Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Art385 słuchaj da się gdzieś w Polsce dorwać activation key dla DDL i DTS (na polskiej stronie creative tego nie ma) bo aktywacja (ta z Support pack 1.1) mi nie działa chyba antywirus Visty to blokuje. Dodam, że posiadam

X-fi Xtreme Music (oem) bez żadnych dodatków oraz głośniki Z-5500 puki co podłączone po analogu ale zamierzam kupić kabelek (no właśnie jaki bo na pclabie w temacie o x-fi i z-5500 tak motają że się pogubiłem)?

A tak poza tym Support pack 1.1+ Forte 2.20.0000 wymiata dzięki za podpowiedź co do instalacji takiego kombosa. Mnie osobiście w sterownikach forte podoba się najbardziej to że jak słucham muzy i włączę np. THX nie ma takich małych pyknięć jak to było na sterach od Creative i Youp-pax oraz tych z Support pack' ów od daniel_k. Tak poza tym nareszcie coś zaczęło się dziać w kwestii sterowników do X-fi, oby tak dalej. A i fajnie że na forum creativa ludzie zaczęli zgłaszać błędy w sterach.

Edytowane przez sokarsg-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Panowie , instalowal ktos stery z grudnia - te oficjalne? Na koncu mowi , ze nie moze w tempie znalezc jakiegos pliku :| WTF :| Ster ma zamiast daty grudniowej - sierpniowa.

Please Insert Disk 1 That Contains the File layout.bin

C:\Windows\temp\CRF010\SBPpt

Tego nie ma , dajac ok/anuluj mam stary ster ,a nie ten z grudnia.

Parodia , zassalem temn plik by go wskazac to teraz to samo ale data1.hdr. Ma ktos jakas rade?

(vista , uprawnienia admina nic nie daly)

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage pełne czyszczenie systemu z driverów łącznie z pozostałościami program data + app data do tego profilaktycznie z czyszczenie i driver sweeperem i full wersją driver cleanera do tego reset sprawdź ponownie luknij jeszcze ręcznie w rejestr wywal cokolwiek zostało od kreta i powinno się zainstalować bez problemu. Ewentualnie spróbuj rozpakowac rarem na pulpit drivery i odpalić setup.exe bezpośrednio, lub rozpakuj i zainstaluj sam driver z exe ten w podkatalogu lub przez menadżera urządzeń w końcu załapie ogólnie masz jakąś pozostałość po którymś driverze i coś nie trybi.

Sokarsg karta np. Visa 5$ i masz klucz od razu DDL/DTS naprawdę warto jest dobry ruch teraz wszyscy zgłaszamy co się da i jakoś idzie + dołączył jeszcze Daniel K to jak tu nie wspomóc feedbackiem :) ale dalej masa baranów się loguje co nie odróżnia [gluteus maximus] od głowy i mają Creative problem powiesz takiemu żeby nie postował crapu to cie zjedzie jak bura sukę ehhh mnie już wkurzają basherzy Creative fakt czasem coś zawiedzie ale jak ktoś miał jakąkolwiek inną dźwiękówkę od integry to wie, że teraz X-fi wypada naprawdę dobrze pod względem driverów jak nie najlepiej

edit

http://buy.soundblaster.com/ tu możesz nabyć paczkę

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Art , dzieks ale nie chce mi sie w to bawic . drajwery z CD poszly bez problemu. Wypakowanie na pulpit nie pomoglo , to nie tylko kwestia kreta , ten problem to cos wiecej bo sprawdzalem w google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, używa ktoś Alchemy? Jadę na becie W7 i zainstalowałem sobie Gothica 2 Noc Kruka. Dźwięk w grze mam niestety tylko stereo, mimo zainstalowania Alchemy, dodania profilu do G2 i wybrania w opcjach gry EAX 2.0, głośniki 5.1. Nie ma tej gry na oficjalnej liście wspieranych przez Alchemy gier, czy to znaczy że Alchemy nie ma szans z G2 zadziałać? A może coś jeszcze trzeba zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to będzie działać ale spokojnie możesz to uruchomić po prostu ręcznie dodaj pliki do katalogu.

