Angelo666 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Cześć... Nie dawno zakupiłem kość ramu na allegro... Jest to sd-ram pc100. W chwili obecnej uświadomiłem sobie, że nie wiem, czy te ramy będą działać z moją płytą główną(chipset BX)... Czy możecie mi poradzić, widząc wyniki różnych testów i zdjęcia, czy jest to kość dwustronna? Przepraszam za upierdliwe pytania, ale chcę być pewny wydanych pięniędzy(tylko szkoda, że wcześniej o trym nie poyślałem)... Proszę o pomoc Pozdr. ---EDIT--- >>KLIK<< - aukcja ramu Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Angelo666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 a może podałbyś jakieś linki albo zdjęcia lub testy o których napisałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Zwykle jeśli kostki na płytce PCB są po jednej stronie to jest to pamięć jednostronna. Co do BX to 256 MB musi być dwustronne , mniejsze mogą być jednostronne bo moja jednostronna kość 64 MB pracowała bez problemu i cała była widziana na płycie BX. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Powinna chodzić, ja mam w BX'ie 64mb pc133 jednostronną i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lublex Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zwykle jeśli kostki na płytce PCB są po jednej stronie to jest to pamięć jednostronna. Co do BX to 256 MB musi być dwustronne , mniejsze mogą być jednostronne bo moja jednostronna kość 64 MB pracowała bez problemu i cała była widziana na płycie BX. Hmm... Jest to często pwtarzana bzdura zwłaszcza na szeregu aukcji. To czy pamięć jest jednostronna czy dwustronna zależy od jej organizacji wewnętrznej, a nie umieszczeniu układów pamięci. Nawet jeżeli jest to pamięć z układami po jednej stronie może być pamięcią dwustronną (BX-ową) co oznacza, że płyty z BX-em będą ją widziały w całości. I na odwrót. "Zwykle" jest tak, że kości są umieszczone po obu stronach, a pamięć jest jednostronna i płyty z BX-em widzą jej tylko połowę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...