Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 W XP takie coś jest, i sie to zmienia w zależności od slotu PCI czy płyty głównej. Nie ma nic wspólnego z modelem karty ani niczym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 tak mi się właśnie wydawało, że gdzieś to widziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruQ Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Dla tych co mają problem z kupnem paczki DDL/DTS ze strony creativa, klucze są dostępne na allegro: http://www.allegro.pl/item733123907_enkode...ts_na_x_fi.htmlWitam wszystkich, stałem się właścicielem karty Audigy 4 Pro, jednak sterowniki dedykowane jej mi zupełnie nie odpowiadają, czy mógłbym wgrać do niej sterowniki np. od Elite Pro, lub innego modelu X-Fi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 nie nie można to dwie zupełnie inne architeORT: ORT: ktury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruQ Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 nie nie można to dwie zupełnie inne architeORT: ORT: ktury. Dzięki za odpowiedź, a może znasz jakieś sterowniki choć trochę przypominające te z X-Fi ? Bo naprawdę beznadziejne są te do Audigy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) niestety kupiłeś audigy zostajesz z audigy jakość dzwięku jest dobra ale przeklniesz swój wybór pare razy ;) ze wzgllędu na drivery i to nie dlatego ze brzydko wyglądają a często się sypią Edytowane 10 Września 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruQ Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 No z jakości dźwięku jestem zadowolony i to bardzo, ale drivery rzeczywiście złe.. Hmm a wiem, że do Audigy 1 można zainstalować sterowniki od X-Fi Audio, może i do mojej da się je zainstalować ? Wygodniejszy interfejs jest, podobny do głównej rodziny X-Fi ? Bo w przypadku mojej Audigy to chyba w ogóle nie można mówić o interfejsie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulasek Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Pozwole sobie skopiowac pytanie, ktore umiescilem rowniez w dziale o plycie glownej P5Q - moze ktos z Was bedzie mogl mi pomoc :) Witam wszystkich serdedcznie po dluzszej nieobecnosci :) Walcze z Asus P5Q PRO i dzwiekiem X-Fi Elite Pro i nie moge sobie dac rady. Po wlozeniu X-fi w gorne PCI, karta w ogole jest nie wykrytwana przez system, nie ma jej w menedzerze urzadzen. Po wlozeniu jej do dolnego PCI karta jest wykrywana, streowniki sie instaluja, ale po restarcie jest zolty wykrzyknik i komunikat, ze karta nie moze korzystac ze wszystkich zasobow jakie potrzebuje i [gluteus maximus]. Jest niby jakis konflikt IRQ i za diabla nie moge sobie poradzic. Co zrobilem do tej pory: - zaktualizowalem BIOS plyty glownej do najnowszego ze strony Asusa 2102 - wylaczylem w BIOSie wszystkie dodatkowe urzadzenia, ktore moga powodowac jakis konflikt (USB, FireWire, IDE, Serial Port itp.) - instalowalem najnowsze stery jak i modowane drivery z forum Creative'a SB X-Fi Series Support Pack 2.0 - instalowalem czysty system od nowa, zarowno z wlozona jak i wyjeta karta X-Fi podczas instalacji I ciagle to samo. Sam X-fik jest sprawny i nigdy nie mialem z nim problemow. Wlasnie przed chwila testowalem go na plycie Asus P5QL-EM i wszystko smiga bez zajakniecia na identycznym systemie i sterownikach. Testowane na Windows 7 RC. Bede ogromnie wdzieczny za pomoc, bo mi sie juz pomysly skonczyly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokarsg-1 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaste...009/td-p/533305 lub te: http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaste...RC4/td-p/535418 sterowniki spróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magyk Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Miałem podobny problem, lecz na płycie Foxconn P35A. W jednym ze slotów PCI karta w ogóle nie była wykrywana. W drugim wchodziła w konflikt z kartą graficzną (IRQ). Po reinstalacji Windowsa wystarczyło wrzucić sterowniki w następującej kolejności: 1-mobo 2-audio 3-video ...no i potem reszta. W moim przypadku pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruQ Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaste...009/td-p/533305 lub te: http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaste...RC4/td-p/535418 sterowniki spróbuj. To niestety nie do mnie ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Dla tych co mają problem z kupnem paczki DDL/DTS ze strony creativa, klucze są dostępne na allegro: http://www.allegro.pl/item739752354_enkode..._fi_audigy.htmlChyba ty sprzedajesz że tak często to powtarzasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 To niestety nie do mnie ? :P Nie to nie dla ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulasek Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Magyk --> Wielkie dzieki za pomoc, pomoglo! W dokladnie takiej kolejnosci jaka podales wszystko gra :) A tak przy okazji - warto jeszcze cos doinstalowywac oprocz oryginalnych sterow do W7 lub zmienic je na inne? Support Pack daje jakies szczegolne mozliwosci? Bo nie mialem jeszcze czasu, zeby testowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magyk Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Nie ma sprawy :). Ja korzystam tylko z oryginalnych sterowników. U mnie wszystko śmiga ok, więc po co poprawiać coś co jest w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Witam, czy ktoś miał do czynienia z "X-FI GO!" ? Planuje kupić zewnętrzną kartę dźwiękową do laptopa i moją uwagę przykuła właśnie w/w karta. Będzie wykorzystywana w 99% do 'słuchania' mp3 na głośnikach. