie mialem) spisuje sie calkiem niezle. Ma doskonala jakosc dzwieku ale wciaz ustepuje xfi pod wzgledem softu (w XFI doskonale sa profile jak i CMSS-3D). Teraz mam X-fi Fatal1ty Gamer Pro, ale tylko wlasnie ze wzgledu na Viste. Pod XP Audigy2 ZS dziala doskonale i bym pewnie jej nie zmienil :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Pod vista obsluga Audigy 2 kuleje pod wzgledem oprogramowania. To przez te udziwnienia obslugi dzwieku w dx10. Problemy sa glownie z AC3, DTS i ogolnie dzwiekiem przestrzennym. Nawet systemowa kalibracja nie dziala wlasciwie. Do tego Alchemy - soft ktory pod vista w niektorych grach jest wymagany do uzyskania dzwieku przestrzennego - jest platny. Do X-fi jest darmowy. Najwieksze roznice sa gdy uzywasz 5.1 lub 7.1. Jesli masz tylko glosniki czy sluchawki stereo to Audigy2 ZS (bo takie mialem) spisuje sie calkiem niezle. Ma doskonala jakosc dzwieku ale wciaz ustepuje xfi pod wzgledem softu (w XFI doskonale sa profile jak i CMSS-3D). Teraz mam X-fi Fatal1ty Gamer Pro, ale tylko wlasnie ze wzgledu na Viste. Pod XP Audigy2 ZS dziala doskonale i bym pewnie jej nie zmienil :) pozdrawiam W takim razie wezme xfi ze wzgledu na to ze mam amplituner plus zestaw 5.0 ( subwoofer juz niedlugo:)) dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Sound Blaster X-Fi mX Extreme Audio bedzie dobra dla glosnikow creativa t7900 7.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 rownie dobra jak integra... lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Jak to jest z podłaczeniem cyfrowym w tym xf-i gamer? Bo gdzies czytałem ze niema mozliwosci podłaczyc bezposrednio tylko trzeba cos kombinowac. Chciałem z amplitunerem połaczyc. Prawda to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Przez spdif można ale optycznego brak - niestety... Chyba że masz wersje z panelem - wtedy jest komplet wyjść :D Edytowane 8 Lutego 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Mi to bez roznicy bo w ampli mam jedno i drugie. Tylko gdzie na tej karcie jest spdif? Bo patrze i nie widze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Nie mam tej karty, ale prawdopodobnie oznaczone jest jako digital - minijack 3.5" :wink: Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Jeden z jacków od głośników po włączeniu jest sygnałem cyfrowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Jesteś tego pewien?:) Bo na stronie producenta jest cos takiego * Wyjście optyczne obsługuje wyjście sygnału stereo SPDIF i przelot wielokanałowego dźwięku DVD. Tylko co to znaczy tak naprawde? To ze przez cyfrowke bede miał tylko stereo? Musze miec 100% pewnos ze nie bede miał problemow z podlaczeniem. p.s. http://allegro.pl/item305531817_kabel_cyfr...olink_1_5m.html taki kabelek bedzie odpowiedni do mojego podłaczenia? Edytowane 9 Lutego 2008 przez ghort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Gregu No do przecietnej Integry nie porownuj X-Fi Extreme Audio , wiadomo ze emulowany softwareowo ale bynajmniej w porownaniu z 2 integrami ktore mam w domu ( sygnatura ) moj fake X-Fi gra zancznie lepiej . Edytowane 9 Lutego 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 czy sa jakies sterowniki do vista x64 przy ktorych dziala wewnetrzny decoder dolby digital i dts ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 na stronie creative dodali nowe beta stery, testowal ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 na stronie creative dodali nowe beta stery, testowal ktos?Jakie nowe? Te sprzed miesiąca 2.14.0001? Mam je zainstalowane, jak były trzaski w niektórych grach tak nadal są. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aNDY^aND Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Dla visty? Mozna prosic o linka? Dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Bety sa chyba tylko do WinXP. Ja w tej chwili na nich siedze i zadnych problemow nie sprawiaja. Ogolnie jestem swiezym posiadaczem X-fi i dlaczego menu (THX console) i opcje sa inaczej poustawiane w viscie w porownaniu do XP. Znowu lapa Microshitu miesza tam gdzie nie trzeba ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 a co powiecie o Creative Labs X-Fi mX Xtreme Audio? o co chodzi że niby emulowana softowo, mógłby ktoś to rozwinać, bo ja się nie znam, a ździwiłem się że x-fi takie tanie się pojawiło. Gdzie w tym haczyk? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) To cos nie ma bodajze DSP - digital sound processor czy jak to sie zwie. To cos jest przy okazji w zasadzie tym samym (wedlug bodajze elektrody.pl) co Audigy SE za 60 zl oraz Live 24bit za 30 zl :) Laminaty maja te same , nawet rozlozenie elementow jest podobne. Audio nie ma prawdziwego czipa X-Fi. A cena jest smieszna bo 120 zl... Edytowane 13 Lutego 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aNDY^aND Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Nazwanie tego x-fi EXTREME AUDIO to jak dodanie spoilera do malucha i mowienie ze to teraz auto sportowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...