Włodi Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) A jak sprawdzić model X-Fi? Moge tylko powiedzieć, że w Audio Control Panel jest napisane "SB X-Fi [D400]". Edytowane 15 Maja 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Na moim Gamerze podczas przeglądania internetu albo nic nie robienia co jakiś czas słyszę w głośnikach takie delikatne i ciche „umc” :wink: Czy Wy też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 A może to Twoje głośniki tak robią? Jaki masz model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 zakłócenie z sieci elektrycznej to nie karta to głośniki. Ja właśnie się podniecam DTS Neo: PC music, coś Creative porobił z driverami bo wreszcie nie zamula dźwięku :D jestem w niebo wzięty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Siemka panowie. Takie pytanie. Czy posiada ktoś dźwiękówkę X-fi titanium?? Co możecie o niej powiedzieć?? Opłaca się ją brać, czy może Xonara DX?? A może zaoszczędzić kasę i brać X-fi MX Xtreme Gamer ?? Chcę kartę głównie do gier. Czym się różni takie Titanium od tej X-Fi gamer mx?? Głośniki mam 2.1, czasami gram też na słuchawkach. Sporadycznie słucham muzy. Co byście mi z tego polecili?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Różnice są opisane na stronie producenta. Gamer Ci wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) A ja znów zapytam jak sprawdzić model X-Fi? Chodzi o ten cyfrowy. Edytowane 16 Maja 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 po tym się rzadko sprawdza jak chcesz wiedzieć co masz sciągnij sobie creative autoupdate tam pisze co masz za karte. Może być to fatality bo coś mi się kojarzy, że pod Xp miałem coś w ten deseń a jeśli tak to na karcie masz dwie kostki pamięci microna także masz 3 proste opcje sprawdzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Tylko ze jak wchodze na autoupdate to mi wyswietla ze Vista nie obsługiwana, a mam XP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 podaj media ID Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Witam, czy mógłby ktoś napisać kolejność instalacji sterowników i oprogramowania do Gamera pod XP i Vistę? Tego najnowszego ze strony Creative'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Sterownik (okolo cos 60MB( + Console Launcher (okolo 60MB) i tak instaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ja podobnie tylko na końcu a czasem za sterownikami dodatkowo DD. Zawsze działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Już rozgryzłem. Leci to tak w XP: 1. Creative Console Launcher 2.61.09__ 2. Creative WaveStudio 7.11.00__ 3. Creative Console Launcher 2.60.29__ 4. Creative Sound Blaster X-Fi series Driver 2.18.0008__ 5. Creative MediaSource 5 Player_Organizer 5.25.02__ 6. Creative SoundFont Bank Manager 3.21.00__ 7. Creative CD Burner Plugin 5.01.44 for Creative MediaSource 5 Player_Organizer__ Console Launcher pod XP instaluje się 2 razy. Najpierw najnowszy 2.61.09 potem starszy 2.60.29, z tym że starszy się zatrzymuje i mówi że w systemie jest nowsza wersja, po czym proponuje sam nowszy Volume Panel. Tak działa u mnie pod Autoupdate. Natomiast pod Vistą Autoupdate nie działa. Czyli rozumiem że obowiązuje ta sama kolejność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Nie wiem po co Ci instalowac ten caly szmelc - sterownik + cl i tyle. Po co Ci media organizery , pluginy , jakies sample midi i inny syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Bez sensu panie kolego ;) po co ten cały miszmasz? I potrzebne ci do czegoś te ciach!ły jak WaveStudio czy SundFont Bank? Na XP, na Vista i teraz na W7 instaluje zawsze tak samo j.w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Nie wiem po co Ci instalowac ten caly szmelc - sterownik + cl i tyle. Po co Ci media organizery , pluginy , jakies sample midi i inny syf. Bez sensu panie kolego ;) po co ten cały miszmasz? I potrzebne ci do czegoś te [ciach!]ły jak WaveStudio czy SundFont Bank? Na XP, na Vista i teraz na W7 instaluje zawsze tak samo j.w. Akurat WaveStudio i SundFont Bank używam często gdyż interesuję się muzyką, nagrywam gitarę, a midi wykorzystuję do Guitar Pro :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 aby instalowac interesujący nas program od creative bez całej tej maskarady wystarczy skopiować 3 pliczki do katalogu ( engine32,cmnsupt,ctcabcx.dll czy jakoś tak na pewno znajdziecie ) np. volpanela i instalujemy go osobno bez problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 podaj media IDGdzie sprawdzić to media ID? Jak już pisałem w 'Audio Control Panel' mam napisane tylko:'SB X-Fi [D400]". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 wchodzisz do mendżera urzadzeń-> właściwości->3 zakładka (detale/details) tam znajdujesz hardware ID i to co pisze po subsys to media ID sorry, że nie po polsku ale nie miałem polskiego systemu od dłuższego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokarsg-1 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 SB X-Fi Series Support Pack 2.0 się pojawił. http://forums.creative.com/creativelabs/bo...hread.id=141125 życzę miłych testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Widzę parę ciekawych zmian Automode switcher :D nowy console launcher skąd on wziął wersje 2.62 ? nie ważne :D i nowszy volume panel. Ściągam szkoda, że wczoraj drivery instalowałem na czysty system ale nie ma tego złego PS. Polecam wszystko chodzi znacznie, znacznie szybciej teraz pozostaje testowanie encoderów :) Edytowane 19 Maja 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) wchodzisz do mendżera urzadzeń-> właściwości->3 zakładka (detale/details) tam znajdujesz hardware ID i to co pisze po subsys to media ID sorry, że nie po polsku ale nie miałem polskiego systemu od dłuższego czasu. U mnie wygląda to tak: Pomógłby mi to ktoś rozszyforwać i podać model mojej karty? a ten X-fi to na pewno SB460 ? jak nie to zostaje ci X-fi SP 1.1 od daniela K linki ze 2-3 strony wcześniej dokładnie ci nie powiem bo zmarnowany jestem już dziś i nie chce mi się szukać ale takie cyrki mogą być na sprzętach od HP lub della a to nie są oficjalne X-fi od Creative także testy,testy i jeszcze raz testy. Właśnie mam zainstalowany cały czas ten Support Pack 1.1, ale w jaki sposób mam dograć do tego "DD Live"? Bo przecież o to mi głównie chodzi. Edytowane 20 Maja 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Pomógłby mi to ktoś rozszyforwać i podać model mojej karty?Wykrec ja i zobacz co jest na laminacie - numer. Szybko , prosto , skutecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 U mnie wygląda to tak: Pomógłby mi to ktoś rozszyforwać i podać model mojej karty? Właśnie mam zainstalowany cały czas ten Support Pack 1.1, ale w jaki sposób mam dograć do tego "DD Live"? Bo przecież o to mi głównie chodzi. Tak to Xtreme Music Niedawno wyszedł support pack 2.0 na nowszych driverach także proponuje zainstalować nowszą wersje ;) a DDL i DTS instaluje się razem z SP i na pulpicie masz taką ikonke planety z napisem DDL and DTS License Activation klikasz wpisujesz klucz który kupiłeś podajesz powód instalacji i tyle panelach pojawiają się encodery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Właśnie wczoraj zainstalowałem SP 2.0. Musze przyznać, że jakość dźwięku jest świetna na moim amplitunerze. Art, nie ma jakiegoś innego sposobu niż kupno tego klucza aktywującego? Próbowałem ściągać jakieś unlockery od Daniela K. ale wyskakuje mi ciągle ten błąd przy próbie właczenia DDL. Jak będe bardzo zdesperowany to postaram sie o zakup tego keya. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 No daj spokuj to tylko 5$... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 witam,jestem szczęśliwym posiadaczem gamera i mam pytanko odnośnie DDL i DTS mianowicie: -czy to działa na xp np.po zakupie kluczyka?-bo po prześledzeniu nie tylko tego forum i niektórych wypowiedzi po ściągnięciu np.unlockera powinno działać nawet na xp po wklejeniu tych pliczków w odpowiedni folder i tu jest mankament ponieważ jedni piszą że zakładki będą odblokowane w panelu a na innym forum że nie będą widoczne a będzie działać bo będzie odblokowane sprzętowo-nawet na rosyjską stronkę trafiłem gdzie ten unlocker jest do ściągnięcia ale zdaje mi się że nie na najnowsze stery gdyż te jeszcze nie zostały podobno złamane tyle zrozumiałem z kipskiego tłumaczenia - i co to daje,czy odczuję jakąś różnicę na moich głośniczkach 5.1 creativa-jadę teraz na sterach daniela K i wszystko działa bez problemów,dżwięku nawet nie ma co porównywać z integrą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) A czy te głośniczki to maja dekoder DD albo DTS ? jak to zwykłe analogowe to DDL&DTS pack nic ci nie da bo to encodery są ta paczka się przydaje jak masz amplituner lub coś pokroju Z-5500. Na Xp działa oficjalnie tylko DDL nie oficjalnie i DTS ale bez Neo: PC Edytowane 21 Maja 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 nie to zwykłe głośniki inspire T5900 czyli raczej nie ma co kombinować i zakupywać kluczyka żeby działało DDL (oficjalnie) chyba że podłączę do lepszego sprzętu...kiedys w przyszłości.dzięki za informację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...