rafa Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Mam problem z basem na X-Fi Xtreme Music - jest go za mało. Zauważyłem że dzieje sie tak tylko na viście. Na XP bas jest mocny i głęboki natomiast tutaj nie można o nim powiedzieć nic dobrego. Wyczytałem gdzieś że trzeba wyłączyć w opcjach visty ( w panelu sterowania) głośniki pełnozakresowe. Fakt troche to pomogło ale nie wiele. W equalizerze troche podniosłem dwa pierwsze suwaki od lewej i więcej nie moge bo mam przestery. Słyszałem,że jest problem ze słabym basem również na realteku ALC888. Co by na to poradzić? Stery jakich używam to support pack 2.0. Na tych od creative jest opcja włączenia podbicia basu i regulacja jego głośności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Na tych od creative jest opcja włączenia podbicia basu i regulacja jego głośności.Zapomniałem dodać, że całość mam puszczoną cyfrowo przez spdif tak więc takie opcje jak bass redirection, subwoofer level i bass boost nie działają:( Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 ale basy i treble normalnie regulować z pod SCP Visty czy samej konsoli X-fi ale tylko e Ent mode nawet jeśli masz puszczone po spdif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Witam, właśnie zainstalowałem Vistę 32 bit SP2, wgrałem sterowniki chisetu i grafiki, potem creativa z płytrki, potem nosze ściągnięte z netu i podczas przeglądania folderów mam pourywane dźwięki systemowe i trzaski. Muzyka gra bardzo dobrze. Co zrobiłęm nie tak? EDIT: Już sobie poradziłem, wystarczyło wyłączyć CMMS-3D. Edytowane 22 Lipca 2009 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 ale basy i treble normalnie regulować z pod SCP Visty czy samej konsoli X-fi ale tylko e Ent mode nawet jeśli masz puszczone po spdifJak już mówiłem nie mogę dać więcej basu przy takiej głośności jaką mam. Jak dam choćby 55% basu to już mam przestery. Głośność mam ustawioną optymalnie dla mojego amplitunera (45%), gdybym dał np 40% to mógłbym minimalnie podbić basy w EQ ale wtedy w amplitunerze musiałbym dawać aż -22 ~ -20db voluma, żeby było wystarczająco głośno przez co dźwięk jest za ostry i kłuje w uszy. Nie wiem jak rozwiązać problem tego basu. Jak już pisałem nie ma tej głębi i mocy co na XP. Myśle, że te ustawienia dźwięku w viście (w panelu sterowania) coś mieszają. W XP żadne ustawienia dźwięku w systemie nie miały znaczenia sterowniki działały niezależnie. Nikt jeszcze nic nie poradził na ten problem? To dziwne bo jak widze nie jestem jedyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 U mnie nie ma żadnego problemu, różnica jest taka że na Viście dźwięk mam trochę głośniejszy. Regulacja głośności w konsoli nie działa dla wyjścia cyfrowego, przynajmniej u mnie nigdy nie działała, nie wiem jak jest teraz bo nie używam konsoli od długiego czasu (nie oferuje dla mnie raczej nic czego by nie oferował Audio Control Panel instalowany razem ze sterami). Wejdź sobie we właściwości dźwięku w panelu sterowania Windowsa, daj właściwości SPDIF Out i tam w levels ustaw 50 (to oprócz 100 jedyna wartość którą się powinno ustawiac, inne powodują zniekształcenia które możemy ale nie musimy słyszeć). Potem będziesz mógł znacznie podbić bass gałkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) U mnie nie ma żadnego problemu, różnica jest taka że na Viście dźwięk mam trochę głośniejszy. Regulacja głośności w konsoli nie działa dla wyjścia cyfrowego, przynajmniej u mnie nigdy nie działała, nie wiem jak jest teraz bo nie używam konsoli od długiego czasu (nie oferuje dla mnie raczej nic czego by nie oferował Audio Control Panel instalowany razem ze sterami). Wejdź sobie we właściwości dźwięku w panelu sterowania Windowsa, daj właściwości SPDIF Out i tam w levels ustaw 50 (to oprócz 100 jedyna wartość którą się powinno ustawiac, inne powodują zniekształcenia które możemy ale nie musimy słyszeć). Potem będziesz mógł znacznie podbić bass gałkami. Regulacja głośności jak najbardziej działa gdy w panelu sterowania są zaznaczone"głośniki" a w consoli włączone jest wyjście Digital I/O. Można swobodnie regulować głośność i działają wszystkie efekty takie jak crystalizer, eq itd. Moim zdaniem dźwięk jest znacznie lepszy niż puszczony przez czyste spdif