FanEk Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) W ustawieniach THX jest regulacja głośności poszczególnych kanałów.Tak ale bardzo zaawansowana, ustawiena small/large i kalibracja metryczna,komu chce sie bawić w to. W Audigy był fajny mixer, w nastepnej zakładce miał regulacje kanałów, używałem go także na Livie: Zna ktoś jakiś spsób jak zmiękczyć bass na coaxie ? Jakie najlepsze stery pod wzgledem mp3 do X-Fi , jakieś yupaxy może, jakich używacie ? Edytowane 17 Grudnia 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Do muzy używamy innych kart muzycznych niż X-Fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Do muzy używamy innych kart muzycznych niż X-FiTo fajnie, ale ja tylko pytam jakich sterowników używacie do X-Fi ? Może właściciele tej karty zaczną wymieniać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Fabrycznych najnowszych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 I u mnie ostatnie oficjele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 U mnie również najnowsze oficjalki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) To ja napisze że YouP-PAX-Fiv3.33XFi lekko poprawiają jakość dzwieku, instalujecie tą paczke 40.9mb i oryginalne mixery creativa oczywiście już bez sterów, check this :) Ktoś słyszał o jeszcze innych sterach do X-Fi ? Edytowane 18 Grudnia 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Do muzy używamy innych kart muzycznych niż X-Fi aha a do grania innych... :D Xfi music nie jest zła - nawet DAC na pokladzie jakos przetwarza (jednak ma wyraźnie gorszy, jakis taki wolniejszy bas od tego ktory mam w moim zewnętrznym dacu - a może to kwestia wzmaka słuchawkowego) za to ten opluwany przez wszystkich 3D NA SŁUCHAWKACH daje ciekawy i sympatyczny efekt "sceny" - cos co jest naturalne na kolumnach a na słuchawkach nie... - po prostu muzycy grają PRZED TOBĄ a nie w głowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Nie wiem czy to pasuje do tego tematu ale tak sobie myśle x-fi wyszło już jakiś czas temu czy może wiecie coś co będzie następne ? co crative planuje ? może jakieś x-fi 2 czy inne bajery :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Może za 2-3 lata ukaże się coś zupełnie nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Nie wiem czy to pasuje do tego tematu ale tak sobie myśle x-fi wyszło już jakiś czas temu czy może wiecie coś co będzie następne ? co crative planuje ? może jakieś x-fi 2 czy inne bajery :) ?Jak na razie to Creative powinien popracować nad oprogramowaniem dla X-Fi, zrobić coś w stylu takiego jakie było do Audigy/2/4. Przeglądając inny wontek na forum, wpadłem na pomysł, jako że w X-Fi coax i mikrofon to te same wejście, a żeby używać tego i tego w tej samej chwili można być użyć https://ssl.allegro.pl/item149437345_rozgal...k_gold_289.html Ktoś może używa, nie popsuje to jakości dźwieku, co myślicie ?:) Edytowane 24 Grudnia 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Orientuje się ktoś czy w pcprojekcie mają xfi music? Zastanawiam się dlaczego creative wprowadził audio "wycofując" music z rynku. A może to jest moje subiektywne odczucie, i po prostu jest na nie tak duże wzięcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Jak na razie to Creative powinien popracować nad oprogramowaniem dla X-Fi, zrobić coś w stylu takiego jakie było do Audigy/2/4. Przeglądając inny wontek na forum, wpadłem na pomysł, jako że w X-Fi coax i mikrofon to te same wejście, a żeby używać tego i tego w tej samej chwili można być użyć https://ssl.allegro.pl/item149437345_rozgal...k_gold_289.html Ktoś może używa, nie popsuje to jakości dźwieku, co myślicie ?:) Najlepiej :) dorobić sobie dodatkowe wyjście coax na pinach karty i wyjście na samej karcie na stałe przełączyć na mikrofon. Na nich niezależnie od ustawień wyjścia tylnego zawsze znajduje się coax (na przednim panelu coax jest niezależy). Swoją droga nie wiem czy np śledź z wyjścimi cyfrowymi audio od gigabyta nie pasowałby po drobnej modyfikacji kabelka połączeniowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Najlepiej :) dorobić sobie dodatkowe wyjście coax na pinach karty i wyjście na samej karcie na stałe przełączyć na mikrofon. Na nich niezależnie od ustawień