Kuba_T1000 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Działa bez przycinek. Sampel odpalałem w KMPlayer.Faktycznie w KMPlayer działa znakomicie :) A tak swoją drogą - świetny program, mnóstwo funkcji... Dzięki za dobrą radę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Podobny problem z przycinkami miałem kiedyś w Power DVD na starych sterownikach do X-Fi. Przy Master Sampling Rate ustawionym inaczej niż na 48KHz. Nie pamiętam dobrze ale chyba po zmianie sterowników na nowsze MSR sam się zaczął przestawiać na odpowiedną częstotliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 A w jakim celu kolega włącza dekodowanie skoro używa wyjścia cyfrowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 A w jakim celu kolega włącza dekodowanie skoro używa wyjścia cyfrowego?Właśnie o to chodzi, że nie włączałem dekodowania na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro93 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Mam pytanko czy karta Creative Sound Blaster X-Fi Surround EAX USB posiada w sobie sterownik asio? na stronie creativa pisze suportet asio 2.0, a amplitube niepokazuje mi tego sterownika jak wgram asio4all to input audio interface mi tylko pokazuje a asio creative jak niewidac tak niewidac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Ja też mam problem z wcięciami dźwięku w dolby czy dts wysyłanego cyfrowo do amplitunera. I to nie tylko filmy HD, w powerDVD na normalnych DVD jest to samo. To chyba wina support packa innej przyczyny nie widzę. BTW. Dlaczego w KMPlayerze mam sztucznie rozjaśniony obraz? Da sie to jakoś ustawić? Tylko w KMP tak mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Ja też mam problem z wcięciami dźwięku w dolby czy dts wysyłanego cyfrowo do amplitunera. I to nie tylko filmy HD, w powerDVD na normalnych DVD jest to samo. To chyba wina support packa innej przyczyny nie widzę. BTW. Dlaczego w KMPlayerze mam sztucznie rozjaśniony obraz? Da sie to jakoś ustawić? Tylko w KMP tak mam. Prawoklik na KMPlayer i wybierasz opcję "Wideo (Zaawansowane)" i tam jest menu "Kontrola Koloru" (S/W i H/W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Właśnie o to chodzi, że nie włączałem dekodowania na karcie.To chyba coś źle napisałeś w pierwszym poście (2097). Z niego wywnioskowałem że masz problem gdy włączysz dekodowanie DTS, ale nie masz problemów gdy ustawisz passthrough. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 To chyba coś źle napisałeś w pierwszym poście (2097). Z niego wywnioskowałem że masz problem gdy włączysz dekodowanie DTS, ale nie masz problemów gdy ustawisz passthrough.Ale to nie mój post :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Ja też mam problem z wcięciami dźwięku w dolby czy dts wysyłanego cyfrowo do amplitunera. I to nie tylko filmy HD, w powerDVD na normalnych DVD jest to samo. To chyba wina support packa innej przyczyny nie widzę. Jeśli chcesz sie pozbyc skipów gdy uzywasz encoderów to zainstaluj sobie drivery od Auzena Prelude 2.14 link jest gdzies w tym temacie i wszytskie problemy znikną. Z oryginalnymi driverami jest problem choć z drivera na driver jest coraz lepiej np. na 2.18.0008 dzwięk zaczynał czkać przy użyciu encoderów już po 2 minutach zawsze, na 2.18.0013 czasem śmiga i 2 dni bez czkania a czesem 3 razy dziennie i trzeba resetować do defaulta kartę. Zastanawiam się od czego to zależy bo niektórym skipuje przy zwykłym passthrough innym przy enkoderach a jeszcze innym w ogóle nie skipuje. Edytowane 7 Lipca 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Ale to nie mój post :wink:Sorry, zamotałem się. Odpowiedziałeś na moje pytanie które było kierowane do Kuby T1000, dlatego potem myślałem że jesteś nim (nie pamiętałem nicka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Prawoklik na KMPlayer i wybierasz opcję "Wideo (Zaawansowane)" i tam jest menu "Kontrola Koloru" (S/W i H/W).Możesz mi jeszcze podpowiedzieć ktora wartosc mam regulowac? Zmniejszam na pałe klawiszami jakies jasnosci kontrasty i gammy ale na ekranie nic sie nie zmiania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam. Mam kilka pytań dotyczących podłączenia SB Gamer do amplitunera Denon AVR-1509. W instrukcji na stronie Creative'a znalazłem informacje, że kablem jack-chich mogę podłączyć kartą z KD ale będę mógł przesłać cyfrowy dźwięk tylko 2.1. Nie jestem specem w tych sprawach ale: - czy puszczając film z komputera w formacie mkv, z dźwiękiem w formacie DTS, nie usłyszę efektów 5.1 i DTS? - czy potrzebuje takiego kabla : przykład - jak podłączyć SB z ampli, żeby osiągnąć efekty EAX ? z góry dzięki za cierpliwość bo pewnie odpowiedź na moje pytania już padła, ale przyznam się do lenistwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 W filmach będziesz miał 5.1 jeśli ustawisz passthrough. W grach będziesz miał 5.1 jeśli kupisz Dolby Digital Live/DTS Connect pack. Kabel dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 DD/DTS Connect Pack 4,72$ ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
block Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam. Mam kilka pytań dotyczących podłączenia SB Gamer do amplitunera Denon AVR-1509. W instrukcji na stronie Creative'a znalazłem informacje, że kablem jack-chich mogę podłączyć kartą z KD ale będę mógł przesłać cyfrowy dźwięk tylko 2.1. Nie jestem specem w tych sprawach ale: - czy puszczając film z komputera w formacie mkv, z dźwiękiem w formacie DTS, nie usłyszę efektów 5.1 i DTS? - czy potrzebuje takiego kabla : przykład - jak podłączyć SB z ampli, żeby osiągnąć efekty EAX ? z góry dzięki za cierpliwość bo pewnie odpowiedź na moje pytania już padła, ale przyznam się do lenistwa. Tu masz kabel, niech się wypowie jeszcze jakiś fachowiec, ale tamtym to raczej tego nie połączysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Dokładnie ,to ma być kabel optyczny a nie coaxial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Coaxial jest w pełnoprofilowych czyli XtremeMusic i Fatality Pro ;) to tak na przyszłość a z tego co czytałem na stronce gamer ma optyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 dzięki wszystkim za odpowiedź, reasumując - jeśli potrzebuje 10m kabla bo najlepiej kupić Reduktor optyczny SPDIF / jack oraz 10 metrów kabla optycznego w ustawieniach SB włączyć SPDIF i coś jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 dzięki wszystkim za odpowiedź, reasumując - jeśli potrzebuje 10m kabla bo najlepiej kupić Reduktor optyczny SPDIF / jack oraz 10 metrów kabla optycznego w ustawieniach SB włączyć SPDIF i coś jeszcze? 10 m kabla optycznego? nie za dużo? Wystarczy ze podepniesz optyke i wsio będzie działac ,ustawiasz w control panel w zakładce encoder ddl lub dts i masz pełne 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 No ile metrów potrzebuje to już kwestia układu w jego mieszkaniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORBiT Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Dla tych co mają problem z kupnem paczki DDL/DTS ze strony creativa, klucze są dostępne na allegro: http://www.allegro.pl/item692186341_dolby_...ts_na_x_fi.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Ktoś niezły biznes chce zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Ja mam jedno szybkie pytanie czym sie rozni i co jest lepsze oraz dlaczego? X-Fi Gammer czy SupremeFX X-Fi? Gammer ma EAX 5.0 a ten wynalazek Asusa 4.0, uzylem opcjii szukaj i wujka google,ale nic sensownego nie znalazlem. Jakiegos konkretnego porownania ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Ten SupremeFX to nie jest X-Fi, ta karta korzysta z kodeka ADI 2000B. Dodano jej programową obsługę funkcji X-FI, jest to coś podobnego w kwestii możliwości i funkcji do Xtreme Audio (bo to też nie jest X-Fi tylko Audigy SE), jakość dźwięku zapewne gorsza. Xtreme Gamer to prawdziwe X-Fi. Jak ktoś używa wyjść cyfrowych to ta SupremeFX będzie ok. Pod Vistą/7 EAX w większości gier (DirectSound3D) jest emulowany programowo na wszelakich kartach, więc tutaj też prawdziwe X-Fi nie mają przewagi. Jednak coraz większa ilość gier używa OpenAL zamiast DirectSound3D, a wtedy mamy już sprzętową obsługę EAX. To coś ASUSa zawsze wszystko procesuje programowo, tak samo jak Xtreme Audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Xtreme Gamer to prawdziwe X-Fi. Jak ktoś używa wyjść cyfrowych to ta SupremeFX będzie ok. Pod Vistą/7 EAX w większości gier (DirectSound3D) jest emulowany programowo na wszelakich kartach, więc tutaj też prawdziwe X-Fi nie mają przewagi. Jednak coraz większa ilość gier używa OpenAL zamiast DirectSound3D, a wtedy mamy już sprzętową obsługę EAX. To coś ASUSa zawsze wszystko procesuje programowo, tak samo jak Xtreme Audio. Czy czasem Alchemy nie przywracalo sprzetowego eaxa pomijajac stery/kodeki visty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 dokładnie tak, alchemy służy jako "tłumacz" z DS3D na OpenAL także jak najbardziej jest sprzętowa akceleracja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Mam problem z basem na X-Fi Xtreme Music - jest go za mało. Zauważyłem że dzieje sie tak tylko na viście. Na XP bas jest mocny i głęboki natomiast tutaj nie można o nim powiedzieć nic dobrego. Wyczytałem gdzieś że trzeba wyłączyć w opcjach visty ( w panelu sterowania) głośniki pełnozakresowe. Fakt troche to pomogło ale nie wiele. W equalizerze troche podniosłem dwa pierwsze suwaki od lewej i więcej nie moge bo mam przestery. Słyszałem,że jest problem ze słabym basem również na realteku ALC888. Co by na to poradzić? Stery jakich używam to support pack 2.0. Edytowane 21 Lipca 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Bez ALchemy to wogóle nie ma EAX, ani programowo ani sprzętwo, oczywiścia mowa o Vista/7. ALchemy przywraca EAX, ale odbywa się to programowo. Instrukcje DirectSound3D są programowo (przez CPU) tłumaczone na OpenAL. Fakt końcowe procesowanie dźwięku odbywa się już sprzętowo, ale mimo wszystko EAX jest emulowany, co zresztą łatwo usłyszeć bo w nie wielu grach ALchemy działa bezbłędnie, w większości przypadków można usłyszeć różne zacięcia/przeskoki/clicki, w zależności też od ustawień buforów. Sprzętowy EAX jest tylko w grach natywnie wykorzystujących OpenAL, przykładowo choćby GRID czy GTA IV. Ciągle niestety programiści często używają DirectSound3D, najsmieszniejsze gdy jest to w grach DX10 (Far Cry 2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokarsg-1 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Pojawiły się nowe stery do Forte, życzę miłego testowania. http://forums.creative.com/creativelabs/bo...hread.id=143341 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...