mako_tychy Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Problem mojej kolezanki: "wrocil mi komp z naprawy jakis miesiac temu mialam plyte gl wymieniana i od tego czasu nie moge nic usunac ani nic wkleic na tym kompie, to sobie pomyslalam zrobie format wkladam windowsa a tam tekst ze niemoge zrobic tego formatu bo xp ktory mam zainstalowany jest nowsza wersja niz ten ktory jest na plycie" Prosze o szybką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 formata dysku na którym jest system nie da się zrobic z poziomu windowsa, trzeba uruchomic komputer z płyty cd i dopiero w instalatorze wybrać formatowanie dysku po czym zainstalować system na nowo. btw. - z jakim systemem płyte włożyła twoja koleżanka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 "z jakim systemem płyte włożyła twoja koleżanka ?" - tego pytania nie do konca rozumiem. "uruchomic komputer z płyty cd" - tzn chodzi Ci o to aby w "DOS-ie" (umówmy sie ze XP cos takiego posiada) zmienic aby najpierw nie czytal HDD tylko płyte CD? I potem nie bedzie problemu z instalacją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Dziecko!!! Od kiedy do formatu potrzerbna jest jakakolwiek wersja windowsa??!!! 1. Wkładasz płytę z jakimkolwiek botowalnym systemem, najlepiej XP 2. Ustawiasz w BIOSie boot z CD 3. Klikasz w klawisz jakikolwiek w momencie pojawienia się napisu: "Kliknięcie w dowolny klawisz spowoduje rozruch komputera z płyty CD bla bla". 4. Kiedy wreszcie dochodzisz do momentu instalowanie windowasa na partyucji wybierasz partycje C i naciskasz bodajrze "D" i po kilku "upewnieniach się" masz rozwaloną partycje. teraz klikasz zainstaluja na C i wybierasz szybki format (albo normalny jak wolisz) i po krzyku. Podobno w Afryce murzyni już nawet małpy nauczyli instalować XP. Wcale mnie to nie dzi9wi bo tu naprawdę inteligencji to niewiele trzeba. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...