gaz Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Dzisiaj na gieldzie uslyszalem opinie od kilku sprzedawcow zeby nie kupowac/uzywac fanmate gdyz strasznie obiaza on zasilacz i przyczynia sie do niestabilnosci a wkoncu padania. Lepiej poprostu kupic cichy wiatrak. Czy traktowac te informacje serio? Nie znam wplytu potencjometrow na obciazanie zasilacza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Hmm, mam nadzieję, że nie. Jeżeli tak, to ciekawe jaki wpływ ma Hardcano z czterema potencjometrami. Ale chyba po coś jest ten stabilizator - tak myślę, no bo sam potencjometr też by działał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Raczej jakieś bzdury. Pewnie się "chłopcy" wiedzą "szpanowali" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Brednie, zapewne chcieli ci wcisnac jakis drogi wentyl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Hmm, mam nadzieję, że nie. Jeżeli tak, to ciekawe jaki wpływ ma Hardcano z czterema potencjometrami. Ale chyba po coś jest ten stabilizator - tak myślę, no bo sam potencjometr też by działał.Ja mam Rheobusa domowej roboty na stabilizatorach i nie zauwazylem jakichkolwiek negatywnych wplywow uzywania jego na zasilke. Zasilacz idealnie trzyma napiecia i nie ma najmniejszych problemow ze stabilnoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Dzisiaj na gieldzie uslyszalem opinie od kilku sprzedawcow zeby nie kupowac/uzywac fanmate gdyz strasznie obiaza on zasilacz i przyczynia sie do niestabilnosci a wkoncu padania... BUAHAHAHAHAHAHA :lol: a co ma piernik do wiatraka - juz taki HDD ciagnie wiecej pradu niz FanMate z 1 wentylkiem (nawet z 2), a jak przykrecasz potencjometrem to fakt obciazasz ale nie zasilacz ale glownie ten stabilizator napiecia LM7805 ktory siedzi w FanMate no ale tak to bywa - w koncu na gieldzie handluja ludzie ktorzy rownie dobrze sprawdziliby sie w warzywniaku sprzedajac kiszone ogorasy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 no ale tak to bywa - w koncu na gieldzie handluja ludzie ktorzy rownie dobrze sprawdziliby sie w warzywniaku sprzedajac kiszone ogorasy :lol: Jasne , i sprzedaliby ci je , jako kapuste :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ja ma fanmate skreconego maxym,alnie aby tylko smigo sie krecilo i zadnych objawow pieprzyli gloopoty (czarnym pieprzem :lol:) zadnych spadkow napiec miodzio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 fan mate dziala przecie na zasazdie rezystanji wiec niech te cwaniaczki niepieprza na 100% niema to ujemnego wpływu na zasilacz. Nie dajcie sie nabierac na takie "ciekawostki" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 rotfl, ja mam i fanbusa i fanmate czasimi, mam podwojne zagrozenie dla mojego wypasionego condongena 300w!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 no ale tak to bywa - w koncu na gieldzie handluja ludzie ktorzy rownie dobrze sprawdziliby sie w warzywniaku sprzedajac kiszone ogorasy :lol: Jasne , i sprzedaliby ci je , jako kapuste :lol: :lol: :lol: smiej sie smiej - ja osobiscie (o ile pamietam ktos tez juz pisal o takim przypadku) slyszalem jak "handlarzyna" z gieldy polecil jednemu gostkowi zeby oprucz tej naklejki "termoprzewodzacej" na CoolerMasterze dal jeszcze silikonowej pasty termoprzewodzacej na procka - jak grzecznie zwrocilem uwage ze to nie tak to uslyszalem kilka ciekawych slow od "handlarzyny" ktorych nie powtarzam bo nie kcem dostac "banana" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 no ale tak to bywa - w koncu na gieldzie handluja ludzie ktorzy rownie dobrze sprawdziliby sie w warzywniaku sprzedajac