gareon Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Witam mam pytanie czy oplaca sie wymienic procesor Athlon xp 2400+ na Bartona 3200+ na 400 ? Plyte ktora posiadam to Asus K7n8x-e Deluxe. Zalezy mi na odpowiedzi czy jest to oplacalne tzn, czy roznica bedzie znaczaca i czy np zamiast proca wymienic grafike? I nie chodzi mi o odpowiedzi typu 'lepiej wez semprona' itd czy athlona ... bo to komp dla siostry bedzie a z bartonem stycznosci nie mialem. AKtualnie ma wlasnie Athlona 2400+ i nie wiem czy oplaca sie brac tkiego proca wlasnie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) to nie ten dzial, tu powinieneś zapytać. a wracając do tematu - jasne, że się opłaca brać tego bartona, ma on taktowanie 2.2 ghz i 512 kb cache, podczas gdy athlon ma 2.0 ghz i 256 cache. jaką masz aktualnie grafikę ? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gareon Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) 5200 fx 128ddr ale w sumie poczekam z tym bartonem :P bo jak bym mial go kupywac to zamykam droge dalej bo ta plyta max wlasnie tego bartona pociagnie :P. Dla mnie jednak wymiana grafy byla by bardziej sensowna ale poczekam i wymienie all na raz jednak. :) A co do 512 i 2.2 to wiem ale chodzilo mi czy jest to widzialne :P a nie wydac 5xx zl z minimalnym wzrostem wydajnosci np :) Edytowane 28 Grudnia 2005 przez gareon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 najlepiej będzie zmienić tego fx'a, jakbyś zmienił procka to raczej niewiele byś odczuł w grach z racji badziewnej grafiki. wstrzymaj się jednak i zamiast proca, kup jakiegoś radeona 9800 pro, gf6600, lub coś lepszego, zależy na ile co budzet pozwala. po zmiane grafyu powinieneś odczuć dużego kopa w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gareon Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 akurat kompa do gier nie uzywa ona jak i ja rowniez :P ale wlasnie sie wstrzymam :) dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...