viktor8 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Witam wszystkich na tym forum. Chętnie porozmawiam z osobami posiadającymi płytę Abit AA8XE LGA775/925XE. Nie jest to płyta Finali1y 1.Czy płyta jest wstanie obsłużyć procesor intel Celeron D346-3,06GHz 256/533FSB/l BOX64 ? 2.Czy można posadowić OS WInXP Home Edition PL OEM 1Pk/SP2 ? Prosze o konkretne odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 1. Odpowiedz uzyskasz na stronie Abita www.abit.com.tw 2. Mozna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor8 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 1. Odpowiedz uzyskasz na stronie Abita www.abit.com.tw 2. Mozna Dzięki za odpowiedz.Nie zadawałbym tego pytania na stronie http://www.3dvelocity.com/articles/win64co...n64softlist.htm Windows 64bit Compatibility Guide znalażłem następujące informacje. abit bios flash util v.1.38 Not Working it might have some 16bit parts to it abit guru 2.3x Not Working cant work out the error just does not work Co na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor8 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam Nie będę pisał nowego tematu tylko dalej napiszę w tym poście. Jak widzę nikt nie odpowiedział odnośnie porozmawiania na temat płyty ABIT AA8XE (przypominam to nie jest to płyta Finali1y). Jeżeli tematy były poruszane na forum to przepraszam do tej pory przeczytałem WinXP64 30 stron Ale może w końcu ktoś odpowie na tematy związane z konfiguracją tej płyty. informacje: Płyta: AA8XE (nowa) CPU: Intel Celeron D346-3,06 GHz 256k/533FSBL BOX64 Grafika: Galaxy Geforce 6200/TC 128(256MB) 64bit T/D PCI-E B Pamięc: Kingston DDR2 256MB FSB 533MHz kvr533d2n4/256 x 2szt. Dysk 1 : Segate Barracuda 7200,7 80GB 8MB SATA Dysk 2 : Western Digital Caviar WDM 400 40GB OS 1: MS Win XP Home Edition PL OEM 1PK/SP2 (legal) OS 2 Win 98SE (Legal) Płyta -SATA RAID – kontroler Serial ATA – obsługa czterech kanałów SATA 150 ze wsparciem dla mechanizmów RAID 0/1 Audio- wbudowany 8 kanałowy kodek audio Sieć - Lan wbudowany kontroler Ethernet Lan Chciałbym na Dysku 1 posadzić XP Home Edition a na dysku 2 Win 98SE. Dlaczego tak. Odpowiadam WinXPHome nie obsługuje programów, sterowników, oraz niektórych urządzeń peryferyjnych przez mnie używanych. Po kolejnym etapie modernizacji chcę tylko pozostać przy WinXp. Niestety nie stosowałem XP ale najwyższa pora. Pytania 1.Nie bardzo wiem jak wykonać wybieranie systemów. Interesuje mnie coś stabilnego. 2. .Jak i czym przygotować dysk ATA/150 SATA –format partycje (Nie miałem do czynienia z tego rodzaju dyskami czy technologia ma tu znaczenie-chyba nie? 3. Jak powinny być przygotowane dyski (master slave)? Ponieważ procesor jest Intel Intel Celeron D346-3,06 GHz? 4. Czy powinienem zastosować drivery intela do tego procesora? 5. Czy najpierw instalować Raid z dostarczonego Cd do płyty czy od razu instalować drivery raid Matrx intel 64 bit inne drivery audio ,Lan które pobrałem z zasobów internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...