rafa Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) I w ogóle sam panel jest bardzo fajny/użyteczny/estetyczny :) EDIT O ile wersje z panelem masz na myśli... Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marras Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam. Panowie co to za karta? Creative Sound Blaster X-Fi SB0460 7.1 OKAZJA (996813977) - Aukcje internetowe Allegro Czy to "prawdziwe" x-fi? 7.1? :blink: Warto brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Prawdziwa tylko nie wiadomo czy nie jakas padlina poserwisowa jakich duzo na alledrogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 A co, one aż tak padają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marras Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 No wlasnie jestem ciekaw co gosc mial na mysli. A kart X-FI az tak wielu nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Kwestia X-Fi z allegro byłą wiele razy poruszana na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SouL666 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Żeby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj. Mam takiego dziada jak w opisie. Wszystko good do czasu kiedy zainstalowałem win 7 64 bity. Teraz przy odtwarzaniu dźwięku w winampie lub youtube dźwięk faluje. Znaczy 1s ciszej 2s głośniej i tak non stop. Dźwięk w grach czy niektórych filmach jest oki . Sprawdzałem głośniki ale one są w porządku. Sterowniki mam najnowsze jakie są dostępne na stronie producenta. No chyba że są jakieś modowane albo coś ale nie wim nic o takowych. Czy wie ktoś co może być przyczyną ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marras Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Kwestia X-Fi z allegro byłą wiele razy poruszana na forum. Owszem kwestia sprzedazy wersji OEM jak HP czy DELL. Pytam bo moze ktos kupil i sobie chawli. Sprzedawca okresla jako "nie-poserwisowy" ale podejsc nalezy z dystansem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 z tego co widać te X-fi to oemy Creativie czyli w sumie zwykłe Xm bez akcesoriów a jaka jest ich przeszłość nie wiadomo wiadomo tylko tyle że to rev 2 karty bo ma radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciukacz Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Owszem kwestia sprzedazy wersji OEM jak HP czy DELL. Pytam bo moze ktos kupil i sobie chawli. Sprzedawca okresla jako "nie-poserwisowy" ale podejsc nalezy z dystansem. ja kupilem i jestem zadowolony, jak bardzo chcesz dowiedziec sie cos wiecej to poszukaj moich postow w tym temacie (byc moze pisalem je z innego konta - ciukacz2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) jakie stery na win7 64 Professional by nie wyskakiwał taki błąd ? Imageshack - 111fty.jpg wykrzacza sie launcher. mam najnowsze stery, chyab 1.18. http://www.frazpc.pl/b/251818 PAX PCI XFI All-OS-Driver V1.55 ktoś używał może tego ? wykrzacza sie launcher. Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafu997 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 jakie stery na win7 64 Professional by nie wyskakiwał taki błąd ? Ja na win 7 pro x64 mialem sterowniki i lunchera ze strony creative - bez problemow, teraz mam pax 2010 suite wydanie z kwietnia - rowniez bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robgrab Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ja tez na win 7 x64 uzywam oficjalnych sterow ze strony creative i wszystko dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 już to ogarnełem, klite jakiś problem robiły. chce teraz zobaczyć jeszcze Pax PCI X-Fi All OS Creative Software Suite 2010 505mb całość, podobno lepsza jakość dzwieku niż na zwykłych creativa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 już to ogarnełem, klite jakiś problem robiły. chce teraz zobaczyć jeszcze Pax PCI X-Fi All OS Creative Software Suite 2010 505mb całość, podobno lepsza jakość dzwieku niż na zwykłych creativa. Swoja droga ciekawe o ile lepsza , bo raczej jakis tam gostek cudow nei zrobi do tego za free pewniakeim ludziska sie ciesza i twierdza ze jest roznica ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) zainstalowałem Pax PCI X-Fi All OS Creative Software Suite 2010 i w sumie znaczącej różnicy nie ma, bass jest chyab troche inny nie wiem czy lepszy mam Logi z-5500, ale z tą paczką wszystko ok jest nic sie nie wiesza, wszystko gra, wydaje mi sie że troche mnie ramu teraz pobiera system ale to minimalna różnica. póki co zostaje na nich :) mam inne pytanie: zawsze gdy chce użyć mikrofonu musze odlączyć coax, podłączyć mikrofon do wyjścia i w opcjach przestawiać dig/mic czy jest jakiś sposób by podłączyć mikrofon gdzieś indziej tak by codziennie tego nie przełaczać? albo panel kupić tylko jak go podłączyć do karty Creative SB X-FI Extreme Music pomoże ktoś ? Edytowane 3 Maja 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 mam inne pytanie: zawsze gdy chce użyć mikrofonu musze odlączyć coax, podłączyć mikrofon do wyjścia i w opcjach przestawiać dig/mic czy jest jakiś sposób by podłączyć mikrofon gdzieś indziej tak by codziennie tego nie przełaczać? albo panel kupić tylko jak go podłączyć do karty Creative SB X-FI Extreme Music pomoże ktoś ? Kupić kabelek do frontu obudowy i podpinać mikro właśnie przez nie, np. Tutaj Trochę przeraża mnie ta cena, ponieważ zeszłego lata kupowałem go za cenę 4,50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) dokładnie o coś takiego mi chodzi ! tylko ja nie mam w obudowie wyjść na słuchawki ani mikrofon, a rozumiem że tutaj jedną strone podłacza sie do karty muzycznej , a drugą do obudowy. mi z drugiej strony potrzebne jest wejście na minijacka. jakieś inne rozwiązanie czy moża jest coś takiego na