zdenek123 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Do Keniger: Kupiłem tę samą kartę muzyczną co Ty(z tej samej aukcji-kalmar82) i mam ten sam problem. Zadne stery mi nie pomogły -nawet te ze strony creativ-a. Powiedz mi krok po kroku co mam zrobić żeby karta mi wogóle odpaliła. Słyszałem ,że są jakieś pliki ISO, pisałeś też o jakimś modzie(co to jest i jak go doinstalować do ISO)-jestem zielony z tego ,chce ściągnąć takie ISO(http://files.filefront.com/ISO_SB_X_Fi_series/;5020773;/fileinfo.html) ale nie wiem czy jest ono dobre. Z góry dziękuję za pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Przypadkiem natrafiłem na ciekawy temat o modyfikacjach ''X-FI'' Temat tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 LOL, uwielbiam tę radosną twórczość. Ktoś wstawił bezsensowny kondensator do zasilania części cyfrowej karty :-) A może będzie podkręcać? :-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefirq2 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 A no! rzeczywiście bezsensu! ale moje pytanie (a raczej prośba) jest zupełnie inne! Proszę użytkowników X-fi platinum o wysłanie mi na mejla jak najdokładniejszych zdjęć panelu przedniego.. na tyle dokładnych żeby można było zobaczyć jak ścieżki się rozchodzą.. bo chce rozrysować schemat tego cacuszka i zrobić kopię.. jednocześnie zakończyć dyskusję na temat połączeń i konstrukcji tego panelu.. bo jak narazie czytam na różnych forach .. to O.. :mur: więc kto chętny to dawajta fotki na wojteknie@gmail.com BTW. mój 1 post tutaj.. więc witam wszystkich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo666 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 no dobra, a jesli chodzi o pozostale mody - kondensatory przed op-ampami i same op-ampy, to: 1) NIE wymieniam op-ampow - wywalic kondy i wstawic zwory, czy wstawic lepsze kondy i jakiej pojemnosci? 2) TAK, wymieniam op-ampy - wywalic kondy i wstawic zwory, czy wstawic lepsze kondy i jakiej pojemnosci? 3) gdzie kupic w sensownej cenie op-ampy? 4) jak uzyskac sample op-ampow? dziex i pzdr :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) mastertab ja próbowałem, ale ni ciach nie mogę tego wgrać :( Jeśli chodzi o wgranie tego softu - uruchamiamy aplikację Start.exe z katalogu CTRun. Pozdro. Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez Uneek Eth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humavit Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Zwarcam się do Was z następującym problemem. Posiadam karte Creative SB X-Fi XtremeMusic/Platinum i w niktórych grach dźwięk jest przerywany czym może to być spowodowane? Jak się tego pozbyć? Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuję podrawiam Druga reinstalacja sterów pomogła sie uporać z problemem, więc już głowy nie zawracam Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez Humavit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Druga reinstalacja sterów pomogła sie uporać z problemem, więc już głowy nie zawracamCzasami najprostsze sposoby są najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Czasami najprostsze sposoby są najlepsze.A czasami probujesz wszystkiego i nic nie dziala.... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) zdecydowalem sie na zmiane zs na x-fi music. wygrzebalem jedna na allegro. W musie na z-5500 nie slysze roznicy, crystalizer dla mnie to podkrecone soprany. To co naprawde mi sie podoba ale raczej wgrach i filmach to naprawde ladny bas. Podbicie basu ktore jest w konsoli thx naprawde robi to ladnie. Nastepna sprawa to super dzwiek w sluchawkach. Trik z ustawieniem w game mode sluchawek, cms oraz w samej grze 5.1 lub 7.1 dziala i to naprawde dobrze. To samo z filmami w 5.1 ktore sa konwertowane do 2 glosnikow sluchawek. Bardzo ladnie tez to sie sprawdza przy sluchaniu filmow na zestawach 2.1. Mam pytanie czy jest mozliwe wlaczenie decodera dts ac3 w sterownikach x-fi tak jak w a2 zs ? Jade ja sterach you pax 2007 sprawa wyjasniona to sprawa tej wersji sterow youp pax Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Właśnie jestem na tepaie zakupu karty dźwiękowej do swojego kompa, bo mój 7 letni SB live prosi sie juz od jakiegoś czasu o wymianę, głownie pod względem Visty .. Na allegro znalazłem SB X-Fi XtremeMusic **GOLD w cenie 298 zł za sztukę, jest sens ja kupować ?? Moje fundusze to max 300 pln Allegro Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Właśnie jestem na tepaie zakupu karty dźwiękowej do swojego kompa, bo mój 7 letni SB live prosi sie juz od jakiegoś czasu o wymianę, głownie pod względem Visty .. Na allegro znalazłem SB X-Fi XtremeMusic **GOLD w cenie 298 zł za sztukę, jest sens ja kupować ?? Moje fundusze to max 300 pln Allegro stary polecam wlasnie od tego goscia bralem. jeden dzien i listonosz pod drzwiami. w komplecie karta i cdr ze sterami. karta wyglada na calkowicie nowa. takjak pisze to wersja music z radiatorem i pozlacanymi gniazdami pzdr Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 stary polecam wlasnie od tego goscia bralem. jeden dzien i listonosz pod drzwiami. w komplecie karta i cdr ze sterami. karta wyglada na calkowicie nowa. takjak pisze to wersja music z radiatorem i pozlacanymi gniazdami