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Dużo razy jeszcze bedziesz reklamował w tym temacie tą aukcję? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 ale chłopie nie śmieć w temacie o X-fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruQ Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Oj, przepraszam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Jakie polecacie stery do x-fi XtremeMusic. Głownie slucham muzyki, ale EAXem w grach też nie pogardze. Obecnie mam PAXY, lecz chcialbym spróbować czegoś innego bo bas przy nich mnie srednio zadowala.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 oczywiście albo od Auzena Prelude albo Forte, oficjalne creative to mocno podkręcone na głośność padaki :) Auzeny i Forte są cichsze i JRC4556A produkuje mniej zniekształceń ale jednak pozostają bo na Prelude i Forte są znacznie lepsze opampy mimo to jakość dźwięku jest lepsza polecam zacząć od drivera Forte a jeśli używasz Spdifa to radze zacząć od Prelude bo na driverze forte nie na wszystkich kartach działa spdif i nie mam pojęcia od czego to zależne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 oczywiście albo od Auzena Prelude albo Forte, oficjalne creative to mocno podkręcone na głośność padaki :) Auzeny i Forte są cichsze i JRC4556A produkuje mniej zniekształceń ale jednak pozostają bo na Prelude i Forte są znacznie lepsze opampy mimo to jakość dźwięku jest lepsza polecam zacząć od drivera Forte a jeśli używasz Spdifa to radze zacząć od Prelude bo na driverze forte nie na wszystkich kartach działa spdif i nie mam pojęcia od czego to zależne.Obecnie mam SupportPack 2.0, nie używam SPDIF. Jestes w stanie powiedziec w ktorych sterach basik jest lepszy lub ktore lepsze do muzyki z tych dwoch (forte i prelude)? Jesli chodzi o forte to jak dzialaja w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 jak nie używasz Spdifa atakuj stery od Forte kapkę lepsze ale mają felery ze spdifem przynajmniej na moim fatality Pro ale za to zmniejszały przester po analogu nie całkowicie ale zawsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Art385, skad zassac Forte? Strona Creativa czy jakas inna z modami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 wejdź na forum creative i znajdziesz w dziale sound blaster mają numerek 2.20 podlinkuje później bo narazie forum jest offline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 kupowalem dluzszy czas temu karte x-fi fatality extreme gamer. Padla, poszal do serwisu i przepadla o niej wiesc, trwa to juz ponad 2 miesiace. W koncu, bezradny w tej sytuacji sklep zaproponowal mi nieczekanie na wyjasnienie z serwisu (maja problem z komunikacja z nimi i generalna wspopraca) a wymiane karty na x-fi titanium (x-fi fatality extreme gamer nie ma juz w sprzedazy). Decyzje dyktuja podobna cena obecna titanium do ceny zakupu extreme gamer. I tutaj pojawia sie pytanie, czy nie powinienem dostac przypadkiem titanium fatality? A drugie pytanie, jaka jest faktycznie roznica miedzy titanium http://pl.europe.creative.com/products/pro...927&listby= a titanium fatality http://pl.europe.creative.com/products/pro...791&listby= oprocz oczywiscie ladnej obudowki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 taka sama jak między zwykłymxtreme gamerem a xtreme gamerem fatality czyli X-ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 do tego dochodzi jeszcze gniazdo do front panelu. A jest sens miec ta pamiec? A wiesz moze co w kwestii wymiany czy nie powinienem dostac tej samej linii a nie odpowiednika cenowego w porownaniu do ceny jaka dawalem za extreme gamer w kwietniu 2008 kiedy $ byl tanszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Dla tych co mają problem z kupnem paczki DDL/DTS ze strony creativa, klucze są dostępne na allegro: (tu był link)Sorry ale zaczyna mnie to wkurzać. Co wejdę w ten temat to stary post znika a pojawia się nowy. Nie może się tym jakiś moder zająć? Gość dał kiedyś ogłoszenie na giełdzie, więc to jego aukcja, więc daje ogłoszenie w innym dziale, więc powinien dostać procenty (ja dostałem), do tego robi to bez przerwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Sorry ale zaczyna mnie to wkurzać. Co wejdę w ten temat to stary post znika a pojawia się nowy. Nie może się tym jakiś moder zająć? Gość dał kiedyś ogłoszenie na giełdzie, więc to jego aukcja, więc daje ogłoszenie w innym dziale, więc powinien dostać procenty (ja dostałem), do tego robi to bez przerwy.Moderacja nie może przecież wszystkiego przefiltrować, po to są raporty. ORBiT odpocznie sobie przez 3 dni i przemyśli swoje zachowanie. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...