Po prostu bierzesz add potem use game path tam dajesz ścieżkę do gry i sprawdzasz jak działa to ok jak nie to wracasz i jeszcze dodajesz install into sub folder i sprawdzasz ponownie jak działa to ok :) jak dzwięk rwie czy coś to zmieniasz duration na 5 i powinno hulać bez problemu ale to Winda 7 więc szczerze nie wiem jak to będzie działać sam jadę na siódemce ale nie mam teraz starych gier śmigających pod EAX wiec nie mam jak sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie robiłem tak jak pisałeś i nic, ciągle stereo i EAX chyba nie działa. Nie wiem czy potrzebna jest nowa wersja Alchemy do W7, czy cuś, bo na razie to mi nie działa.

Oj czuję, że XP jeszcze długo będzie u mnie gościł jako drugi system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Panowie , mam problem o ktorym pisalem wczesniej - to gdy instaluje nowsze stery z CL czy bez Console Launchera:

Dołączona grafika

Ma ktos jakis pomysl? Szukalem na google - patent jaki jest nie pomaga , dawanie na C tez , odpalanie jako admin pod vista rowniez :| Stery z CD dzialaja bez problemow , te z www CT nie chca mi sie instalowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

No , odpowiedzi jak zwykle masa , tak trzymac panowie :lol2:

Z tymi sterami do Creative sa jaja. Probowalem instalowac te same z www na Windowsie 7 i okazalo sie , ze one nie wspieraja niby mojej karty. Zeby bylo smieszniej to zainstalowalem TE SAME STERY ale oznaczone jako BETA i poszly bez problemow. Widocznie instalator tych sterow jest zwalony bo innego wyjscia nie widze skoro te same drajwery w formie beta instaluja sie i smigaja , ale "pelne" juz nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie odpisuje bo nikt nie ma tego problemu pewnie. U mnie sie wszystko normalnie instaluje.

Choć tez mi sie jeden babol pojawił. Instalowałem system od nowa i te same sterowniki i ten sam Creative Launcher nie pokazuje się w zasobniku a na wcześniejszej instalce systemu był tam normalnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No , odpowiedzi jak zwykle masa , tak trzymac panowie :lol2:

Z tymi sterami do Creative sa jaja. Probowalem instalowac te same z www na Windowsie 7 i okazalo sie , ze one nie wspieraja niby mojej karty. Zeby bylo smieszniej to zainstalowalem TE SAME STERY ale oznaczone jako BETA i poszly bez problemow. Widocznie instalator tych sterow jest zwalony bo innego wyjscia nie widze skoro te same drajwery w formie beta instaluja sie i smigaja , ale "pelne" juz nie.

pogrzeb w support.cab czy nic zryte nie jest a tak on ci woła o console lunchera w ścieżce gdzie się drivery rozpakowują a jak ich tam nie ma lub coś je wywala w między czasie jak jeszcze nie próbowałeś to rozpakuj CSL poczekaj do monitu i CSL pod tą scieżkę i instaluj ale to chyhba zdążyłeś już spróbować.

Jak ci stery ze strony CT nie działają to sobie po prostu dodaj media ID do sterów swojej karty ewentualnie wersja dla leniwych zastąp support.cab oryginalny tym z paczki DanielaK i to tyle jakby dalej miał problemy sprawdź czy twoje media ID jest w wdma_emu.inf jak nie ma to dodaj ewentualnie znów skopiuj ;)

trochę "Creatywności" ;) :lol2:

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Nic nie czaje :| Rozpakowywalem , podawalem sciezki , przeklejalem do tempa - to samo. BETY chodza , pelne nie. Staje na CLuncherze i to w losowych momentach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

a nie możesz zainstalowac samego drivera z exe u ciebie to chyba będzie SFHX jak masz sb 77coś tam :) a potem doinstalować samego lunchera ?

Robilem , sterownik idzie ale zdycha pozniej sam Console Launcher.

Może coś instalator systemowy nie domaga..robiłeś ostatnio jakieś zmiany/cięcia/wyłączenia usług... sam nie wiem co jeszcze...

Nie ruszam nigdy uslug.

Dzis sprawdzala to pewna osoba z PCL - u siebie ma dokladnie to samo co ja. Ja zas odpalilem XP i zainstalowalen najwnosze dla niego oznaczone tym samym numerem co na Viscie - dzialaja bez problemow , tez Visty juz nie. Zdycha w nich instalator jak wyzej na zdjeciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś masz spartolone z systemem chyba innego pomysłu nie mam oprócz skopiowania sobie już zainstalowanego console lunchera do katalogu creative i zrobienia sobie skrótu na pulpit tak powinno działać :) U mnie co bym mu nie dał na W7 i Viscie late bez problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było na prawde mase razy to poruszane w tym temacie...czy tak trudno przeszukać temat szukajką na dole strony przed zadawaniem jakichkolwiek pytań?

Music to jest X-Fi a Audio to Audigy udająca x-fi

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Uzywane na Allegro Musici - nie kupilbym , zostaje Gamer normalny albo Gamer FPE , ale ten jest sporo drozszy , a rozni sie XRAMEM - ma go wiecej i pcb od musica , bo Gamer to low profile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jaka karta bedzie najlepsza do g500 albo g51 jesli weźmiemy pod uwage ze mamy na karte okolo 250 zl, chcialem kupuc SOund Blaster X-FI XtremeMUSIC z allegro za 200 zl ale to jest wersja oem, czytalem ze to moze byc szrot itp. Wiec pytam was co kupic. Czy cos tanszego. Zadnej obrobki tylko muza, gry, film.

Do czego sie przydaje wyjscie cyfrowe w karcie, i ogolem do czego sie tego uzywa cyfrowy dzwiek ??

Jedynie znalazlem http://www.emarket.pl/pricelist/item.aspx?pid=C1440045 ale to bardziej dal was ja raczej tyle kasy nie wydam chyba ze naprawde bardzo bardzo bardzo warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego sie przydaje wyjscie cyfrowe w karcie, i ogolem do czego sie tego uzywa cyfrowy dzwiek ??

np. do podpięcia amplitunera jednym kablem Optykiem czy to Coaxialem

lub podpięcie zestawu Digital głośników tak samo jednym kablem a nie kilkoma kompletami chinch

a po drugie na połączeniu cyfrowym nie ma strat jakości

po trzecie DD i DTS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie, mam powazny a moze i nie problem, otoz, po wlozeniu mojego x-fi xtreme music na pci1 czy pci2 (zwykle) wykrywa mi go jako VGA!!!! na pcie 16 blue siedzi 4870 radeon...

system to vista x64 i vindows 7, na obu systemach to samo bo xp nie uzywam. plyta to p5q-e z biosem 1901.

blagam o pomoc bo karte ta muzycznba wlasnie kupilem!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, ma pozlacane wyjscia i dodatkowo przeinstalowalem system od nowa i dalej to samo, w biosie wylaczylem integre, sam juz nie wiem gdzie szukac:(

identyczna jak ta:

http://cgi.ebay.co.uk/Creative-X-Fi-Xtreme...bayphotohosting

Edytowane przez Brutus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie, mam powazny a moze i nie problem, otoz, po wlozeniu mojego x-fi xtreme music na pci1 czy pci2 (zwykle) wykrywa mi go jako VGA!!!! na pcie 16 blue siedzi 4870 radeon...

system to vista x64 i vindows 7, na obu systemach to samo bo xp nie uzywam. plyta to p5q-e z biosem 1901.

blagam o pomoc bo karte ta muzycznba wlasnie kupilem!!!

Jak możesz to pokaż nam dokładnie która to karta i ew skąd. Bo sprzedawcy różne rzeczy mówią...

Masz jakies inne urządzenie na pci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam nic innego na pci, jedynie tylko pcie16 radeon 4870

karta:

identyczn jak ta: http://forum.purepc.pl/redirect.php?url=ht...bayphotohosting

dodatkowo jak wykryje mi ta karte jako vga to jak zainstaluje sterowniki to wali mi bledem typu:

This device cannot start. (Code 10)

jest to we wlasciwosciach x-fi/general

info o sprzecie:

q6600

8gb ramu patriot

sapphire hd 4870 podlaczony do tv hd samsunga dvi z karty do tv hdmi

2 x 320gb maxtor

p5q-e plyta

bios 1901

Edytowane przez Brutus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi