Adamek86 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 witam mam taki problem z kompem znajomych. Zadzwonili mi żebym przyszedł zobaczyć kompa. Po załączeniu w trakcie uruchamiana windowsa komp sie resetował :| W koło tak. Jak zresetowałem ręcznie to poprostu zaczął piszczeć. Po resetach pokazywał się na ekranie napis SAMSUNG i pod tym coś takiego: press <Tab> to switch Bios or <del> to run bios. Niewiedziałem co i jak. Mówili mi że otwierali kompa żeby go odkurzyć ale po otwarciu wydaje mi sie że wszystko OK. Więc formatuje dysk C: po zainstalowaniu windowsa (szczegół że sie 3 razy zawiesił...) wszystko OK. Przystąpiłem do instalacji sterowników programów itp. Na koniec zresetowałem kompa żeby sie zmiany zaaktualizowały i to samo :/ ale komp sie resetował dopiero jak już było widać pulpit. Co to może być ? W gre wchodzi wszystko: rozbieranie kompa, grzebanie w biosie, i wszystko co możliwe choc oni raczej mi nie powiedzą co i jak bo nie są w temacie wcale :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Może podał byś konfiguracje kompa i jaki jest tam zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 niewiem czy ma to duże znaczenie procek athlona :] resztu niewiem bo to nie mój komp i mnie to zbytnio nie interesowało. Może byc wina płyty albo dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 taa nie ma to jak wjechać z odkurzaczem do kompa :P zobacz czy wszystko jest podociskane, dobrze włożone, czy wszystkie kable są na miescu, przyjrzyj się dokładnie czy nic nie jest urwane, powyjmuj kartę graficzną, ram, poodłączaj wszystkie kable i podłącz na nowo, przywróc defaultowe ustawienia w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 kurde z biosu jestem zielony :( możesz powiedziec co i jak :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wejdź do biosu, i tam powinna być opcja set default setting czy coś podobnego, wybierz ją i zapisz zmiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 W gre wchodzi wszystko: rozbieranie kompa, grzebanie w biosie, i wszystko co możliwe choc oni raczej mi nie powiedzą co i jak bo nie są w temacie wcale :/Z tego co widzę to też "nie jesteś w temacie wcale" więc mogą być pewne trudności. Ale: - reset biosu zworą, - odpalenie samej płyty + proc + grafika i jak chodzi (wielokrotnie restartować) to dokładać po jednej części, - odpalić na innym zasilaczu, - pamięć sprawdzić MemTestem, - reinstalacja systemu, - wymiana baterii może, Możliwości jest wiele :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 system reinstalowałem i było OK zainstalowałem sterowniki dzwięku, grafy, drukary itd i po resecie znów to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 system reinstalowałem i było OK zainstalowałem sterowniki dzwięku, grafy, drukary itd i po resecie znów to samo :/ A zatem zainstaluj stery od mobo, potestuj wielokrotnie, dodaj od grafy potestuj itd. Może któreś stery to powodują. Pobierz najnowsze ze strony producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...