ponieważ tam nie ma żadnych ustawień barwy i dźwięk jest płaski, nie ma prawie wogole basu i brakuje wysokich tonów. EDIT: Harry widzę, że mamy podobne amplitunery i te same dźwiękówki. Napisz jak Ty masz to wszystko podłączone/ustawione, że Ci ładnie gra. W panelu sterowania masz puszczone przez czyste spdif? Używasz jakichś bajerów typu crystalizer? Powiem Ci szczerze, że ja ciągle sie bawie w różne ustawienia, zmieniam stery - tak już od paru lat i nadal czegoś mi brakuje. Co zmienie sterownik, byle co rusze w sterach to mam inny dźwięk.. Liczę na Twoją pomoc. Edytowane 23 Lipca 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Jak już mówiłem nie mogę dać więcej basu przy takiej głośności jaką mam. Jak dam choćby 55% basu to już mam przestery. Głośność mam ustawioną optymalnie dla mojego amplitunera (45%), gdybym dał np 40% to mógłbym minimalnie podbić basy w EQ ale wtedy w amplitunerze musiałbym dawać aż -22 ~ -20db voluma, żeby było wystarczająco głośno przez co dźwięk jest za ostry i kłuje w uszy. Nie wiem jak rozwiązać problem tego basu. Jak już pisałem nie ma tej głębi i mocy co na XP. Myśle, że te ustawienia dźwięku w viście (w panelu sterowania) coś mieszają. W XP żadne ustawienia dźwięku w systemie nie miały znaczenia sterowniki działały niezależnie. Nikt jeszcze nic nie poradził na ten problem? To dziwne bo jak widze nie jestem jedyny. Powiem ci ze nie wiem dlaczego tak masz może ustaw full-range speakers bo inaczej winda ci utnie pasmo z tego co pamiętam. Dziś zamówiłem Yamahe rx-v650 ale przyślą najpewniej w poniedziałek i będę się bawił i wtedy będę miał ewentualne info co i jak do tego czasu nie mam pojęcia o co biega na obecnych Z-5500 basu mi nie brakuje czy to na Viście czy na Xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Używam "Speakers", urządzenie S/PDIF Out mam wyłączone (nie używam tego urządzenia bo mi co chwile skakało próbkowanie między 44.1 a 48, ustawiłem 44.1 i mam tak na stałe jak używam Speakers). Nie używam już za to żadnych bajerów jak equalizer itd. Dawniej używałem, ale z obecnymi słuchawkami nie jest już to konieczne. Na kolumnach brakuje trebli, ale bassu na pewno nie. Przy głośności na 50% niskie tony w equalizerze mogłem spokojnie podbić o 12 dB, a to był bardzo duży boost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam, przybywam w pokojowych zamiarach ;) Moje problemy z X-Fi zaczęły się wiele lat temu ale my tu nie o tym :P Zakupiłem Xtreme Gamera poprzez serwis allegro - Link. Na aukcji co prawda zabrakło informacji o tym czy karta jest sprawna (zostałem przez mail zapewniony że jest w 100% OK - słowa sprzedawcy), z jakim wyposażeniem jest sprzedawana. Cena podchodziła pod cenę normalnego OEMA (~150zł) więc liczyłem na to że wszystko będzie OK. Po 5 dniach (tzw. priorytet) paczka była już u mnie. Po włożeniu do komputera najpierw nie miałem zastrzeżeń, zadowolony przystąpiłem do odsłuchu i zaczęły się dziać chece. Niezależnie od zainstalowanego OSa (XP SP3, Seven), konfiguracji sterowników (dostarczone przez sprzedawce, najnowsze oficjalne, YouP PAX) czy użytego zestawu audio (Głośniki komputerowe 2.1, 4.1, wieża HiFi, wzmacniacz plus głośniki) dźwięk troszeczkę syczał, pojawiały się zniekształcenia, echa - dodatkowe atrakcje dźwiękowe towarzyszą przeglądaniu strony WWW, przechodzenie pomiędzy zakładkami, strony flash to zbiór zakłuceń i przebić. Największy zawód przyszedł po podłączeniu słuchawek AKG, praktycznie każdy dźwięk to zbiór dodatkowych pisków. I teraz tak - wygląda to tendencyjnie (na moją korzyść ;)) ale czy tak ma być? Warto reklamować produkt u sprzedawcy (wg. niego to wina sterowników które od zawsze były kiepskie u Creative - tu mogę przyznać mu rację bo miałem Musica w 2006r. i wiem co się działo z driverami). Sam mam XFI Gamera ostro ponad rok i nigdy nie mialem takich problemow , ba - uzywam XP (SP3) , Visty Home Premium (SP1) oraz 7100 RC. Napisales , ze to wina sterownikow , ktore u Creative "zawsze byly kiepskie" Musze powalczyc z tym mitem , jest to na chwile obecna mocno krzywdzaca opinia. Gamera kupilem pozno , jakos w 2008 roku na przelomie prezentacji Xonara od Asusa. Problemy z Creativeami w kontekscie np. kompatybilnosci , czy tego co masz to aktualnie historia. Creative widzac bardzo mocna konkurencje ze strony Asusa , ktory Xonarem wbil sie na ten rynek , zaczal powazniej traktowac swoje zobowiazania , ba - wreszcie nikt nie musi narzekac. Sam mam ja juz z poltorej roku (bralem jakos przed 04/05/2009) i przez ten czas uswiadczylem slownie jeden problem natury sterownikowej - padajaca Vista i jej instalator nie chcial aktualizowac sterownikow. Nigdy nie mialem problemow w grach (lacznie z eaxem) , czy filmach i muzyce. Wedlug mnie masz sprzetowo walnieta karte , wyjscie jest walniete stad syczenie , znieksztalcenia. Jeszcze raz - od premiery Xonara Creative robi dobra robiote , to juz z poltorej roku , nie dam slowa powiedziec na nie. Reklamuj karte. Zwalona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam, przybywam w pokojowych zamiarach ;) Moje problemy z X-Fi zaczęły się wiele lat temu ale my tu nie o tym :P Zakupiłem Xtreme Gamera poprzez serwis allegro - Link. Na aukcji co prawda zabrakło informacji o tym czy karta jest sprawna (zostałem przez mail zapewniony że jest w 100% OK - słowa sprzedawcy), z jakim wyposażeniem jest sprzedawana. Cena podchodziła pod cenę normalnego OEMA (~150zł) więc liczyłem na to że wszystko będzie OK. Po 5 dniach (tzw. priorytet) paczka była już u mnie. Po włożeniu do komputera najpierw nie miałem zastrzeżeń, zadowolony przystąpiłem do odsłuchu i zaczęły się dziać chece. Niezależnie od zainstalowanego OSa (XP SP3, Seven), konfiguracji sterowników (dostarczone przez sprzedawce, najnowsze oficjalne, YouP PAX) czy użytego zestawu audio (Głośniki komputerowe 2.1, 4.1, wieża HiFi, wzmacniacz plus głośniki) dźwięk troszeczkę syczał, pojawiały się zniekształcenia, echa - dodatkowe atrakcje dźwiękowe towarzyszą przeglądaniu strony WWW, przechodzenie pomiędzy zakładkami, strony flash to zbiór zakłuceń i przebić. Największy zawód przyszedł po podłączeniu słuchawek AKG, praktycznie każdy dźwięk to zbiór dodatkowych pisków. I teraz tak - wygląda to tendencyjnie (na moją korzyść ;)) ale czy tak ma być? Warto reklamować produkt u sprzedawcy (wg. niego to wina sterowników które od zawsze były kiepskie u Creative - tu mogę przyznać mu rację bo miałem Musica w 2006r. i wiem co się działo z driverami). Pytanie za 100pkt czy jesteś posiadaczem płyty na nędznym nforce4 ? lub jeszcze jakimś starszym crapie ? jaki system x86 czy x64 ? ilość pamięci itd. a tak ogólnie wygląda na trafioną kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 pasta ok, a karta parzyć nie powinna może być może być dość ciepła bo X-fi trochę mocy ma, ja bym obstawiał uwaloną kartę jak na dwóch mobo jest to samo to ja bym reklamował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Firekage, postaram się wykorzystać Twoje argumenty. Art385, aktualnie mam tylko mobasy pod Intela 945 i 965, na obu problem wygląda identycznie. Co mnie zaskoczyło dzisiaj to temperatura karty - całe PCB parzy! I teraz zastanawiam się czy to nie jest może wina białego kleju termoprzewodzącego na procesorze muzycznym karty. U mnie to wygląda tak: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Biały glut" Czy jakiś właściciel Gamera były w stanie sprawdzić jak jest chłodzona jego karta? Bo IMHO taki gruby placek niewiadomo czego wcale nie pomaga odprowadzać ciepła.Nie , to nie wina pasty. Mam rowniez cos takiego , tylko moje pcb nie parzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Na swoim XMusic kupionym dawno dawno temu zaraz po premierze również mam białego gluta, radiator jest ciepły, PCB w okolicach procesora lekko ciepłe, a karta działa bez problemu już ładnych parę lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 pojawiła się beta driverów opartych na 2.18.0013 naprawiająca problem długiego zamykania się systemu dostępne only z ftp creative wystarczy poprosić o login i hasło na forum CL w odpowiednim temacie lub jak komuś będzie bardzo zależeć to walić do mnie na PW to prześle linka i login/hasło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Skoro ten radiator jest potrzebny to dlaczego titanium go nie posiada? Edytowane 29 Lipca 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Bo posiada inny chip (EMU20K2) który najwyraźniej wydziela mniej