Skocz do zawartości
pol44

Dvd-dual Drive Acer Travelmate 292lmi

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie mam problem z nagrywarką DVD :? (chyba że to nie jest nagrywarka) TOSHIBA ODD-DVD SD-R6372, a mianowicie gdy próbuje wypalić płyte wyskakuje mi info że dysk nie jest zapisywalny :mur: , nagrywara ta zamontowana jest w Acer Travelmate 292LMi, z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie mam problem z nagrywarką DVD :? (chyba że to nie jest nagrywarka) TOSHIBA ODD-DVD SD-R6372, a mianowicie gdy próbuje wypalić płyte wyskakuje mi info że dysk nie jest zapisywalny :mur: , nagrywara ta zamontowana jest w Acer Travelmate 292LMi, z góry dzięki za pomoc

masz nagrywarke DVD i to jeszcze dual...czyli dwuwarstwowa....plyke jaka kupiles?..moze jest pelna...albo jest uszkodzona....od nowsosci..kiedys kupilem cake 10 plyt dvd i zana nie dzialala ,siet

Edytowane przez REveAL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałem różnych płytek, sony, emtec, tdk oraz tańszych titanum, esperanza, hawk (od x4 do x8) z tym że wszystkie to były DVD+R, czy jest możliwość że ta nagrywarka obsługuje tylko DVD-R?? programy diagnostyczne wyrzucają mi że plusy też nagrywa, słyszałem że może pomóc zmiana BIOSU nagrywary... czy ktoś wie jak się za to zabrać i na ile ryzykowna jest to operacja??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czym nagrywasz plytki - moze pomyliles zakladki w Nero - dales zapis CD a wrzuciles plytke DVD lub odwrotnie ?

Nagrywara powinna nagrywac plusy i minusy - przynajmniej ja znam tylko takie. Niektore plytki nie chodza i trzeba aktualizowac firmware - czasem to pomaga, a czasem nie.

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zasadzie to jestem pewien, że z obsługą nero sobie poradziłem, na pewno nie w tym problem, próbowałem też innym programem (nazwy nie pamiętam ale to chyba nieistotne), którego dostałem z laptokiem i efekt był ten sam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej - tu masz oficjalny firmware do Twojej nagrywarki. Wykonywalem juz dwukrotnie flashowanie nagrywarki w swoim notebooka pod Windowsem i nie bylo problemow:

http://www.toshiba-europe.com/storage/Inde...PFW&nav=RSC_PDL

Edytowane przez limerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi