Skocz do zawartości
Siberian

Radeon 9800se Przestal Wykrywac Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Miesiac temu kupilem kabel do podlaczenia PC-TV - bez zadnych problemow udalo mi sie to zrobic.Po 2 tygodniach odlaczylem kabel od TV i tak go zostawilem.Po kilku dniach podlaczylem ponownie i PC juz nie widzial TV.Pomyslalem,ze to wina kabla - niestety dzisiaj podlaczylem inny kabel i nic.Znajomy elektronik oberzal ten stary kabel i stwierdzil,ze jeden kabelek byl oderwany i po przylutowaniu powinno byc ok.Probowalem rowniez z innym TV i tez nic.Jedyne co zauwazylem to,ze podczas wlaczania komputera pojawiaja sie na sekunde biale paski.Niestety komp nie widzi TV.Niedawno robilem format i reinstall systemu wiec mysle,ze raczej nie jest to wina zlych sterow,bo sa takie same jak wtedy,gdy karta widziala TV.Czy moglo dojsc do uszkodzenia karty,ktore uniemozliwia wykrywanie TV?Poza tym ,ze nie mam obrazu na TV karta dziala bez zarzutu.Czy sa jakies opcje w BIOSIe,ktore odpowiadaja z wyjscie TV OUT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce tu nikogo straszyc ale z tego wygada ze moglo dojsc do uszkodzenia wyjscia tv.

Karta powinna wyswietlac obraz z biosa oraz zanim jeszcze odpali sie winda bez jakichkolwiek sterownikow a tu podobno tylko jakies paski na chwile mrugna.

Inna sprawa ze mozna jeszcze wymusic w sterownikach wykrywanie TV ta opcja jest w rozwiazywaniu problemow w ustawieniach TV.

Jak sie ja zaptaszy to nawet bez podpietego tv mozna sobie aktywowac TV-OUT.

Przy podlaczonym TV jakis obraz powinien byc.

Jeszcze pytanie co to za kabel jest?

Moze ten 2 co go kupiles to nie do ATI jest i nie dostaje sygnalu tak jak powinien, najlepiej to przez przejsciowke podlaczyc kablem RCA composite wtedy musi juz dzialac.

Ostatnia sprawa to wszystkie takie podlaczenia kabli nalezy robic przy wylaczonym komputerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety po wielu kolejnych probach musialem sie poddac.Karta idzie do serwisu i wtedy dam znac czy rzeczywiscie jest uszkodzone TV-OUT.Tez mam takie wrazenie,ze moglem uszkodzic wyjscie odlaczajac kabel od TV w czasie,gdy dzialal komputer.Ten 2 kabel to byl RCA Composite przez przejsciowke........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi