Skocz do zawartości
gareon

Wybor Procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie czy oplaca sie wymienic procesor Athlon xp 2400+ na Bartona 3200+ na 400 ?

Plyte ktora posiadam to Asus K7n8x-e Deluxe.

Zalezy mi na odpowiedzi czy jest to oplacalne tzn, czy roznica bedzie znaczaca i czy np zamiast proca wymienic grafike? I nie chodzi mi o odpowiedzi typu 'lepiej wez semprona' itd czy athlona ... bo to komp dla siostry bedzie a z bartonem stycznosci nie mialem. AKtualnie ma wlasnie Athlona 2400+ i nie wiem czy oplaca sie brac tkiego proca wlasnie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie ten dzial, tu powinieneś zapytać. a wracając do tematu - jasne, że się opłaca brać tego bartona, ma on taktowanie 2.2 ghz i 512 kb cache, podczas gdy athlon ma 2.0 ghz i 256 cache. jaką masz aktualnie grafikę ?

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5200 fx 128ddr ale w sumie poczekam z tym bartonem :P bo jak bym mial go kupywac to zamykam droge dalej bo ta plyta max wlasnie tego bartona pociagnie :P. Dla mnie jednak wymiana grafy byla by bardziej sensowna ale poczekam i wymienie all na raz jednak. :)

A co do 512 i 2.2 to wiem ale chodzilo mi czy jest to widzialne :P a nie wydac 5xx zl z minimalnym wzrostem wydajnosci np :)

Edytowane przez gareon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej będzie zmienić tego fx'a, jakbyś zmienił procka to raczej niewiele byś odczuł w grach z racji badziewnej grafiki. wstrzymaj się jednak i zamiast proca, kup jakiegoś radeona 9800 pro, gf6600, lub coś lepszego, zależy na ile co budzet pozwala. po zmiane grafyu powinieneś odczuć dużego kopa w grach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi