goku1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Witam!! Mam radka 9800 pro kupilem kilka dni temu, zamontowalem wszystko ladnie pieknie.Ale kiedy dzisiaj to po jakims czasie okolo 1 godzinie komp mi sie restartuje.Raz kiedy gralem i nagle pojawil sie niebieski obraz i musialem zrestartowac kompa,drugi raz kiedy zostawilem gre wlaczona i kiedy przyszedlem zauwazylem ze komp mi sie zrestartowal drugi raz :/ Nie wiem co to moze byc ale wydaje mi sie ze chyba musze kupic sobie nowy zasilacz. Co Wy o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 no może sobie musisz kupić, ale może pierw podasz reszte swojego konfiga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 P4 2.8GHz 512 RAM radeon 9800 pro wystarczy tyle czy jeszcze cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Wszystko ... pamięć ile HDD ile napędów optycznych, noi nazwe model i moc zasilacza :) ... noi dla naszej wiadomośći jakiej firmy masz tego radeona :P hehehhee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 no i czy podpiąłeś dodatkowe zasilanie na grafie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 podpialem dodatkowe zasilanie na grafe Ati catalyst radeon 9800 pro 3 napedy 1 dysk 80gb moc zasilacza 115/230V p4 2.8ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playerman Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 podpialem dodatkowe zasilanie na grafe Ati catalyst radeon 9800 pro 3 napedy 1 dysk 80gb moc zasilacza 115/230V p4 2.8ghz HEHE po pierwsze podaj nazwe producenta grafiki a nie sterowników(catalysty to sterowniki) np.Sapphire,XpertVision,Medion lub original ATI :wink: itp. itd. Po drugie podaj moc zasilacza a nie na jakim napięciu on chodzi.Moc jest wyrażana w Watach (czyli np.350W) a napięcie w Voltach (czyli tak jak napisałeś 115/230v) Ważna jest moc więc ją podaj pozdro B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Wazna jest rowniez marka zasilacza wiec tez ja podaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Noi FIRMĘ KTÓRA WYPRODUKOWAŁA ZASILACZ .. co z tego że bede np350Watt ... firma pokroju codegen :P ... powiem ci goku1 że jak ja kupiłem radka, to musiałem wymienić zasilacz. Też mi się resetował komputer i za radą forumowiczów kupiłem nowy zasilacz okazyjnie za niedrogo :) ... Podaj konfigurację: Producent Karty Graficznej Producent i MOC zasilacza (w Wattach ... w skrócie W np 350W) my cosik wymyślimy :) tylko podaj dokładnie to o co pytamy :) bo bez tego ni chu chu :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 xpert vision radeon 9800 pro 3 napedy 1 dysk 80gb moc zasilacza 330 W max firma megabajt p4 2.8ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 To czym predzej wymien ten "shit" bo 99.9% to on powoduje restarty. Radek 9800PRO jest bardzo pradozerny, a intel tez nie malo energii potrzebuje. Dla wlasnego bezpieczenstwa i sprzetu kup sobie cos lepszego np. jakiegos Fortona czy Delte 350/400W z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Spróbuj odpiąć te 3 napędy .... i zobacz czy nie będzie się wyłaczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Chyba nie bede mial caly czas wylaczonych napedow nie? A poza tym to gralem w princa t2t i do niego trzeba odlaczyc wszystkie napedy,i z odlaczonymi napedami mialem niebieski monitor,takze to nic nie da.Czyli trzeba bedzie wymienic zasilacz,czyli moge byc spokojny karta sie nie przegrzewa tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Jak grałeś z rozłączonymi to wyłączał ci sie czy nie ??? Czy tylko na niebiesko świecił. i czy ten niebieski pokrywał cały monitor i był nie przeźroczysty i czy sie kom wieszał w tedy ... w kazdym razie zasilacz tak czy siak powinieneś wymienić - tak jak to powiedział Rafael Santi - dla własnego bezpieczeństwa. Ja niedawno miałem problemy z Radeonem 9800 pro i połowa była przez wade karty którą mi usuneli w serwisie gwarancyjnym, a dróga połowa przez zasilacz bo mi reseta robił :) ... kupiłem zasilacz i teraz śmiga choćbym go niewiem jak katował :) ... Jak masz możliwość jutro to popyutaj kumpli co za zasilacze mają i potestuj u nich ... sprawdź też czy czasem za cieplutko w obudowie nie masz :) jeśli masz zamkniętą. Troche profilaktyki nie zaszkodzi :) hehe .. ja już więcej nic nie mowie sam sie jescze wiele