ciepła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Uhm tylko bardziej mnie interesuje kwestia tego co karta z siebie wydobędzie. Czy warto dopłacać(~70zł) do nowszego złącza i optyków czy raczej nie ma sensu i pozostać przy gamerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavea Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Mam prośbę o info jak rozróżnić który x-fi jest "pełny" bo na Allegro są np. Go, Gamer, Fatal1ty, Xtreme Gamer itp. ? Ja potrzebuję wersji "pełnej" (nie do końca wiem co to znaczy) bo podobno te wersje pełne nie sprawiają problemów pod systemem Windows 7 x64 pod którym pracuję. Chodzi mi prawdopodobnie o najtańszą wersję pełną (potrzebuję tylko dobrych sterów ASIO i przydałoby się wyjście SPDIF na karcie wewnątrz obudowy komputera). Edytowane 30 Lipca 2009 przez Cavea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Najtańsze pełne to Xtreme Gamer na PCI, Titanium na PCI-E. Ewentualnie XtremeMusic z allegro (ale tylko SB0460). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Mam prośbę o info jak rozróżnić który x-fi jest "pełny" bo na Allegro są np. Go, Gamer, Fatal1ty, Xtreme Gamer itp. ? Ja potrzebuję wersji "pełnej" (nie do końca wiem co to znaczy) bo podobno te wersje pełne nie sprawiają problemów pod systemem Windows 7 x64 pod którym pracuję. Chodzi mi prawdopodobnie o najtańszą wersję pełną (potrzebuję tylko dobrych sterów ASIO i przydałoby się wyjście SPDIF na karcie wewnątrz obudowy komputera). Wystarczy że byś zapamiętał że udawany x-fi to Xtreme Audio a także dodawane do płyt Asusa z serii ROG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 na win7 ciągle mam informację od sterownika o błędzie code 39 karta to x-fi extreme gamer, instalowałem już support packi i najnowsze stery creative'a ma ktoś jakieś pomysły co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 spróbuj tego http://forums.creative.com/creativelabs/bo...hread.id=144148 ale u mnie wyłącza on całkowicie digital-out u ciebie może śmigać ok lub tego http://forums.creative.com/creativelabs/bo...hread.id=144150 ja właśnie na nim jade jest naprawdę ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) forte mi nie działają tak samo code39 zaraz zobaczę te drugie i nie wiem może przełożę ją do innego slotu pci EDIT przekładanie nic nie dało, drugie drivery ten sam błąd, dodam że karta działała na win xp x86 bez problemów a teraz się męczę na win7x86 ;/ Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 no to spróbuj pełnego czyszczenia driverów jak to zrobić masz w tym temacie i od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 co instalację sterów od pewnego momentu zacząłem używać DriverSweeper'a który czyścił wszystko więc czyszczenie driverów odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 driver sweeperem wszystkiego nie wyczyścisz do DS potrzeba ci jeszcze driver cleanera + ręczne czyszczenie folderów ukrytych creative a i przydało by się ręcznie jeszcze rejestr przejechać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Odpaliłem DS, DC.NET, wywaliłem co znalazłem, restart, instalowanie sterów SBXF_PCDRV_LB_2_18_0013, dodatkowo jak wezmę w nich autoupdt to mi mówi, że nie widzi nic creative'a xD a wystarczyłoby żeby zaimplementowali najzwyklejsze przeszukiwanie menadżera urządzeń,bo tam jak wół jest napisane że ten creative jednak jest :/, restart to samo, kod 39, które notabene powinien raczej czepiać się mojego DVD a nie karty dźwiękowej :/ Problem rozwiązany, na dzień dzisiejszy po 20 godzinnej walce stwierdzam że jedynym rozwiązaniem które działa jest przejście na x64 bo jakimś cudem wbrew wszelkiej logice to właśnie na x64 Creative NIE spartolił sterów i o dziwo działają... Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez 4rch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 powiem tak siedzę tylko na x64 ;) jedyne x86 jakie używam to XP ;) co do Visty i 7 to nie używałem nigdy wersji x86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 aktualnie mam czysty support pack 2.0 i do foobara styka xD, instalować coś na to? np. SBXF_PCDRV_LB_2_18_0013, albo któreś bety z tamtego forum? a tak w ogóle to thx za zainteresowanie się moją sprawą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...