wyjścia tylnego zawsze znajduje się coax (na przednim panelu coax jest niezależy). Swoją droga nie wiem czy np śledź z wyjścimi cyfrowymi audio od gigabyta nie pasowałby po drobnej modyfikacji kabelka połączeniowego.A masz może jakiś schemat, strone, info jak to zrobić ? masz tak zrobione u siebie ? ja nie mam przedniego panelu, mam x-fi oem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Jak na razie to Creative powinien popracować nad oprogramowaniem dla X-Fi, zrobić coś w stylu takiego jakie było do Audigy/2/4. Przeglądając inny wontek na forum, wpadłem na pomysł, jako że w X-Fi coax i mikrofon to te same wejście, a żeby używać tego i tego w tej samej chwili można być użyć https://ssl.allegro.pl/item149437345_rozgal...k_gold_289.html Ktoś może używa, nie popsuje to jakości dźwieku, co myślicie ?:) ja mam przez ten rozgałęziacz podpięte słuchawki i głośniki. Jedyny problem jest taki że jak pod głoszę słuchawki na maxa to głośniki (mimo że max) cichną strasznie. Ale ja nie używam słuchawek i głośników na raz tak więc mi to nie przeszkadza. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 A masz może jakiś schemat, strone, info jak to zrobić ? masz tak zrobione u siebie ? ja nie mam przedniego panelu, mam x-fi oem.Wiem że masz oema. Pisałem o panelu tylko dlatego aby pokazać iż wyjścia wyprowadzone na niego sa niezależne czyli da się w ogóle zrealizować to bez przełączania na karcie. Jeszcze nie robiłem przejściówek u siebie. Coacial można wyprowadzić ze złącza poczwórnego na karcie jest tam o ile mnie pamięć nie myli wyjście i wejście cyfrowe - do tego też jest podłączany śledź rozszerzający kartę o wyjścia optyczne. Ewentulanie można tez pójść jeszcze w innym kierunku i np wyprowadzić sobie microfon na gniazdo w obudowie (jeśli takowe się posiada lub na całkowicie dodatkowe gniazdo) z tego długiego złącza na górze karty. Rozmieszczenie pinów w nim było jakieś 2 czy 3 strony wstecz w tym wątku. Był u kogoś też link do strony gościa który takowe podłączenie wykonał (dla Audigy2 ale akurat w X-Fi na tym złączu jest identycznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Ciekawy art. KILK Maly cytat :twisted: ...But, beyond that, we saw that X-Fi’s driver is simply bloatware and amateurish code... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unfocused Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Mam maly problem (?) Zamowilem karte X-Fi Xtreme Music w PCprojekcie, w wersji OEM. Paczuszka wreszcie przyszla, jednak po otwarciu moje oczy ujrzaly pudelko od plyty glownej Biostar obklejone tasma z napisem "SERWIS". I teraz nie wiem, czy pomylono paczki i dostalem nie to, co trzeba, czy jako ze karta jest w wersji OEM, zapakowano ja w jakies losowe inne pudelko jakie sie nawinelo i wyslano? Jak myslicie? Zerwac tasme i zobaczyc co jest w srodku, czy raczej jest to zla paczka i jak jak ja otworze to beda problemy ze zwrotem? Dodam, ze pcprojekt nie odbiera telefonu (pewnie jeszcze Swietuja). Edytowane 27 Grudnia 2006 przez Unfocused Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Mam maly problem (?) Zamowilem karte X-Fi Xtreme Music w PCprojekcie, w wersji OEM. Paczuszka wreszcie przyszla, jednak po otwarciu moje oczy ujrzaly pudelko od plyty glownej Biostar obklejone tasma z napisem "SERWIS". I teraz nie wiem, czy pomylono paczki i dostalem nie to, co trzeba, czy jako ze karta jest w wersji OEM, zapakowano ja w jakies losowe inne pudelko jakie sie nawinelo i wyslano? Jak myslicie? Zerwac tasme i zobaczyc co jest w srodku, czy raczej jest to zla paczka i jak jak ja otworze to beda problemy ze zwrotem? Dodam, ze pcprojekt nie odbiera telefonu (pewnie jeszcze Swietuja). Ja bym otworzył i sprawdził. Jeśli to zła paczka to ich problem nie Twój! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Mam maly problem (?) Zamowilem karte X-Fi Xtreme Music w PCprojekcie, w wersji OEM. Paczuszka wreszcie przyszla, jednak po otwarciu moje oczy ujrzaly pudelko od plyty glownej Biostar obklejone tasma z napisem "SERWIS". I teraz nie wiem, czy pomylono paczki i dostalem nie to, co trzeba, czy jako ze karta jest w wersji OEM, zapakowano ja w jakies losowe inne pudelko jakie sie nawinelo i wyslano? Jak myslicie? Zerwac tasme i zobaczyc co jest w srodku, czy raczej jest to zla paczka i jak jak ja otworze to beda problemy ze zwrotem? Dodam, ze pcprojekt nie odbiera telefonu (pewnie jeszcze Swietuja). :lol: Prawie spadłem z krzesła - nie ma to jak pośmiac się po powrocie z roboty. Przecież dowolne karty oem sprzedaje się generalnie w torebkach czasem w bardzo skromnych opakowaniach kartonowych. Firma pakuje towar w dodatkowe pudełka aby karty nie uległy zniszczeniu, a jak myślisz jakimi pudełkami dysponuje sklep komputerowy :). PS: Moja przybyła w pudełku po 500W zasilaczu - więc śmiało otwieraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unfocused Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 :lol: Prawie spadłem z krzesła - nie ma to jak pośmiac się po powrocie z roboty. Przecież dowolne karty oem sprzedaje się generalnie w torebkach czasem w bardzo skromnych opakowaniach kartonowych. Firma pakuje towar w dodatkowe pudełka aby karty nie uległy zniszczeniu, a jak myślisz jakimi pudełkami dysponuje sklep komputerowy :). PS: Moja przybyła w pudełku po 500W zasilaczu - więc śmiało otwieraj. Heh, no OK, otworzylem chwile po napisaniu posta i jest co mialo byc :) Rozumiem ze OEM pakuja w dodatkowe pudelko, no ale spodziewalem sie ze jak juz, to uzyja jakiegos zwyklego, jednobarwnego pudla (takiego "uniwersalnego"). A tymczasem otwieram paczke i pierwsza mysl "nie no, dostalem czyjas plyte powracajaca z serwisu". Mogliby jakas nalepke chociaz nakleic na pudlo z napisem co sie wen znajduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 PS: Moja przybyła w pudełku po 500W zasilaczu - więc śmiało otwieraj.Cholera a moja była tylko w pudełku po zasiłce 400 wat :lol: :P Unfocused , a wogle z jakiej karty sie przesiadłeś i jakie masz audio podłaczone? zadowolony z X-Fi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zrobił ktoś na X-Fi foobara i asio ? Wedłóg tego co dowiedziałem sie, w preferences\playback\output\asio virtual\ w add new powinnien być do wybory X-Fi , a ja mam tam tylko Creative ASIO. Pomoże ktoś jak zrobić asio ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 przecież Creative ASIO to właśnie jest ASIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 przecież Creative ASIO to właśnie jest ASIOA nie powinno być może X-Fi 24bit 96kHZ ? Używasz foobaa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jak miałem jeszcze X-Fi,to używałem właśnie Foobara z ASIO.NAPEWNO nie powinno być X-Fi 24/96,tylko CREATIVE ASIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Jak miałem jeszcze X-Fi,to używałem właśnie Foobara z ASIO.NAPEWNO nie powinno być X-Fi 24/96,tylko CREATIVE ASIOI trzeba coś jeszcze zmieniac gdzieś , ustawiać ? Bo mam te Creative ASIO w ASIO VRTUAL DEVICES, ale jakoś zmiany jakości dzwieku specjalnie nie słysze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 i nie usłyszysz różnicy,bo Asio NIC nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 a powie mi ktos czym, oprocz niskiego profilu, roznia sie te nowe Xtreme Audio i Gamer od starego Xtreme Music? Sa gorsze, lepsze, takie same?:) Rozumiem, ze Xtreme Audio jest wykastrowany z jakichs EAXow itp.? Tylko tyle czy cos jeszcze? I czy to oznacza, ze w ogole nie nadaje sie do gier? Bo bylbym nim zainteresowany... Tylko czy do sluchania mp3 (czasami na sluchawkach), a bez gier, oplaca sie zmieniac Audigy SE? Chyba ze jest lepsza karta tylko do mp3? Z gory dzieki za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) a powie mi ktos czym, oprocz niskiego profilu, roznia sie te nowe Xtreme Audio i Gamer od starego Xtreme Music? Sa gorsze, lepsze, takie same?:) Rozumiem, ze Xtreme Audio jest wykastrowany z jakichs EAXow itp.? Tylko tyle czy cos jeszcze? I czy to oznacza, ze w ogole nie nadaje sie do gier? Bo bylbym nim zainteresowany... Tylko czy do sluchania mp3 (czasami na sluchawkach), a bez gier, oplaca sie zmieniac Audigy SE? Chyba ze jest lepsza karta tylko do mp3? Z gory dzieki za porady Jeśli ci zależy na jak najlepszym dźwięku w grach to wybierz karte z EAX5 np. Extreme Gamer. Ale jak nie jesteś zbyt wymagający Audio tez powinna być ok. Nie sądze żeby zmiana z Audigy była bardzo odczuwalna. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...