pzdr Rozumiem ze problemu ze sterami nie ma i wszystko śmiga jak trzeba ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Jest. Brak mozliwosci zainstalowania driverow z aktywna zakladka dekodera ac3/dts. Na zagranicznych forach pisza nawet o jakies blokadzie w firmware karty. Naprawde nie wiem co jest grane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Jest. Brak mozliwosci zainstalowania driverow z aktywna zakladka dekodera ac3/dts. Na zagranicznych forach pisza nawet o jakies blokadzie w firmware karty. Naprawde nie wiem co jest grane. Czyli nie ma róży bez kolców, niestety :mur: Ale z drugiej strony różnica miedzy Sb Live a tym cudem jak sadze będzie kolosalna ... Mam podłączona wieże pod kompa, wiec powinno być okk ?? skąd ściągałeś drivery , czy instalowałeś z tych dołączonych do karty ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A nie jest to jakiś dziwny OEM z problemem ze sterami w ogóle? Było w tym wątku o jakiejś dziwnej wersji, do której sterowników nie było? Poszukaj w tym wątku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Czyżby Creative podtrzymywał tradycję i z X-fi zrobił tak jak z SB0220?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) A nie jest to jakiś dziwny OEM z problemem ze sterami w ogóle? Było w tym wątku o jakiejś dziwnej wersji, do której sterowników nie było? Poszukaj w tym wątku ... nie stery instaluja sie bez problemow. co ciekawe ten problem maja goscie z fatality wiec to raczej nie problem z karta oem. w nowych paczkach sterow jest cyberlink podobno creativ zrezygnowal ze swojego rozwiazania. ale nie wiem jak jest do konca pierwsze posty z tym problemem ukazaly sie okolo pazdziernika tego roku. w najnowszej paczce youp pax rowniez nie ma juz dekodera dts o czym jest napisane. symbol na karcie sb0460 a na numerze seryjnym sb0467 jest wiec to oem dela. pzdr Edytowane 1 Maja 2007 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) chyba jednak wezmę ta click, różnica niecałych dwudziestu złotych a gwra jest 12 miesięczna a nie jak miesięczna w poście powyżej ... Popytałem sie sie ludzi którzy zakupili w/w kartę od tych dwóch sprzedających i wszystko okk. Tylko jedna osoba z 10 wymieniła kartę ponieważ była uwalona ... Edytowane 1 Maja 2007 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Karta działa oki ale w obydwóch przpadkach to oem najczęściej są to delle. Ja już mam zainstalowane stery ze wsiem lącznie z dekoderami. Jak byś miał jakies problemy z instalacja na swojej sluze pomoca Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Witam Mam kartę Xtreme Gamer. Chcę do niej podłączyć przedni panel audio od obudowy. Lecz nigdzie nie ma opisu jaki pin do jakiego wejścia się podłącza. Ustawienie pinów jest takie samo jak na mobo (ślepy pin w tym samym miejscu). Czy się wzorować tym opisem z płyty głownej?? Niby standard ten sam powinien być. P.S. Obudowa TT Swing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Witam Używa ktoś X-fi w Viście ? Dla mnie to jedna wielka porażka. Creative po prawie roku istnienia Visty, jedyne co udostępnił to sterowniki. Cały soft z płyty można sobie wsadzić. Na dodatek dowiedziałem sie że CMSS-3D nie działa pod Vistą. Czyli to co głównie używałem w tej karcie. Tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 No smieszne to troche jest a wlasciwie to smutne... Bill Gates cieszy sie ze sprzedazy Visty a biedni userzy "przelomowych" kart X-Fi nie moga z nich skorzystac... Dlatego na razie pier**** przesiadke na Viste - do czasu pelnej funkcjonalnosci sterow&softu Creativa na tym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 :twisted2: @Dimek jestem w tym z Tobą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Czy gdzieś w opcjach jest funkcja Update ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 W opcjach chyba nie ale na stronie Creative'a jest Auto Update - moim zdaniem wygodne rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 W opcjach chyba nie ale na stronie Creative'a jest Auto Update - moim zdaniem wygodne rozwiązanie. THX już mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Nowe stery do Visty więcej tutaj : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=235595 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 poważnie zastanawiam się nad kupnem karty dźwiękowej z serii x-fi. póki xtreme music były produkowane nie było problemu z wyborem modelu. aktualnie waham się pomiędzy gamerem i tym music'ami w wersji oem. no i mam kilka pytań do właścicieli tych kart. 1. czytałem, że do gamera można podłączyć wyjścia na panel przedni. jak jest z wersją music? 2. czy któraś z tych kart ma wejście MIDI? czytałem, że to z tyłu music'a jest do podłączenia konsoli z wersji elite pro. więc pozostaje tylko dodatkowe na płytce (tak jak w audigy 2 ZS) 3. czy oprogramowanie na obu kartach jest jednakowe? lub czy istnieje możliwość wgrania tego, które jest przy music'u dla gamera. 4. gdybym miał kupować xtreme music'a to którą aukcję polecacie? nie chcę mieć problemów ze sterownikami... zbędne bajery takie jak radiator, pozłacane styki itp. mnie nie obchodzą. zależy mi na CMSS-3D i sprzęcie do gier na dłuższy czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...