Skocz do zawartości
goku1

Problem Ati Radeon 9800 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

taaa był popyt ... teraz zdrożały i już nie bedzie :-] .. proste :)

przynajmniej po podwyższeniu jakoś wydaje mi sie że popyt troche automatycznie zmaleje :)

juz nie bedzie "ofert kupna" 100 hehe :) chyba ze bedzie naprawde konieczność

Ja swojego fortronka kupiłem z przyjemnością za te 52zł :-] ...

jak by taki tani nie był to pewnie do tej pory bym sie użerał z niedziałąjącym Radkiem 9800pro :P

P.S. witamy na 3 stronie :-]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy pojawi ci sie VPU recover to sprawdz czy radiator nie jest ,,parzący,, jeżeli tak no to karta sie przegrzewa jeżeli radiator da sie dotknąć no to chyba VPU recover wariuje i poprostu go wyłącz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta sie nie przegrzewa z pewnoscia,sprawdzalem jest ciepla po godzinie grania,vpu recover pojawia sie w niektorycha grach jak tylko zaczynam grac.Czyli radzicie wylaczyc ta opcje z vpu recover?

Ktos moze podkrecal ta karte? da sie z niej wiecej wyciagnac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta sie nie przegrzewa z pewnoscia,sprawdzalem jest ciepla po godzinie grania,vpu recover pojawia sie w niektorycha grach jak tylko zaczynam grac.Czyli radzicie wylaczyc ta opcje z vpu recover?

Ktos moze podkrecal ta karte? da sie z niej wiecej wyciagnac?

No lepiej tej opcji nie wylaczaj, bo moze sie to zle skonczyc. Jesli to sie wlacza to znaczy, ze masz za ciepla karte, moze za slaba cyrkulacja powietrza w budzie ? Lepiej zmien chlodzenie, albo chociaz dorzuc jakis wiatrak do budy i wiejacy na karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tez wyskakiwalo VPU recovery w niektorych grach np. w FarCry, a od kiedy zmienilem chlodzenie to ani razu sie juz nie pojawilo wiec moim zdaniem karta sie przegrzewa ;)

Tez mialem w far cry vpu tylko ze wlaczylo sie od razu jak tylko zaczalem grac,takze niewiem,ale raczej nie nagrzala sie w okolo 2 min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest reguła że jest parzący... nie musi być moj dumny RV350 jest ledwo ciepły przy 480 mhz a sypie arcikami i wywala po paru minutach vpu recover czyli albo V albo temp. ;) rdzen przesmarowany mx-1 troche lepiej jednak ciepło przewodzi niz jakis syf biały :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni raz kupilem radka,poprzednio mialem geforca i nie bylo zadnych problemow

a w radeonie same klopoty,oddam karte komus kto sie na tym zna niech ja sprawdzi najlepiej bo ja sam to nic nie zdzialam :unsure:

Edytowane przez goku1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie może być myk że radiator może nie być gorący bo .... może niezbyt dokładnie przylegać do rdzenia (bardzo mało pasty albo coś). :)

po mojemu :) poruszaj tym radiatorkiem :).... może sie "najdzie".

Ostatnio jak wrzucilem warcats na 5.13 to tez mialem ten niebieski ekran , zaznacz 'uruchom ponownie w przypadku awarii' i bedziesz mial restarty zamiast tego blue z blue tekstem (dlatego go nie widac bo jest koloru tla).

Teraz jade na omegach na 5.11 i problem zniknol, aczkolwiek nie wiem czy to bylo na 100% przyczyna.

Moj radek inwalida, chodzi dopiero na agp @ 73mhz

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi