__bartek__ Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Witam! Dzisiaj zlozylem swoje pierwsze WC. Sklada sie ono z spidera LX, chlodnicy od suzuki swift i pompki 650l\h . Sprzet to sempron 2200 i asus kt 600 Moj problem polego na temperaturach stress: 36*C CPU 45*C Iddle : woda 35,5 *C CPU 41*C temperatura w pokoju 23*C na chlodnicy chodza dwa wentyle 8x8 na 12v obudowa zamknieta nie wentylowana Bloczek mocno dokrecony tylko pasta nie za dobra (kupiona za 3 zł :P ) Jurto wstawie jakies foty. CZemu sa takie duze temperatury czy to moze wina pasty czy słabe chlodzenie chlodnicy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion_THG Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Wode masz ZDECYDOWANIE za ciepla. U mnie Barton 3200+, R9550 @420/520. i NB sa chlodzone woda. Za chlodnice mam opla rekorda przedmuchiwana 2 120tkami @ 5 V i w tej chwili w idle mam temp cieczy 26stC po 1 h grania jest to ok 28,5stC 35stC w idle u ciebie to ZA DUZO jak na uklad grzany tylko cpu a na dodatek dosc slabym CPU. Albo cos jest nei tak z twoja chlodnica albo wentyle pchaja przez nia cieple powietrze (z wnetrza budy), popraw wentyalcje skrzyni i sie zglos ponownie. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Orion_THG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__bartek__ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Sciagnelem klapy boczne i temperatura wody znacznie spadla nie moge tego zmierzyc dokladnie bo mierze to termometrem lekarskim i nie ma skali ponizej 35* wiec mierze na dotyk woda jest nacznie zimniejsza ,wczesniej byla dosyc ciepla a teraz jest chlodna. Ale na CPU nadal jest okolo 38*C w iddle :( , moze jeszcze jakies sugestie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 brudna chłodnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__bartek__ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 brudna chłodnica. Chłodnic raczej odpada bo woda jest zimna (jutro zmierze ile *C bedzie dokladnie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ja też stawiam na zatkane kanaliki w chłodnicy... i kamień... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__bartek__ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mi sie wydaje gdyby chlodnica byla zakamieniona zatkana itp. to temperatura wody byla by duza a wcale tak nie jest !!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 kiepska pasta, sam to powiedziales. no i moze bloczek zle dokrecony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) a może zły odczyt mobo :rolleyes: ja mam sylikonową i mam 5 C różnicy między woda a CPU (a bloczek to maskara) :lol: Edytowane 28 Grudnia 2005 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Mi sie wydaje gdyby chlodnica byla zakamieniona zatkana itp. to temperatura wody byla by duza a wcale tak nie jest !!!!!!!! Jak ja rozlutowałem swojego fiata to w życiu bym nie uwierzył, że będzie tam tyle zatkanych kanalików i tyle syfu :D ... a jednak :D. Jeśli chcesz mieć pewność że woda jest naprawdę chłodna po wyjściu z nagrzewnicy "zbadaj" to najlepiej termometrem do wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__bartek__ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Zakupilem termometr stres: woda 25 *C CPU 36*C iddle : CPU 34*C Wiec chlodnica dosyc dobrze chlodzi czy to moze byc wina ze mam chlodnice za blokiem a nie przed blokim ?????? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez __bartek__ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 nie... predzej oddzialywanie ksiezyca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zakupilem termometr stres: woda 25 *C CPU 36*C iddle : CPU 34*C Wiec chlodnica dosyc dobrze chlodzi czy to moze byc wina ze mam chlodnice za blokiem a nie przed blokim ?????? jakim cudem po zakupie termometru schłodził sie CPU :lol: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__bartek__ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jakim cudem po zakupie termometru schłodził sie CPU :lol: B) Posciagalem klapy boczne i przewialem obudowe P.S : Czytaj dokladniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Sciagnelem klapy boczne i temperatura wody znacznie spadla nie moge tego zmierzyc dokladnie bo mierze to termometrem lekarskim i nie ma skali ponizej 35* wiec mierze na dotyk woda jest nacznie zimniejsza ,wczesniej byla dosyc ciepla a teraz jest chlodna. Ale na CPU nadal jest okolo 38*C w iddle :( , moze jeszcze jakies sugestie ?? Zakupilem termometr stres: woda 25 *C CPU 36*C iddle : CPU 34*C Wiec chlodnica dosyc dobrze chlodzi czy to moze byc wina ze mam chlodnice za blokiem a nie przed blokim ?????? spadło... mylse ze 36st w stresie to nie jest zła temperatura. szczegolnie ze bloczek nie jakis super ekstra. Jaka masz paste? (wiem ze pisałes ze za 3 zł, ale jaka - sylikonowka czy cops ale srebro...) Edytowane 28 Grudnia 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...