pol44 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Jak w temacie mam problem z nagrywarką DVD :? (chyba że to nie jest nagrywarka) TOSHIBA ODD-DVD SD-R6372, a mianowicie gdy próbuje wypalić płyte wyskakuje mi info że dysk nie jest zapisywalny :mur: , nagrywara ta zamontowana jest w Acer Travelmate 292LMi, z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Jak w temacie mam problem z nagrywarką DVD :? (chyba że to nie jest nagrywarka) TOSHIBA ODD-DVD SD-R6372, a mianowicie gdy próbuje wypalić płyte wyskakuje mi info że dysk nie jest zapisywalny :mur: , nagrywara ta zamontowana jest w Acer Travelmate 292LMi, z góry dzięki za pomoc masz nagrywarke DVD i to jeszcze dual...czyli dwuwarstwowa....plyke jaka kupiles?..moze jest pelna...albo jest uszkodzona....od nowsosci..kiedys kupilem cake 10 plyt dvd i zana nie dzialala ,siet Edytowane 27 Grudnia 2005 przez REveAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol44 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 próbowałem różnych płytek, sony, emtec, tdk oraz tańszych titanum, esperanza, hawk (od x4 do x8) z tym że wszystkie to były DVD+R, czy jest możliwość że ta nagrywarka obsługuje tylko DVD-R?? programy diagnostyczne wyrzucają mi że plusy też nagrywa, słyszałem że może pomóc zmiana BIOSU nagrywary... czy ktoś wie jak się za to zabrać i na ile ryzykowna jest to operacja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) W czym nagrywasz plytki - moze pomyliles zakladki w Nero - dales zapis CD a wrzuciles plytke DVD lub odwrotnie ? Nagrywara powinna nagrywac plusy i minusy - przynajmniej ja znam tylko takie. Niektore plytki nie chodza i trzeba aktualizowac firmware - czasem to pomaga, a czasem nie. Edytowane 27 Grudnia 2005 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol44 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 w zasadzie to jestem pewien, że z obsługą nero sobie poradziłem, na pewno nie w tym problem, próbowałem też innym programem (nazwy nie pamiętam ale to chyba nieistotne), którego dostałem z laptokiem i efekt był ten sam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Hej - tu masz oficjalny firmware do Twojej nagrywarki. Wykonywalem juz dwukrotnie flashowanie nagrywarki w swoim notebooka pod Windowsem i nie bylo problemow: http://www.toshiba-europe.com/storage/Inde...PFW&nav=RSC_PDL Edytowane 28 Grudnia 2005 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol44 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ... oki dzięki już to zrobiłem i działa :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 no to gratulacje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...