muszę nauczyć :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Tak na przyszlosc: temat o R9800pro jest tutaj i w nim prosze zadwac pytania zwiazane z ta karta. A poniewaz ten topic juz sie dosc daleko posunal, nie zamykam na razie, zeby nie robic jeszcze wiekszego zamieszania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Wiec tak mialem tn niebieski kolor na caly monitor,nie byl przezroczysty,komp mi sie wtedy wieszal i musialem go zrestartowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vadafone Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A więc nie wykluczone jest że karta sie przegrzewa :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jak karta sie przegrzewa to wtedy restartuje sie VPU Recovery (chyba, ze masz to wylaczone). Twoj problem na 99.9% jest zwiazany z niedoborem mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Czyli to ze po jakiejs godzinie granie mam niebieski monitor(zdarzylo mi sie to juz 3 raz) to jest wina zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Prawdopodobnie lub Ram-y ci mogą nie wytrzymywać podkręcasz pamięci procesor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Nie,nic nie bylo podkrecane.Ale mi sie wydaje ze tez sa tylko te dwie opcje albo ram albo zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt333k Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jeszcze ja mam pytanie czy Modecom 300WATT uciągnie tego radka mam podpiety jeden naped cd i hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Lepiej bylo by kupic jakis lepszy tak mi sue wydaje,ale zobaczymy co powie na to reszta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ja bym tak nie robił.. ale to już twoja sprawa.. przy codegenie 300W radeon 9700@pro szedł ale sie restartował dlatego wolałem niegrać 2 dni zanim przyszedł Fortron a wtedy wszystko było ok :) wiesz codegen to total syf modecom moze uciagnie ale bedziesz mogl miec podpiete tylko go NIE podkręcaj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Czyli w moim przypadku trzeba bedzie kupic nowy zasilacz;] A czy to mozliwe ze przez zasilacz monitor byl niebieski,i trzeba bylo restartowac kompa,czy to wina czegos innego i dziwne jest to ze sie tak robi po okolo 1-2 godzinach grania(juz mialem tak 3 razy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KtośTaki Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam Jak miałem radka9800(sprzedałem razem z nową zasiłką), miałem podobny problem. Też byłem pewien, że to zasiłka i kupiłem nową. Lecz to nie był główny problem. Problemem okazała się płyta główna. Spróbuj w biosie zmienić z AGP x8 na x4 u mnie to zadziałało. PS. A zasiłke i tak bym wymienił jak to pisali już przedmówcy, dla własnego bezpieczeństwa. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 u mnie monitor byl niebieski gdy pamieci ram zostaly zabardzo przetaktowane i sypały błędami wtedy winda sie zaczyna wieszac i wyskakuje blue screen poszukaj co moze powodowac blue screeny na tym forum jest obszerny topic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam Jak miałem radka9800(sprzedałem razem z nową zasiłką), miałem podobny problem. Też byłem pewien, że to zasiłka i kupiłem nową. Lecz to nie był główny problem. Problemem okazała się płyta główna. Spróbuj w biosie zmienić z AGP x8 na x4 u mnie to zadziałało. PS. A zasiłke i tak bym wymienił jak to pisali już przedmówcy, dla własnego bezpieczeństwa. B) Mi to za bardzo nie odpowiada zeby caly czas grac i miec agp x4 ,dla mnie liczy sie grafika,a przy agp x4 to juz nie dalo by sie wyciagnac tyle co przy 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 dalo by sie dalo :) AGP x4 i x8 praktycznie niczym sie nie rozni daj zobaczysz nie zauwazysz spadku wydajnosci ja w swoim 9600 jak dalem x4 pamieci polecialy dalej ale zrezygnowałem bo i tak z niego kastrat :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorrr Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mi to za bardzo nie odpowiada zeby caly czas grac i miec agp x4 ,dla mnie liczy sie grafika,a przy agp x4 to juz nie dalo by sie wyciagnac tyle co przy 8 A kto ci naopowiadal takich bajek ;) Roznica miedzy AGP 4 a 8 jest praktycznie zadna i glownie to chwyt marketingowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...