kiszone ogorasy :lol: Jasne , i sprzedaliby ci je , jako kapuste :lol: :lol: :lol: smiej sie smiej - ja osobiscie (o ile pamietam ktos tez juz pisal o takim przypadku) slyszalem jak "handlarzyna" z gieldy polecil jednemu gostkowi zeby oprucz tej naklejki "termoprzewodzacej" na CoolerMasterze dal jeszcze silikonowej pasty termoprzewodzacej na procka - jak grzecznie zwrocilem uwage ze to nie tak to uslyszalem kilka ciekawych slow od "handlarzyny" ktorych nie powtarzam bo nie kcem dostac "banana" :) Ja znam lepszy numer z pasta benek Wiec pewna firma wyslala coolery do testow do pewnego (znanego all) czasopisma komputerowego. Miedzy innymi Volcano7 (bez plusa wtedy jeszcze) jako taki , Volcano ma na spodzie zapodane "cos" pseudo-"termoprzewodzacego" zaslonietego papierkiem, posiadacze wiedza o co mi chodzi. No wiec wybitni znawcy i "specjalisci" (zapewne inaczej) w tej dziedzinie , zapodali do testow pasty AS II , tylko zapomnieli o jednym 8O .................... sciagnac papierek i ta "guma" oryginalna z podstawy radia :lol: :lol: :lol: Moze pamietacie testy coolerow w pewnym pismie, Volcano zajal dosc daleka pozycja , niestety ( i w sumie mu sie nie dziwie :lol: ) I co ty na takich fachofcuff ??? Taki z bazaru to pryszcz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ...I co ty na takich fachofcuff ??? Taki z bazaru to pryszcz :P ale taki "fachwiec" to jest malo grozny - najwyzej siebie osmieszy a jak na gieldzie sprobujesz powlaczyc z "handlarzyna" o wymiane spalonego procka na gwarancji to bedziesz wiedzial czemu taki jest grozniejszy dla zwyklego smiertelnika :x niemile wspomnienia z gieldy wracaja - przypomnial mi sie tekst "...przeciez GF4 MX jest lepszy od GF3" :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ...I co ty na takich fachofcuff ??? Taki z bazaru to pryszcz :P ale taki "fachwiec" to jest malo grozny - najwyzej siebie osmieszy a jak na gieldzie sprobujesz powlaczyc z "handlarzyna" o wymiane spalonego procka na gwarancji to bedziesz wiedzial czemu taki jest grozniejszy dla zwyklego smiertelnika :x niemile wspomnienia z gieldy wracaja - przypomnial mi sie tekst "...przeciez GF4 MX jest lepszy od GF3" :x Heh .......... Warszawskie gieldy :? Ja raczej moge sobie chwalic Katowicka gielda, zazwyczaj tam kupowalem sprzet , i nigdy nie mialem takich przejsc a ty. Kilkakrotnie dochodzilo do wymian, zawsze bez slowa protestu. Tyle ze ja kupuje u gosci ktorzy prowadza w tygodniu normalne sklepy/firmy. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 warszawska gielda to jest kupa smiechu z naciskiem na kupa :), ja tam chodze glownie w celach rozrywkowych lub kupowac jakies peryferia itp itd, chyba ze komus skladam jakiegos kompa z jakichs srednich czesci, i chodze glownie do paru gosci ktorzy sa w miare kumaci (bez przesady oczywiscie ;) ), reszta sprzedaje towar masowy dla lamerow niestety i ciekawostka z firmy Endor (tez gileda w wawie, czesto u nich kupuje bo dosc tanio maja): oddawalem moja padnieta bare 4, i pytam o mozliwosc zamiany na mxtora 8mb cache jak bara wroci z serwisu, a pan komputerowiec patrzy jak na mnie jak na debila i mowi: chyba caviara 8mb?, ja na to : nie juz sa maxtory 8mb cache tez, a on do kolegi: ty no popatrz nie wiedzialem, tak wiec chlopaki sa na maxa na biezaco 8) reed: 90% kolesi z wawskiej gieldy sprzedaje w tyg w firmach :), to niczego nie zmienia :) aha i pozdrawiam pana co na styropiaie ram sprzedaje z bagaznika duzego fiata, zawsze leje jak go widze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Ja miałem taki motyw w sklepie w Giżycku.Kiedyś jak na topie była riva tnt2 ultra to se ją postanowiłem kupić.I tak patrze na tą karte i jakieś taki truciki wystawały, tak jakby wtyczka (wygląda jak by specjalnie pod taśme IDE zrobiona (albo tak jak w voodoo 1,2 można było połaczyć).Więć się pytam do czego to w rivie przecież ona jest w AGP a na płycie niema drugiego AGP.A on na to że właśnie można podłączyć drugą grafe takasamą, bo są takie sbecjalne MOBO co to mają.Więc wziąłem moją rovke i z uśmiechem na twarzy wyszedłem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 (...) aha i pozdrawiam pana co na styropiaie ram sprzedaje z bagaznika duzego fiata, zawsze leje jak go widze :) Dołączam się do pozdrowień :)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Heh .......... Warszawskie gieldy Ja raczej moge sobie chwalic Katowicka gielda, zazwyczaj tam kupowalem sprzet , i nigdy nie mialem takich przejsc a ty. Kilkakrotnie dochodzilo do wymian, zawsze bez slowa protestu. Tyle ze ja kupuje u gosci ktorzy prowadza w tygodniu normalne sklepy/firmy. wiesz jak by to ujac pewnie sie kolesie boja protestowac ja czasem jak jestem to zamykam gembe bo szkoda slow w jednym sklepei pytalem sie o cene blueorba lezal na polce a koles do mnie ale to jest na grafike ja mu odpowiadam ze wiem co to jest i do czego sluzy tylko po ile go ma to oczy na mnie postawil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 a co ma piernik do wiatraka - juz taki HDD ciagnie wiecej pradu niz FanMate z 1 wentylkiem (nawet z 2), a jak przykrecasz potencjometrem to fakt obciazasz ale nie zasilacz ale glownie ten stabilizator napiecia LM7805 ktory siedzi w FanMate Tzn zeby byc scislym, to wiatraczki na bardzo niskim napieciu pobieraja troche wiecej pradu (np. zamiast 0.5A pobieraja 0.6A) niz na nominalnych 12V. Moze to o to chodzi :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 reed: 90% kolesi z wawskiej gieldy sprzedaje w tyg w firmach :), to niczego nie zmienia :) aha i pozdrawiam pana co na styropiaie ram sprzedaje z bagaznika duzego fiata, zawsze leje jak go widze :) Ten mily pan wcisnal mi samsungi tcb0 aka ddr333 i potem musialem uzyc kilku mocnych slow by odzyskac pieniadze... pozdrawiam go z wyciagnietym srodkowym palcem. reed, benek - dzieki za info. Tak wiec starszego pana z synem sprzedajacych coolery i zasilacze od dzisiaj rowniez omijam szerokim łukiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 i ciekawostka z firmy Endor (tez gileda w wawie, czesto u nich kupuje bo dosc tanio maja): oddawalem moja padnieta bare 4, i pytam o mozliwosc zamiany na mxtora 8mb cache jak bara wroci z serwisu, a pan komputerowiec patrzy jak na mnie jak na debila i mowi: chyba caviara 8mb?, ja na to : nie juz sa maxtory 8mb cache tez, a on do kolegi: ty no popatrz nie wiedzialem, tak wiec chlopaki sa na maxa na biezaco 8) Hmm to sa juz Maxtory 8 mb cache? 8O ja tez nie wiedzialem... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 i ciekawostka z firmy Endor (tez gileda w wawie, czesto u nich kupuje bo dosc tanio maja): oddawalem moja padnieta bare 4, i pytam o mozliwosc zamiany na mxtora 8mb cache jak bara wroci z serwisu, a pan komputerowiec patrzy jak na mnie jak na debila i mowi: chyba caviara 8mb?, ja na to : nie juz sa maxtory 8mb cache tez, a on do kolegi: ty no popatrz nie wiedzialem, tak wiec chlopaki sa na maxa na biezaco 8) Hmm to sa juz Maxtory 8 mb cache? 8O ja tez nie wiedzialem... :roll: no to ladnie panie kolego ;), ale oni z tego zyja wiec imho powinni troche czaic baze a nie zyc w malym swiecie tego co jest w Action.pl :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...