allegro? http://www.allegro.pl/item1024687975_przelacznik_audio_pc_switcher_glosniki_sluchawki.html ciekawe jak to, czy wystarczy jedne kabel podłączyć do karty muzycznej i można sobie przełącznikiem zmieniać, czy to tylko taka "przedłużka" ... Edytowane 4 Maja 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 A może do tej przejściówki dodać ten panel za 5zł z miejce dyskietek i będzie git. Tutaj najtaniej znalazłem. Razem ze wszystkim wliczając przesyłki wyniesie to w granicach 30 zł na kabelek + panel. Jeszcze jedna opcja- jako mikrofonu używać zintegrowanej dźwiękówki ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) dzieki wielkie za podpowiedz, ten panel i kabelek by sie nadał, 30zł to niewygórowana cena. testowałeś może u siebie ? a z ta dzwiekówką zintegorwaną całkowicie zapomniałem, mam DFI na nf4 ultra, jakieś 8 kanałowe audio. ciekawe tylko czy ja włącze te aduio coś nie bedzie sie gryzło... inne pytanie, nie ma ktoś takiego problemu na win 7 64bit: czasami gdy słucham youtube przez najnowszego firefox, zatrzymam go, włącze film przez KMP z dzwikiem Dolby lub DTS [bo tylko takie mam] wyłacze film, odpausuje youtube to nie mam dzwieku z teledysku, musze aż zamknać firefoxa i uruchomić ponownie. Albo nieraz gdy gra winamp, zatrzymam go, włacze KMP, a później spowrotem winampa, to wyskakuje mi błąd Direct Sound, musze wyłaczyć i włączyć na nowo winampa wtedy. sterowniki najnowsze z Creativa, a teraz Pax PCI X-Fi All OS Creative Software Suite 2010. poinstalowane aktualnienia win7. dx11. i na obu to samo czasami sie dzieje. nie jest to uciążliwe, ale czasami irytuje. czy może ktoś też miał coś takiego ? Edytowane 5 Maja 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) Sprawa wygląda tak: - posiadam kabelek, który Tobie podawałem w moim pierwszym poście, jest on podłączony do wyj/wej ze wtykiem HD Audio obudowy i wszystko działa jak należy, co do tego panelu, to wygląda na najzwyklejszy panel mający na celu podpięcie słuchawek do gier - jeżeli dźwięk nie jest odtwarzany wraz ze zmianą aplikacji, to prawdopodobne jest, że karta "rezerwuje" sobie strumień, wyłącz we właściwościach karty w zakładce odtwarzanie> głośniki>zaawansowane tryb wyłączności, tzn odznacz pierwszy haczyk, restart, powinno pomóc, - co do zintegrowanej karty, posiadam Realtek ALC888 i Xtreme Music, wejście mikrofonowe działa na integrze, nie ma konfliktu. Edytowane 5 Maja 2010 przez blackedeyed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 odznaczyłem ten tryb wyłaczności zobaczymy czy pomoże, dzieki jeszcze raz, napisze później :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba321 Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Witam! Chciałbym się dowiedzieć którą kartę bardziej opłaca się kupić. Creative X-fi Titanium (http://pl.store.creative.com/products/product.aspx?catid=1&pid=17927) czy lepieć kupić za mniej więcej taką samą cenę używaną Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series (fajna nazwa:P). Zależy mi głównie na jakości dźwięku i kompatybilności z Windows 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 jak nie potrzebujesz panelu to kupno wersj champion jest zbędne bo sama karta oferuje identyczną jakość dzwięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba321 Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Akurat panel by się przydał. Wersja bez panelu to Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro Series. I właśnie mam pytanie czy ta karta jest lepsza czy x-fi titanium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 To sa dokładnie takie same karty pod względem muzycznym. Wszystkie modele za wyjątkiem wersji Elite która ma lepsze przetworniki analogowo cyfrowe i wersji audio która de facto x-fi nie jest. Reszta modeli różni się między sobą złączem, dodatkami (panele, pilot) i dokładanym software a także np obecnością złącz optycznych. W tej używanej jest panel starego typu (taki sam jak w mojej wersji) i powiem ci że w porównaniu do nowego http://pl.store.creative.com/products/product.aspx?catid=1&pid=17813 (miałem w ręku, używałem) wypada blado. Tyle że cena nowej wersji co najmniej nie zachwyca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba321 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 A co w tym nowym panelu takiego jest? Nie używałem nigdy żadnego z tych paneli, ale jak dla mnie ten stary jest lepszy. Ma więcej wyjść audio i do tego pilot, ten nowy ma tylko jakieś diody, które pokazują czy Crystalizer i jakieś tam inne bajery są włączone. Ten stary ma w dodatku pozłacane wtyki więc świadczy to niby o jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Wiele wejść jest super pod warunkiem że jakiegokolwiek z nich użyjesz kiedykolwiek ;) mnie osobiście mikrofon i słuchawki wystarczają. W tym nowym to nie tylko diody, możesz 3 funkcje włączyć bezpośrednio z panela w tym game mode. I do tego regulacja głośności systemowa. Dla mnie nowy panel rewelacja ale oczywiście nie musi być dla Ciebie. Ja tylko zwracam uwage żebyś byl w pełni świadomy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 CREATIVE Sound Blaster X-FI XtremeMusic 7.1 SB0460 są problemy z tą kartą pod Win7 64 ? miałem jakąś inna SB i jej nie wykrywało gdy zmieniłem kompa/system, chyba że jest coś podobnego jakościowo w cenie 130zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asykarab Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Kupował ktoś enkodery dts/ddl na allegro? Takie jak tutaj: ENKODERY Dolby Digital Live i DTS na X-Fi / AUDiGY (1042412241) - Aukcje internetowe Allegro Sam mam logi z-5500 i zastanawiam się nad ich kupnem. Warto się w ogóle w to pakować? Bo opinie zamieszczone w aukcji są zachęcające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...